Pretul copilariei normale=17 200 lei

Later, later, later edit: Update financiar 2; Andreea mai are nevoie de 5200 lei (13.12.2014)

Later, later edit: Update financiar; Andreea mai are nevoie de 7500 lei (08.12.2014)

Later edit: Vesti noi privind costurile interventiei!  Redau mesajul primit din partea medicului Alexandru Thiery:

„Interventia numita Hemivertebrectomie pe cale posterioara (Ruf-Harms) consta in ablatia (scoaterea) hemivertebrei si fixarea cu ajutorul unor tije si suruburi (generic numite implante) a vertebrelor de deasupra si dedesubtul hemivertebrei; datorita riscului neurologic aceasta operatie se face cu neuromonitorizare (adica verificare periodica pe parcursul operatiei a functionarii maduvei spinarii) – acesta este motivul alegerii Spitalului Monza pentru aceasta operatie (aparat de neuromonitorizare si personal calificat – un neurolog italian care vine atunci cind este nevoie). 

Costul operatiei este 24500 RON”

In zilele ce urmeaza vom primi din partea Spitalului Monza calculatia costurilor. Asa cum am scris si pe Facebook, din aceasta suma scadem onorariul echipei chirurgicale (cei 3 chirurgi renunta la onorariu) in valoare de 9300 RON.

„Implantele (destul de scumpe si ele, sunt implante CD-Legacy, Medtronic, printre cele mai bune din lume) sunt platite de fundatia SERA.  Mai sunt necesari banii pentru IRM si CT coloana (1250+750=2000RON)”

Nu cred sa fie pe lume parinte care sa nu isi doreasca pentru copilul sau o copilarie fericita.

.. din pacate, exista si parinti care sunt nevoiti sa isi coboare” standardele” si isi doresc pentru copiii lor macar o copilarie normala. Un astfel de parinte este Florina Spiridon.

Fiica ei, Andreea, are aproape 6 ani si un diagnostic ce o obliga la o copilarie incorsetata: scolioza congenitala cu malformatie de coloana dorso-lombara; hemivertebra complet segmentata T12 dr.

Desi a fost la controale periodice, Andreea a fost diagosticata abia la varsta de 4 ani si jumatate si nu i s-a dat nici o sansa la o copilarie normala, fiindu-i recomandata o operatie dupa majorat.  O raza de speranta a venit din partea medicului Alexandru Thiery ce activeaza in cadrul Spitalului Monza. Recomandarea este: „Indicatie chirurgicala – hemivetrebrectomie pe cale post (Ruf – Harms). Datorita evolutiei nefavorabile al acestui tip de malformatie, cu deformarea severa a coloanei pe parcursul puseelor de crestere, indicatia chirurgicala este profilactica.

constantinandreeaioana

Costul mersului DREPT pentru Andreea este 20000 17200 lei.

De scriu despre Andreea? .. pentru ca este colega de grupa (la gradinita) cu Maria mea. Pentru ca venitul minim pe economie castigat de mama Andreei este singurul venit al celor doua… mai sunt ajutate financiar doar din putinul castigat de bunicii materni. Tatal Andreei nu ii plateste acesteia nici macar pensia alimentara… investigatii medicale nici atat…

Andreea este un copil timid, retras. Merge cu pasi marunti si parca chinuiti, dar ochii ei sunt plini de speranta… Daca reusesti sa o surprinzi privindu-si colegii vei intelege si de ce este retrasa… Ii priveste cumva cu admiratie si cu jind. E inca la gradinita si deja se simte exclusa. Nu cred ca cei mici au ras de ea.. avem noroc ca au o educatoare minunata care face tot ce este posibil pentru ca Andreea sa aiba o copilarie normala…. insa chiar daca nu  o exclud voit pe Andreea, cred ca o exclud prin lipsa intelegerii/rabdarii fata de limitarile ei motrice…. La anul Andreea va incepe scoala….

Va rog sa ma ajutati sa o ajut pe Andreea sa isi descorseteze copilaria! Stiu ca suma este mare, stiu ca financiar este greu pentru multi dintre noi dar mi-ati mai dovedit si in trecut ca din putinul nostru putem face minuni!

Va rog sa ma ajutati sa ii redam zambetul si Andreei!

Donatiile pot fi facute in contul RO70RNCB0075134950470001 – titular de cont Spiridon Florina (mama Andreei).

Scrisoarea Medicala si Fisa de Consultatie ce confirma diagnosticul Andreei si indicatia chirurgicala, pot fi consultate online aici si aici.  In cazul in care doriti sa o ajutati pe Andreea si va sunt necesare mai multe informatii, va rog sa ma contactati prin intermediul formularului de contact. Voi transmite mesajele mai departe catre mama Andreei si ma voi asigura ca veti primi raspuns.

Multumesc si ma inclin!

Articole pe aceeasi tema