Update de stare – je

Astazi a venit vremea sa mai consemnez cate ceva despre mine si, implicit, Vladimir. Inca mai suntem la pachet. 😉

Sambata am fost la control – fara Sorin. 🙁 … care a avut treaba dimineata, insa mi-a parut bine ca a mai apucat sa se odihneasca, cat de cat… Piticul e bine; inghesuit tare, asezat in pozitie de iesire, energic – foarte energic … si de dimensiuni aproape normale pentru varsta lui gestationala.  😉 … daca pana acum ne obisnuise sa fie mai mare cu 1 pana la 3 saptamani, acum e mai mare numai cu cateva zile… ceea ce nu e rau.

In urma consultatiei, am reconsiderat abordarea nasterii din cauze de  pitic in limite normale si mama cu o anemie severa; in concluzie, asteptam pana spre termen, in speranta ca fierul, vitaminele si alimentele sanatoase cu care trebuie sa ma indop pana atunci imi vor salta hemoglobina macar peste 9, cu toate ca visam si la un 10. 🙂  … am inteles ca o operatie mi-ar agrava starea, iar apoi alaptarea (vezi, Sofia, gandesc pozitiv! 😉  ) mi-ar cam „pune capac”….

Arsuri n-am, insa am un gust metalic de care nu pot scapa si o stare permanenta de greata, oboseala aproape cronica, picioare dureroase tare, spate – la fel, si ceea ce ma termina – o burta saltareata; se misca piticu de zici ca vrea sa iasa prin peretii burtii. No-spa is my newest best friend! 😀

Noaptea trecuta mi-a fost rau. Atat de rau incat l-am trezit pe Sorin si mai aveam putin si plecam spre Brasov. Asa mi-am dat seama ca nu am calcat nimic, ca nu am nici un bagaj pregatit – landoul si scoica sunt inca in pod si ca, daca „ma apuca” pe bune, eu nu sunt in stare sa conduc pana la Brasov asa cum am facut data trecuta. Acum durerile sunt mult mai intense… 🙁

Cum legile lui Murphy sunt omniprezente, din cauza ca incercam sa amanam momentul nasterii lui Vladimir, o sa traiesc in suspans doua saptamani – imi pleaca doctorita in concediu! 😀 E adevarat ca mi-a lasat deja un numar de mobil al inlocuitoarei ei si ca m-a asigurat ca voi fi pe maini tare bune, dar psihicul meu incearca sa reziste pana la intoarcerea ei. Nu stiu de ce, dar ma simt mai in siguranta cu ea. Stiu ca este un medic exceptional si am deja experienta unei nasteri cu ea… dar pe de alta parte inteleg ca e si ea om si are dreptul la o viata personala, ca deah, de nascut se naste tot timpul anului, dar copii ei nu au decat cateva vacante pe an.. daca nu „sufeream” eu, ar fi fost afectate de concediul ei alte paciente.. dar asta e…  Ma bucur ca „am fost predata” corespunzator si ca nu m-a lasat de izbeliste.  Totusi, sper sa reusesc sa stau pana revine din concediu…. dar imi este frica de legile lui Murphy. Ar fi culmea sa nasc exact in ziua in care pleaca doctorita mea, si pe deasupra  sa mai nasc si natural, acum, cand se cere programata o cezariana – data trecuta am ajuns la cezariana de urgenta si eu eram pregatita sa nasc natural… 🙂

Articole pe aceeasi tema

35 de comentarii

  1. Draga mea, te inteleg perfect. Eu am nascut a doua zi de Paste, cand toata lumea se ruga sa nu nasc. Am nascut cu medicul de garda si s-a dovedit a fi un medic extraordinar. Important e sa nu apara complicatii. Stii cum se zice, o nastere, mai ales prin cezariana, este ceva floare la ureche pentru un ginecolog.Important este sa reactioneze organismul tau bine. Dar nu cred ca vor fi probleme, bebe e maricel, n-ai de ce sa-ti faci griji. Apoi vine greul: alaptare, colici. Dar poate o sai un bebe cumint,e cum a fost Maria. Iti tin pumnii!!!!!!!!!!!

