Blog vs. Forum

Rasfoind posturile noi adaugate de cei din blogrollul meu, am dat peste un articol despre forumuri cu mame, care mi-a reamintit de ce am preferat sa deschid acest blog, in favoarea forumurilor specializate destinate mamicilor si viitoarelor mamici…  Mi-am reamintit cat de rele si false pot fi unele femei. Sincer nu m-au uimit absolut deloc articolele postate de Puchita pe aceasta tema, sau reactiile starnite de acestea printre forumiste, dar m-a uimit faptul ca rautatea iese de forumuri si se muta in blogosfera.

E trist sa descoperi ca locurile create special pentru tine, sunt … degeaba…

Inainte de a deschide acest blog, ca orice constiincioasa viitoare mamica mi-am facut conturi mai pe toate forumurile de specialitate si m-am apucat de citit. Am incercat chiar si sa ma bag in seama la unele topicuri care mi-au parut adecvate, insa… am fost dezamagita de atitudinea forumistelor, de neconcordantele dintre titlurile topicurilor si continutul acestora, de informatiile neelocvente …. si astfel am cerut ajutorul prietenului Google care m-a directionat spre blogurile parintilor care isi  impartaseau experientele; am inceput sa urmaresc acele bloguri, si  mi-am dat seama ca, deschizand si eu un astfel de blog voi putea crea in primul rand un jurnal al sarcinii si al primilor ani din viata bebelusului nostru, pe care acesta il va putea consulta la vremea potrivita, dar totodata, poate, prin experientele noastre vom putea inspira o alta viitoare mamica, care nesatisfacuta de activitatea de pe forumurile de specialitate, va apela la motoarele de cautare.

Prin acest blog, mai exact prin intermediul articolelor pe care le-am postat, am reusit sa am parte de sprijin real din partea celor care “ne-au trecut pragul”. Profit de aceasta ocazie sa le multumesc tuturor celor care ne-au vizitat si care ne-au incurajat si ne-au sprijinit prin cuvintele calde si pline de speranta.

Articole pe aceeasi tema

6 comentarii

  1. hello,

    uite ca si eu te-am descoperit din intamplare si mi-a placut 🙂 eu fac parte din categoria celor care nu agreeaza forumurile. de cate ori am avut nevoie si am deschis topicul respectiv pe un forum, mai rau m-a apucat disperarea din cauza amalgamului de pareri si experiente nefericite pe care le-am intalnit acolo. parca toate frustarile isi gasesc locul acolo. cand am intrat prima oara pe un forum eram insarcinata in 6 sapt si de atunci mi-am promis ca nu o sa mai citesc forumuri in viata mea. mi-am calcat-o cand copilul a fost bolnav si iar m-am ars si asta nu pt ca as fi urmat tratamentele „prescrise” de mamici acolo, ci pt panica si mai mare pe care am trait-o cand am vazut cate complicatii, alte liste de medicamente si altele se pot intampla. cel putin din punctul meu de vedere, as interzice forumurile pe teme medicale. la celelalte, intr-adevar, fiecare cu parerea lui, dar in limitele bunului simt.

    gata, ca simt ca incep sa aberez si nu vreau 🙂
    sarcina usoara,
    carmina

  2. Si eu sunt de parere ca forumurile ajuta-asa cum spunea oanamada- pana la un punct insa , punctul in care iti spui punctul de vedere, care poate este diferit de al altora, punctul in care nu ti se spune ce sa faci in propria-ti familie, punctul in care daca ai o parere contrara nu te barfesc aruncandu-ti jigniri gratuite.Uneori chiar daca esti cu ” capul pe umeri” te „ajuta” altii sa-l cobori sub umeri.
    Cat despre bloguri…utile si faine.

  3. Nu sunt in totalitate de acord cu Mihaela…forumurile de mamici pot fi de ajutor, uneori de mare ajutor! Nu stau sa detaliz, am trait, am scris si am vazut ce inseamna forum….si o fac in continuare, in paralel cu blogul. Mamicile din „gasca” mea sunt mamici deosebite din toate colturile tarii si ale lumii si invatam una de la alta, ne impartasim multe si ne bucuram de numeroase lucruri. Eu am ajuns la concluzia ca depinde foarte mult ce forum alegi, dar si ce fel de om esti tu! Limbajul violent, atitudinea vilolenta, dualitatea…sunt multe lucruri care influenteaza atitudinea celor din jur. Daca esti un om cu „capul pe umeri” care nu cauta galceava toate merg ok. Extrem de rar exista si specimene de genul celor spuse de Mihaela. Anonimatul se poate intalni foarte des si pe blog (vezi o postare de-a mea mai veche!) si poate fi la fel de virulent ca si pe un forum…
    Ca sa pun punct..cred ca fiecare dintre cele doua, blog si forum isi are utilitatea si rostul lui.

  4. Răutatea o găseşti peste tot, a devenit ceva la modă. Forumurile nu au fost niciodată de vreun ajutor, mai ales datorită faptului că majoritatea utilizatorilor scriu sub anonimat. Cât despre blogosferă- eu am găsit oameni minunaţi aici, oameni ce, în timp mi-au devenit prieteni virtuali! 🙂 O zi cu mult soare!