Protestul mamelor – partea a II-a?

Mamele ies iarasi in strada! Miercuri, 26 Mai 2010 intre orele  11:00 si 13:00 in fata Guvernului. Protestul va fi similar celui din data de 17 Mai.

De data aceasta, nu am mai auzit mare lucru prin presa si nici la doamnele din politica, care au sustinut primul protest ( Lavinia Sandru, Cristina Pocora )…. subiectul a prezentat interes la inceput….

Forumistele, care au initiat si primul protest, muncesc din greu pentru organizarea mitingului de maine. Le-au ramas alaturi numai FILIAS si asociatia MAME.

Iata comunicatul de presa pe care l-au redactat astazi:

Bucuresti, 25 mai

Parintii vor protesta din nou miercuri, in fata Palatului Victoria, intre orele 11.00-13.00, chiar in ziua in care guvernantii vor lua decizia finala in privinta masurilor cu care se vor angaja in fata Fondului Monetar International.

Protestul de maine reprezinta un ultim apel al parintilor adresat autoritatilor inainte de sedinta de Guvern in care se va aproba scrisoarea catre FMI. Este un apel la responsabilitate fata de viitorul copiilor din Romania si fata de parintii care au contribuit cu sume substantiale la bugetul de stat.

Astfel, insistam sa NU fie reduse indemnizatiile pentru cresterea copilului de la nivelul de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni, alocatiile pentru copii, cele pentru nou-nascuti si trusoul pentru bebelusi!

Atragem atentia guvernantilor ca, daca decizia finala va fi una de reducere a indemnizatiei, indiferent cu ce procent, parintii isi vor sustine in continuare cauza si vor ataca aceasta hotarare in instanta, la Curtea Constitutionala!

Mai mult, vom adresa o scrisoare Comisiei Europene si Consiliului Europei pentru a le aduce la cunostinta aceasta situatie, astfel incat sa ia masurile necesare impotriva statului roman.

Autorizatia pentru protest a fost acordata de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti si sunt asteptate sa participe la eveniment circa 200-300 de persoane.

Bebelusii vor iesi din nou in strada alaturi de parintii lor, bunici si alte persoane care vor sa le protejeze viitorul, pentru a-si cere drepturile de la stat !

Vom protesta in aceeasi maniera pasnica, cu bannere, jucarii, cantece pentru copii, dar si cu deja binecunoscutele banderole negre, in semn de doliu.

De data aceasta, vom dona in mod simbolic un singur pampers, intrucat nu ne permitem sa facem risipa, avand in vedere ceea ce ni se pregateste de catre guvernanti.

Protestul este organizat de comunitatile parintilor de pe forumurile miresici.ro si desprecopii.com, in colaborare cu organizatia non-guvernamentala FILIA, care apara drepturile parintilor, actiunea fiind sprijinita si de Asociatia MAME.

TOTUL PANA LA COPIII NOSTRI !

Persoane de contact:

Raluca Ghinea – 0724.207.632; raluca.ghinea@gmail.com

Alina Predescu – 0723.339.031; alina.predescu@asociatiamame.ro

Organizatoarele, pregatesc bannere, panglica neagra (pentru doliu), tricouri cu mesajul Save Our Souls. In timpul protestului, se vor colecta  hainute folosite, dar in stare buna, care vor fi  donate unui centru de plasament.

Va veti sustine singuri cauza, protestand pentru drepturile voastre, sau va multumiti sa fiti spectatori, in fata televizorului?

Articole pe aceeasi tema

8 comentarii

    1. fara sa fiu ipocrita, voi raspunde sincer: eu ma voi incadra in categoria mamicilor care protesteaza din spatele televizorului. Maine o vaccinez pe Maria si am inteles ca nu am voie sa o scot din casa… si nu am cu cine sa o las…. 🙁

  1. Nu am abandonat demersul! In continuare sustin ca indemnizatia pentru cresterea copilului nu este sursa pentru cresterea veniturilor bugetare! Am subliniat acest lucru in toate emisiunile la care am participat in ultima vremea!
    Cu acordul dumneavoastra, ma voi prezenta ca femeie si cetaten sa protestez impotriva intentiilor Guvernului!
    cu stima,

    1. Multumesc, stimata Doamna. Multumesc in numele tuturor mamicilor si viitoarelor mamici. Inteleg gravitatea situatiei economice, insa EI nu inteleg gravitatea situatiei noastre financiare… Ne ‘cer’ sa fim solidari, sa salvam Romania de la faliment, sacrificandu-ne vietile si falimentand individul. (si aici nu ma refer doar la mame)
      Sunt sigura ca exista alte metode de a salva tara de la declinul economic, doar ca nu exista interes in a le implementa…