Lumanarele

Ca sa o citez pe doctorita Mariei, domnisoarei noastre a inceput sa ii placa sa se plimbe la doctori. πŸ™

Chiar daca nu se vad bine in poza, Maria este mandra posesoare de „lumanerele”, care se incapataneaza sa iasa din nasuc si sa se intinda pe toata fetisoara ei.

Cum nu a trecut prea mult timp de la prima raceala, am avut noroc ca inca mai aveam prin casa cele trebuinciose tratarii unei raceli, si am inceput rapid tratamentul. Astazi am ajuns si la doctor. Fara programare si fara sa sunam inainte…. din motive de schimbat telefon si pierdut numere. πŸ˜› Dupa un control amanuntit a venit si verdictul: continuam cu ce i-am dat plus antibiotic la 8 ore. πŸ™

Important este ca ea e fericita si ca in afara de greva foamei si a somnului nu are alte manifestari. Ah, dar cu somnul, avem un aliat, care o ajuta sa doarma in reprize de cate 30-40 de minute – Manduca! πŸ˜€

Pana Marti ne tratam si facem exercitiile acasa. Marti avem zi plina: dimineata kineto, dupa amiaza controlul oftalmologic… si undeva intre, trebuie sa raportam evolutia, medicului de familie.

Dana, mea culpa, si milioane de scuze!

Articole pe aceeasi tema

29 de comentarii

  1. Multa sanatate!Ai grija sa i dai neaparat biotics la 3 ore dupa antibiotic. N o lasa fara.Cat despre antibiotic stiu cum e :(.I am dat Dariei dupa 1 an , la o raceala, insa acum regret ca am facut o :(.Insa mi a fost teama , atunci. Chiar am scris un articol despre viroze si antibiotic. N au nici o treaba una cu alta. Acum e racita , de cateva zile , insa nu i am dat absolut nimik in afara de nurofen , colargol , aspirat bine bine , ceaiuri calde cu vit c , sirop homeopat pt tuse.Si e spre bine ;).Ospamox ul este intr adevar usor , dar tot antibiotic se numeste.Si Daria a luat la fel.Eu i am dat si aerius , in caz de vreo alergie, seara , la culcare.Curaj ;).Data viitoare o sa vezi ca o sa renunti la antibiotic.Daca mai face rosu in gat , fa i un exudat.Daca e negativ , no antibiotice ;).Pupam.

    1. Multumim, Dani. ufff ce greu e!! Jur ca nu-mi place sa ma joc de-a doctorul cu fii-mea si sa ii stabilesc singura tratamente dar cum 10 medici iti pun la dispozitie 10 tratamente diferite, e greu sa nu ajungi acolo… Dupa ce isi revine, vreau sa merg cu ea la un medic homeopat. Acum nu cred ca mai are rost. tratamentul l-a inceput, si macar sa ii treaca!
      pupam si noi

  2. Si apropo, pentru secretii nazale noi am folosit cu succes nebulizatorul, care fluidifica secretiile, in care puneam ser fiziologic si ACC fiole..

  3. Ma bag si eu in discutie… Uite fetita mea a avut o viroza in vara. Medicul ei ne a spus daca are temperatura sub 38,5 sa incercam sa i o scadem fara Panadol/Ibalgin, ca oricum nu prea ii ceda, ci si impachetari – adica prosopel umed cu apa calduta pus piept doar si schimbat la 2-3 minute – vreau sa ti zic ca am fost placut impresionata de ce efect a avut. Apoi a trebuit sa manance cat mai multa vitamina C, daca sub forma de picaturi de la farmacie. Nu stiu, am avut si noi o experienta cu un antibiotic dat de o doctorita tanara de la urgenta de la V Gomoiu (pediatrul nostru era in concediu), nu i a facut o antibiograma, nimic, nici hemoleucograma… Ideea e ca i am facut niste analize de sange in aceeasi perioada si i au iesit transaminazele de la ficat enorm de mari tocmai ca se chinuia saracuta sa metabolizeze antibioticul. Asa ca ai mare grija!!! Organismul piticilor nostrii este foarte sensibil, plus ca dupa un tratament cu antibiotic trebuie sa te chinui sa i refaci flora intestinala (cu Biotics, chestii din astea)… De atunci nu stiu ma interesez si voi mai discuta si cu medicul ei sa mergem mai mult pe tratamente naturiste si homeopate.

  4. Da, ma leg si eu de aceeasi intrebare. De ce antibiotic? Eu nu i-am dat niciodata antibiotic. Occilo, Opthamesone si eventual Nurofen. Eu zic sa nu te grabesti cu antobiotic asa devreme ca daca incepi de pe acum cu medicamente tari mai incolo ce-i mai dai?

    1. Roxana, e a doua raceala luna aceasta, si spre deosebire de prima, acum febra chiar nu vrea sa cedeze. Sta numai in intervalul 37,8 – 38,5. Nu cred ca a exagerat doctorita ei. Data trecuta chiar nu s-a aruncat in antibiotic, ba din contra, ne-a sfatuit sa asteptam sa vedem ce efect au celelalte medicamente…. Atunci nu i-am dat deloc antibiotic. Acum am mers pe mana ei… O sa ii mai iau un probiotic si speram ca nu vor aparea alte probleme.
      Daca peste 2 saptamani raceste iar :P, mergem la un medic homeopat.