    1. @lili, multumesc din suflet penmtru incurajari. 😉 … venite de la o proaspata din nou mamica, inseamna mult pentru mine. Cred ca iti este greu dar e si frumos. Am citit cu interes toate postarile post-victoriene insa nu stiu ce sa spun… e minunat ceea ce traiti. Sa va traiasca micuta crestina!

  2. Gabi, doctorita mea era plecata la mare pe 1-2 mai cand trebuia sa nasc si m-a „rugat” sa nu ma apuce chiar atunci:d. Dar m-a apucat:)). Si am nascut cu dr. de garda, care pana la urma mi-a placut chair mai mult decat doctorita mea oficiala:)
    Asa ca bafta multa si sa treceti cu bine peste ultimele saptamani „la pachet”.
    Pupici

    1. @roxana, nu imi fac griji ca nu m-a lasat pe maini bune, dar e „obisnuinta” …. 🙂 Daca piticu o vrea sa se nasca, se naste ca nu pot sa-l tin acolo impotriva vointei lui. 😉 … si bine ati revenit din concediu! Inca nu am reusit sa ajung la zi cu postarile voastre, dar o sa „imi fac temele” imediat ce starea imi va permite. 🙂

  3. Draga mea,lasa tu legile in pace ca nu functioneaza intotdeauna…si dr meu s-a nimerit sa plece cand eu aveam 37 de saptamani ,eu cu sarcina cu risc.Am stat asa de cuminte pana s-a intors …dar am nascut cu el .Stiu ca-i tare greu pe ultima suta de metri ,mai e putin ,ai grija la fier ,ai grija ce mananci ca-i urata rau anemia asta(tot din experienta stiu).Aveti grija de voi si nastere usoara(asa cum iti doresti tu …cezariana sau normal).Va pup.

    1. @Mirela, privind sper viitor, mai ales dupa ultimele 3 zile, imi e greu de crezut ca rezist… dar stau cuminte si zac, sperand ca macar anemia se va mai regla putin… 🙂 pupacim si noi.

      PS: daca tot zisesi ca ai experiente de gen: anemia da si dureri de cap??

  4. Iti doresc o perioada cat se poate de linistita si frumoasa pana la nastere si sa rezistati in varianta 2in1 pana la termen. Si nasterea sa fie asa cum te astepti tu si sa cunoastem un Vladimir cat mai cuminte si sanatos, bineinteles!:)

  5. Eu te cred ca ai incredere in doctorita ta, dar daca te-a lasat in seama colegei ei inseamna ca are incredere in ea, deci clar poti avea si tu, plus ca nasti in Brasov la clinica privata, deci trebuie sa fie bine. Eu zic sa nu te stresezi cu concediul doctoritei, daca Vladimir vrea sa se nasca cu alta doctorita nu poti sa-l contrazici.
    Gustul metalic il aveam si eu spre sfarsitul sarcinii, il puneam pe seama faptului ca luam fier, desi nu cred, si dupa ce am nascut mi-am revenit cam greu de la anemie, am avut ameteli cam pana la 12 ore dupa nastere, asta dupa 24 de ore de travaliu.

    1. @sofia, e drept ca nu il pot contrazice… cam sunt la mana lui, nu? 😛 Cu anemia si cu alaptatul cum te-ai impacat? … ce ai facut ca sa normalizezi hemoglobina?

      1. @g.cojocaru, Sincer, dupa ce am nascut am mancat multe acrituri(asta simtea corpul meu ca are nevoie), nici acum probabil ca nu-s ne-anemica:D, dar e ok, inca alaptez.

  6. Gabi…tinem pumnii sa vina Vladimir doar cand e timpul…si tie iti doresc spor la bagaj. Iti trimit ganduri bune si energie pozitiva de la Cluj!

    1. @Cecilia, multumesc din suflet! … inca nu m-am apucat de bagaj… energia aia intarzie cu posta. 😀 😀 😀 … dar o astept si ma apuc de treaba! 😉

  7. Gabi, din partea mea, să naşti oricânr, dar NUMAI după revenirea dnei dr din concediu. Clar? De fapt, nu ţie tre’ să îţi spun asta, ci lui Vladimir. Deci reformulez: Vladimir, stai acolo, că stai bine, nu te grăbi, că, altfel, vei avea de-a face cu mine! Cât despre tine, Gabi, curaj şi răbdare. Ştim toate cât de grea e ultima perioadă! Te pupăm cu drag şi aşteptăm vesti bune!

