Zi(le) de sarbatoare

Am vrut sa scriu ieri un post dedicat Mariei, cu ocazia implinirii unei luni de viata. O luna plina de nou, de dragoste de bucurii, de ingrijorari, de oboseala si de colici. Tot coliceii au fost motivul pentru care ieri nu m-am putut apropia de calculator. A fost o zi cumplita pentru Maria, si obositoare pentru mine… dar a trecut 🙂

…totusi, ma gandesc, din perspectiva ei – halal mod de a sarbatori o luna!

Despre Maria la o luna, ce pot sa spun: are 3900g, de masurat nu am reusit sa o masor, a inceput sa ne zambeasca (constient), papa mult si cu o pofta nebuna, ne trage (uneori) priviri chiorase de zici ca ii fug ochii din orbite, a inceput sa i se zburleasca parul si e tare comica cu noul look, la capitolul somn de noapte suntem niste parinti norocosi – baga somn de la 22.30 – 23.30 pana pe la 6:00 😀 , ieri am facut deja primul triaj la hainute ca sa le punem de o parte pe cele care ne-au ramas mici… si in rest toate bune.

A bifat deja si primele cadouri aniversare: o vacuta (roz cu mov, care canta „I want to be loved by you”), 2 bodyuri Disney, un sarafan demential din blugi si o salopetica delicioasa de vara. Toate cadourile sunt „de fata mare”, adica de 3-6 luni, asa ca mai avem pana sa le purtam pe strasse 😉 … pana atunci doar ne laudam cu ele. Toata recolta de cadouri sunt de la tanti nasa – Nicoleta si de la nenea Bogdan 🙂 , care ne-au vizitat special pentru a ii aduce Mariutei cadourile… iar pe Maria mea a durut-o fix la bascheti de cadouri si firitiseli; a dormit si n-a avut nici o treaba, dar se va revansa ea fata de ei atunci cand va creste mare! 😉 Pana atunci, ii rugam pe Nico si pe Bogdan sa nu se supere pe noi, dar inca mai avem de invatat despre manierele astea bune.

Pentru ca cine stie pe unde vor ajunge lucrusoarele primite dupa ce nu ne vor mai fi bune, iata si dovada, sa ramana pentru posteritate:

Super tare a fost reactia Mariei la vacuta: imediat ce a inceput animalutul dragalas sa cante ” I want to be love by you…”, Maria noastra s-a pus pe urlat de ziceai ca o taie cineva. 😀  Dar nu-i nimic, ne facem noi mari, si o sa o zmotocim pana o sa  saturam vacuta de dragoste!

Si daca tot am spus de Nicoleta, iata si o poza cu Nicole si Maria:

Bine inteles, costumasul in care defileaza printesa este tot de la Nicole, la fel ca si muuulte alte hainute (chiar si pantofiori). Noi i-am zis ca e cazul sa se opreasca … nu de alta, dar sunt frumoase toate si mi-e mila de hainute, ca nu vom apuca sa purtam tot ce avem deja.

Si cam atat despre prima luna de viata a Mariei. Sa ne traiesti sanatoasa!

… Pentru ca astazi este Sfantul Gheorghe, vreau sa urez la multi ani tuturor celor care astazi isi serbeaza ziua de nume, dar in special lui George (aka John)! La multi ani cu sanatate!

… si nu in ultimul rand, sa-mi traiasca bunica! Astazi bunica mea (strabunica Mariei) implineste 77 de ani! Nu sunt in stare sa vorbesc despre bunica… de fapt bunica ii spun atunci cand povestesc altora despre ea, in rest este mama. Ea m-a crescut pana am implinit 7 ani si mi-a fost aproape mereu, uneori mult mai aproape decat mama-mama … chiar daca am suparat-o ea m-a iubit la fel si m-a iertat de fiecare data si a suferit pentru si langa mine pentru toate cele mai putin bune de care am avut parte in viata.

Acum locuieste cu noi (de fapt, noi locuim cu ea – casa este ridicata pe terenul pe care se afla casa lor, casa copilariei mele) si daca strig mama, intotdeauna se intorc 2 capete, al ei si al mamei mele … 🙂 Uneori chiar ma gandeam cum va fi pentru Maria: va avea 3 mame sau o mama si doua bunici?

Iat-o impreuna cu stranepoata ei:

Dupa cum se vede si din poze, cadoul i l-am cam dat cu o luna mai  devreme. De cand este strabunica, pluteste; este cea mai fericita atunci cand vine pe la noi si o prinde pe Maria treaza si o tine putin in brate sau o intinde pe salteluta de infasat si fac putina gimnastica cu manutele si cu piciorutele… dar cea mai fericita este aunci cand ii canta. Si mie imi canta, dar nu imi mai amintesc decat „Are mama o fetita cat un ghemotoc” si „Bate vantul, frunzele” Pe langa acestea, la Maria a mai scos din reperetoriu un cantecel pe care nu l-am mai auzit pana acum:

„Uite asa cum ma vedeti,

Nu m-as da pe cinci baieti.

Nici pe o suta nu m-ar da,

Mamicuta mea!”

Dimineata mi-a spus ca tot ce isi doreste este sa aiba parte de batranete usoara … si sa apuce sa o vada pe Maria alergand prin curte, asa cum o faceam eu…

Asa sa-i ajute Dumnezeu!

