O ora si douazeci si cinci de minute…

Atat ne-a luat sa vizitam aproape trei targuri, din momentul din care am plecat de acasa pana in momentul in care ne-am intors… dezamagiti.

Cum Maria inca e mucioasa nevoie mare, am lasat-o in grija bunicilor si am iesit putin sa colindam targurile deschise prin capitala.

Primul pe lista – Organic Fest-ul care s-a desfasurat la teatrul de Opereta Ion Dacian. Dezamagire totala. Targul cica-se este dedicat produselor bio si naturale, inclusiv cosmetice. Ma si vedeam plecand de acolo plina de cremulite, sapunuri, deodorante toate home-made… am zarit un singur stand cu sapunuri ce pareau a fi home-made dar care pe mine nu  m-au convins intru totul, si inca un stand cu produse cosmetice eco frantuzesti… In rest numai dulciuri, despre care nu sunt insa convinsa ca toate sunt home-made, si nici o foarte igienic expuse nu erau. 10 minute a durat toata vizita noastra aici; cu tot cu gasitul locului de parcare.

De la Organic Fest am pornit pre Muzeul Taranului Roman, unde speram sa gasim mai multe. Aici am dat peste ceva mai multi expozanti si am reusit chiar sa si cumparam cate ceva: o gogoasa moldoeneasca cu branza sarata – pentru Ghita, nu pentru mine ca ingrasa; un borcan de capaceala si unul de miere de tei si cam atat… Mezelurile traditionale nu m-au pasionat deoarece trec printr-o perioada in care nu prea suport carnea, martisoarele erau putine si nu foarte deosebite, strachinile de pamant nu ma pasioneaza; blanurile asemenea – norocos barbata-miu 😉 . Am avut ocazia sa vad sarmalute traditionale si gratare pregatite la Hot Pan! 😀  Aici ne-am miscat destul de repede ca frigul ne cam intra in oase si, chiar daca erau mai multi expozanti, am terminat totul in 15-20 de minute.

Cu o pofta de cumparaturi nestavilita inca, am plecat spre targul de textile din parcul Crangasi… dar cand am ajuns noi, expozantii deja strangeau si tot ce am vazut au fost cutii si camioane care incarcau exponatele. 🙁

Am ajuns inapoi acasa dupa fix o ora si douazeci si cinci de minute… 🙁

Articole pe aceeasi tema

21 de comentarii

  1. Asa e Organic Fest, cu toate ca ei se promoveaza destul de puternic. Din pacate nu exista inca un targ bio adevarat. Data trecuta am mers si noi de curiozitate, sa prospectam si am luat niste tiramisu „de casa”, dar numai natural nu a fost la gust…:)

  2. Ai fost haioasa cu gogoasa:)
    Cat despre targuri, si eu plec dezamagita in general dupa o astfel de vizita.

  3. Stiu ca din postare reiese dezamgirea ta, dar eu ma hlizesc toata, ai fost foarte simpatica cu gogoasa pt Ghita, nu pentru tine :-))). Te pupic! Pe tine si pe Ghita! Si pe Mariuca, bineinteles!
    Cat despre targuri…putem deduce ca mai bine stam pe net sa cautam produse naturale, nu? E si cald si bine :-).

    1. @Luminita, varianta cu internetul pare cea mai buna deocamdata, insa eu sunt mai Toma-necredinciosul, si prefer sa vad/pipai/miros ceea ce cumpar, inainte de a da banii. … poate de aici si intarzierea cu care am incercat sapunurile home-made. 😛

      Pupam si noi.

    1. @Mark, da’ de unde!!! Oricum la capitolul „facut in casa” mai poti producatorii sunt din afara Bucurestiului… poate nu renteaza sa fie prezenti la astfel de manifestari. 🙁
      Pupacim si noi. 😉

  4. Frustrarea ta cu targurile o regasesc in frustrarea mea din acest week-end cu supermarketurile bucurestene. Cateodata am impresia ca traim undeva intr-un satuc uitat de lume care are un singur magazin universal cu trei produse in raft. Te pup cu drag.

      1. @g.cojocaru, Ai sa razi… produse absolut uzuale de la firme binecunoscute, nimic fancy sau iesit din comun. Dar ne trebuiesc trei supermarket-uri si doua zile ca sa reusim sa gasim cele necesare. Si asta in capitala tarii. Dragut, nu?! Te pup.

  5. da, la ion dacian am plecat si eu sambata dimineata si la 11 m-am infiintat acolo cu o lista de detergenti de cumparat, dar am gasit doar bomboane:))
    am revenit azi si am gasit standul olivo totusi:)

  6. Aceeasi experienta am avut-o si eu cu targurile ecestea in care imi puneam mare speranta la inceput. Acum am renuntat! Sa mai treaca o perioada, ceva ani, si poate, cand vanztorii vor avea respect si consideratie pentru cumparatori, voi reveni.

  7. pai trebuia sa mergeti si voi la un restaurant, romantic, daca tot aveti atata timp liber, fara copil… 🙂 nu mai irositi momentele astea, ca vine Ghita si vor fi tot mai putine :D:D:D

    1. @Mădălina, am mai iesit si fara ea… dar de obicei la resaurante preferam sa mergem in 3… mai ales ca acum nu prea avem unde sa iesim cu ea din casa, si nici vre-o surioara mai mare care sa se joace cu ea nu avem prin preajma. 😛