      1. Da,daca febra nu cedeaza,asta e,antibiotic.Dar cat are ea temperatura normala?Eu ii dau Cristinei antibiotic numai daca nu scade sub 38 cu administrare de antitermice alternate pe 24 de ore.Dar la ea temperatura normala este peste 37 cu 5…asa ca 38 e un fas la noi πŸ˜€
        Insanatosire grabnica.
        Poti sa-i dai odata cu tratamentul de raceala si Septilin,daca am mai zis si ma repet,ma scuzi.Pe noi ne ajuta lichidul asta scarbos foarte mult.

        1. in general Maria sta undeva intre 37,2 si 37,4 …. acum nu prea coboara sub 38 cu tot cu antitermice si antibiotic.

          Sper sa isi revina repede. Merci de sfat si de urari.

  5. Si Rares a racit de pe o zi pe alta, acum, asta-i vremea. De ce ii dai antibiotic face febra?Ce are?

  6. Aaa, si sa nu uit, aspiratul in nasuc, desi stiu ca e greu, face cel mai bine. Si, corect, nici eu n-am fol. antibiotic pana de curand.

  7. Haide, draga, fii cuminte! Ce, eu n-am copil?! Ia uite ce griji iti faci tu! Lumanarele!
    Hai sa va faceti bine. Sper ca ti-a dat un antibiotic usor. Pup dulce pe amandoua. πŸ™‚

  8. Antibiotic? Prescris deja? Dar ce a spus ca are, asa de curiozitate? Eu, intr-un an si doua luni nu i-am dat niciodata Degetzicii antibiotic. Intotdeauna am tratat secretii nazale cu Oscilococinum (asta are un dublu c pe undeva, dar mi-e lene sa caut unde) si maxim Ophtamesone N, picaturi nazale, unde N vine de la neomicina, un antibiotic bactericid cu spectru larg. Daca secretiile sunt limpezi, doar Ophtamesone care contine un corticosteroid cu efect antiinflamator, adica va putea respira mai bine si-i va scadea si cantitatea de secretii.

    1. Maria-Mirabela, ne prezentam cu: secretii nazale (multe, multe, multe), febra, rosu in gat, tuse. La capitolul picaturi, acum alternam Colargolul cu Ophtamesone. Acum e mai rau decat data trecuta (acum doua saptamani)…. stiu ca doctorita ei nu se arunca in antibiotic degeaba… din contra, mai tot timpul ne-a sfatutit sa apelam la remedii cat mai naturale… cand a recomandat antibioticul, stiu ca nu a facut-o degeaba.

    1. Acum ne-a luat pe neasteptate, insa vrem sa ajungem si noi la un homeopat. Sper ca pe viitor sa nu mai apelam atat de des la remediile alopate.

      1. secretiile apoase devin mai suportabile cu allium cepa (ceapa), pe testate pe persoana proprie, nu numai pe Anda. Oricum, in cateva ore maxim o zi devin mai vascoase si mai usor de manevrat. Pe fi+mea au prins+o asa apoase exact inainte de culcare, imi venea sa ma spanzur.

        1. Zoozie, eu obisnuiesc sa beau ceai de ceapa la raceala si tare bine-mi prinde… data trecuta am incercat sa o pacalesc si pe Maria sa-l bea dar nu am avut sorti de izbanda. Tu cum ii administrezi Andei allium cepa?

          1. allium cepa e un remediu homeopat. Al meu se da cam 2 pastilute la 4 ore. se gaseste in farmacii de la plantextrakt, eu am concentratie 30CH produs de hyland’s. Uite, ca sa-ti faci o idee eu am gasit la repezeala: http://www.farmaciiledona.ro/produse/plant-e-allium-cepa-ch9-4g-I22601.

            Pastilele mele se dizolva foarte repede; la inceput folseam ceva contra durerilor cauzate de eruptiile dentare si le dizolvat pe lingurita de plastic, fara sa le ating, intr-o picatura de plastic si ii puneam pe buze. Vedea ca e dulce si accepta si restul. Apoi le-a luat cu mana (ceindicat) si intr-un final le serveste singura din capac si e foarte incantata de ele.

            In general, insa, se dizolva doza prescrisa intr-un ml de apa si se administraze cu seringa picatura cu pcatura pana epuizezi militrul, asta pentru ca remediul sa stea cat mai mult in gura (in general se tin sub limba pana se topesc, dar la bebelusi e imposibil, logic). Nu se ating cu mana (sunt dilutii foarte mari, aka concentratie f. mica si se pot contamina la atingere. De asemenea, nu se pun in recipiente metalice si se administreaza la jumatate de ora inainte si dupa masa/baut ceva. Bine, hai 15 minute distanta… e cam greu sa convingi un copil sa nu suga sau sa nu bea apa.

            Eu n-am apelat la medic de data asta si nici data trecuta pentru ca eram la mama naibii, la tara adica. In general e bine sa vorbesti cu doctorul, sunt si pediatri care recomanda medicamente homeopate. Dar asa cum dai stodal in cazul tusei sau oscillo la raceala, poti da allium cepa contra secretiilor.

            Eu merg pe astea pentru ca nu sunt invazive. Folosite insa dupa ureche pot da alte efecte; nu adverse gen intoxicatii, dar poti sa nu iti tratezi afectiunea pentru ca nu ai ales un remediu corect. Tratamentele homeopate sunt personalizate si ca remedii, si dpdv al concentratiilor. Eu am considerat ca prostia asta e de prim ajutor si uz general si a mers, dar nu incurajez folosirea medicamentelor dupa ureche (disclaimer, ok?)