Articole pe aceeasi tema

23 de comentarii

  1. La multe-multe-multe aniversari Mariei, mamicii, bunicii, strabunicii si, binenteles si taticului!

    Am intarziat motivat cu urarile, azi e prima data cand am ragaz jumatate de ora (in timp ce ma mulg, binenteles) si intru sa citesc noutati despre voi…

    Pupici de la mazarici!

  2. Eu vin cu intarziere, dar cu mult drag: La mai multe luni frumoase impreuna!!! si la multi ani si bunicii tale, cred ca e o bucurie sa o vezi cum isi tine stranepoata in brate :-).

  3. La multi ani bunicii- mama! Oadevarata doamna. La multi ani Mariei.Sa o protejeze Dzeu de rele! 😉
    Cu hainutele lui Stef am avut mari probl. Desi aveam o multime se marea destul de rapid si nu le putea purta pe toate. Am adunat doi saci doar cu hainute noi. :))
    Cu jucariile nu va framantati. Nici n-o sa levada. Cel putin noi asa am patit. Jucariile sunt obiectele pe care le fol. noi.

  4. Tare mi-aş dori să mai fi fost şi bunicuţa mea în viaţă astăzi! Să te bucuri de ea şi de fetiţa ta! Vă sărut cu drag!

  5. Wow! Deja 1luna?
    Si ce strabunica tanara are Maria! Sa ramana mereu tanara si in putere poate prinde si stra-stranepoti daca se grabeste un pic Maria voastra.
    Frumoase lucrusoare are Maria, am admirat si camera cat s-a vazut din poze. Se vede ca a fost mult asteptata si e iubita. M-a intristat comentariul tau pe blog la mine cand ai spus ca nu ai prea multe ce sa ii oferi Mariei in comparatie cu altii…..Ti-am raspuns si acolo: Maria e iubita, are o familie mare si buna langa ea. Ajunge daca va creste un om bun dar destul de puternic sa reziste vemurilor. Cu cat drag o sa-si aduca si ea aminte -printre altii-de strabunica ei si de noul cantecel inventat de ea. Ce spui?

    1. Da, Ceska, ne-am facut mari!
      Doar strabunica a fost mai harnica la noi in familie 🙂 Eu am facut-o pe Maria la varsta la care m-a facut si mama pe mine: 28 de ani.
      Multumim frumos pentru urari.
      Legat de comment-ul meu: exact asta am spus si eu. tot ce ii putem oferi este dragoste; foarte multa dragoste. In schimb, spre deosebire de Benji, ea este privata de orizonturile pe care i le ofera educatia si viata intr-o tara precum, Germania in cazul vostru.
      Nu cred ca are rost sa ma explic… stii bine cum e Romania si care este ritmul schimbarilor (in bine) …
      Sper din tot sufletul sa fim in stare sa o educam astfel incat atunci cand va creste sa fie cum ai spus tu.

  6. La multe luni şi ani, Maria! Să fii sănătoasă, norocoasă şi să te binecuvânteze D-zeu!

    Iar, voi, dragilor, să vă bucuraţi de minunea voastră toată viaţa!
    Şi, atenţie, tăticule, să nu-i pui, mâine-poimâine, pretendenţii pe fugă, cu bâta! Nu de alta, dar am băiat. 🙂

    Vă pup!

    1. Multumim din suflet, Adela!
      Nu cred ca va recurge la bata, dar cel mai probabil, deja ia autorizatiile pentru turnul pe care i-l va face pentru a o proteja de Don Juan-i. 😀
      Va intoarcem pupicii, inzecit.

  7. Ce frumoasa zi la voi acasa,atat de plina de evenimente…
    La multi ani asa cum isi doreste bunica ta…sa i se implineasca dorintele , de a avea o batranete linistita si de a o vedea pe maria prin curte alergand!
    Multe luni inainte cu sanatate piticutei Maria! Sa scape repejor de colici si sa fie sanatoasa!
    Sa poarte sanatoasa lucrursoarele acelea frumoase si curand , parca prevad , vacuta mova o sa fie balosita din coarne pana-n copite :D…cand vor iesi dintitsorii…
    Sa aveti o zi minunata si un weekend exceptional! 🙂

  8. Vaiiiii! Ce m-am emotionat! Sa traiesti Marie mica, sa te faci mare, sanatoasa si sa alergi prin curte! Cat despre bunica…. Ii uram multa, multa sanatate, caci nu cred ca-i mai trebuie nimic altceva avandu-va pe voi in preajma!
    Of, uite ca m-au napadit lacrimile, caci mi-am adus aminte de bunica mea, care din pacate nu mai e cu noi. Draga mamica, ai grija de bunicuta ta si bucurati-va impreuna de minunea mica!

    1. Multumim din suflet, Clara & co.! Asa sa ne ajute Dumnezeu!
      … pe mine m-au napadit cand il scriam… cand realizez ca trece vremea…

  9. Apropo , ti am lst un comment intr un articol anterior , referitor la colici.Ai incercat COLIEF?Am auzit ca e foarte bun.

    1. Multumim, Dana&Daria. Sa fie precum ne urezi!

      inca nu am ajuns la colief, mai avem vre-o 2 pe lista de incercat pana ajungem la el…

  10. Multe luni de acum inainte pline de noroc, bucurii si sanatate.Sa va traiasca minunea si sa va implineasca viata!

  11. Multa dragoste in casa voastra… Sa va bucurati de Maria asa cum ati facut si pana acum!

  12. sa va traiasca ambele „fetite” si sa va bucurati de ele ! va pupam cu drag