  8. dupa ce nasti iti povestesc si eu cu legile astea ale lui murphy! Eu zic asa: Dumnezeu le face pe toate asa cum trebuie, asa ca linistete te si odihneste te!

  9. Gabi..sper ca presimtirea mea de a naste amandoua in aceasi perioada sa se adevereasca:))..Daca ieri iti spuneam ca sunt ok..si cu concediul dr ..si cu placenta si rezistenta crescuta..se pare ca inconstient @lucrez@ la astea..Abia am putut dormi toata noaptea..de vise…..si insomnii..Insa..momentan sunt relativ ok..cu dureri slabute…Ne auzim sambata..pana atunci stai linistita ca eu vreau sa nasc o data cu tine …daa ?!

  10. Gabi, eu iti doresc o nastere usoara cand vrei tu sa fie, adica dupa ce se intoarce doctorita din concediu! Sunt sigura ca totul va fi bine. Pupici!

  11. Ma bucur ca sunteti bine amandoi, nervii tari si ai incredere ca va fi totul bine ca si data trecuta indiferent de doctorita sau mod de nastere. Va imbratisez cu drag!

  12. Şi eu îţi ţin pumnii să rezişti eroic până la întoarcerea doctoriţei!

    Până la urmă n-am înţeles din postarea ta… vrei să naşti natural? Sau vrei să încerci, cel puţin?

    1. @Carla, teoretic, acum am indicatie de cezariana – ideea era sa o facem la 38 de saptamani pentru a nu supra-solicita vechea cicatrice care nu este chiar atat de veche. Sunt riscuri destul de mari pentru o nastere naturala atat de aproape de o cezariana si nu as vrea sa mi le asum… stiu ca se poate, dar eu nu sunt dispusa sa imi asum riscurile.

      1. @g.cojocaru, in romania foarte putini doctori risca o naturala dupa o cezariana mai ales daca sunt atat de apropiate in timp… atat de putini ca nici nu apar mentionati pe undeva… in strainatate cu greu obtii o cezariana… intr-adevar riscurile de rupere a uterului in timpul travaliului exista….destul de mult…. trebuie tinut cont de motivele pentru care s-au facut prima oara… la noi a fost o prezentatie pelviana prima oara si oricat m-am rugat de maria mea n-a vrut sa se intoarca nici un milimetru… pe rares l-am nascut la aproape 3.900…n-as fi riscat o naturala la „tonele” astea… la a treia as fi fost dusa cu capul sa vreau natural :)))) mai ales ca simtam cum se intinde operatia la fiecare puseu de crestere a bebelinei… roaga-te pentru un bebeu sanatos si sa treceti repede prin si usor de momentele respective… PS: muuuuulta vreme am cochetat cu numele de vladimir pentru rares… da’ a castigat rares pentru ca sunt raraita si sotului ii place sa ma auga cum ma chinui sa-i pronunt numele :)))))…tinem pumnii stransi, stransi….

        1. @catrinutza, senzatia de operatie intinsa am simtit-o si incepand cu luna a 4-a… de asta nici eu nu vreau sa imi asum riscurile unei nasteri naturale…

          Multumim mult de tot pentru urari. Speram din suflet sa se adevereasca! 😉

  13. 🙂 e datatoare de emotii vacanta medicului.stiu din experienta :).mai ales ca la mine a fost la limita limitelor.adica cum s a intors la cateva zile m a operat direct.ce sa ti zic…..inca putin , aduna ti energia si o sa fie bine , sunt convinsa!pupi!ai grija de tine si te as sfatui sa i faci macar bagajul ;)!

    1. @povesteadarieinicole, energia ca energia, dar ce ma fac cu a lui… ca starea naturala a burtii mele e ceva mai saltareata decat Mazarichile in burtica ascultand Ciocarlia (alt termen de comparatie, n-am gasit 😛 )
      De bagaj ma apuc imediat ce il prind pe Sorin apt sa urce in pod si sa imi coboare landoul. 😀