Gelozie?

… una dintre manifestari (cred eu):

    

Desi nu sunt fan declarat al co-sleepingului, cele trei saptamani pe care Vladimir le-a petrecut departe de tot ceea ce inseamna caldura sufleteasca, ne-au facut sa ne reconsideram pozitia. La inceput dormea numai cu noi, si numai cu lumina sau televizorul aprinse; incet-incet am incercat sa il obisnuim sa doarma in patutul lui, dar nu a fost chip, asa ca am pus o masuta joasa langa patul nostru, iar el doarme acolo, in landou… Se pare ca prezenta micutului in camera noastra a aprins oarece beculete in mintea Mariei, care face tot ce ii sta in putinta pentru a petrece cat mai mult timp acolo …. saracul Vladimir, doarme in niste tipete si chiote greu de suportat pentru un adult.

In ultima perioada, Maria se trezeste noaptea plangand si nu se linistste pana nu o luam cu noi in pat… Si am avut destule nopti in care am impartit toti patru aceeasi camera… dar nu ma lasa inima sa ii refuz aceasta dorinta… Gandesc ca, poate,  sunt normale aceste sentimente care o incearca si sper sa fiu capabila sa le gestionez bine.

Pe langa manifestarile legate de „teritoriu”, Maria a inceput sa serveasca laptele numai in tandem cu Vladimir… si ii smulge cu brutalitate orice jucarie gaseste in mica lui raza de actiune…. iar uneori piticul iese destul de sifonat din clinciurile cu sor-sa.

Incerc sa raman calma si sa ii explic rabdatoare ca e firesc sa imparta si ca trebuie sa il lase si pe el sa se joace cu jucariile lui sau cu jucariile ei de „bebe” (pe care si le cunoaste foarte bine). Incerc sa ii acord Mariei cat mai multa atentie pentru a nu se simti neglijata sau indepartata. Incerc….

… si totusi, il pupa, il imbratiseaza, il dragaleste; dimineata cand se trezeste, primul lucru pe care il spune este „Bebe?” si fuge glont spre camera noastra….

Articole pe aceeasi tema

17 comentarii

  1. Ce distracţie la voi in casă! Vladimir să se înveţe de mic, ca fetele îi vor lua tot :)!

  2. Haha. acelasi scenariu avea si al meu fiu. se punea in patutul ei, cand sugea ea vroia si el, vroia jucaria ei… n-ai cum sa eviti asta.
    Ce am observat eu ca ii ridica lui stima de sine si siguranta ca nu si-a pierdut locul in viata mea: am inceput sa vorbesc cu Gloria despre el in asa fel ca el sa auda 🙂
    Ei ii spuneam ce frumos e el, ce destept si puternic e fratiorul ei, cate stie el sa faca… si atitudinea lui a inceput sa se aschimbe. in bine. Tot timpul il dadeam exemplul bun pe el in fata ei si glumeam si il bebeluseam si pe el ca pe ea. Si acuma seara pana ne-am culcat am dansat cu fiecare vals ca altfel nu se mai impacau unul cu altul.

  3. Nu cred ca e Vladimir de vina ci varsta Mariei. Si Teodor se comporta intr-un mod asemanator desi… inca nu are nici un fratior sau nici o surioara… eram surprinsi dar acum citind cele scrise de tine m-am mai linistit!

  4. Gelozia e absolut normala, eu nu incerc sa o fac pe Eva sa o nege ci sa realizeze ca e normal sa se simta asa cateodata. La noi e mai usor fiindca putem dialoga, azi plangea Filip si eu vorbeam cu el, il pupam si-l trageam de gusitza, iar Eva mi-a zis ca ei nu-i fac asa cand plange. I-am replicat ca nu-i adevarat, vorbesc cu ea si o iau in brate cand plange, dar ea se referea la trasul de gusitza.
    Faci bine ce faci, nu o refuza cand vine la voi in pat, las-o sa integreze

  5. ehe, io am uitat de cand nu am mai dormit singura cu sotul. edi e de la vreun an si jumatate in fiecare noapte cu noi. acum are 3 ani. eu inca astept:). robi pe la 2 ani s-a agatat de tat’su, si-l cheama la el in camera, asa ca s-a echilibrat cumva balanta. si mai exista bine-nteles si varianta toti 3, eu cu hunii, in acelasi pat, mai la indemana in ultima vreme. eu sunt fan co-sleeping, chiar vroiam sa scriu si despre asta… nu vreau sa se termine! 🙂
    ce sa zic, va doresc ce va doriti si sa va fie bine!
    cat despre gelozii, eu le experimentez din plin cam tot de 1 an si jumatate, desi au aceeasi varsta. e crunt, n-am nicio reteta, si rabdarea mea toata se duce pe apa sambetei cand se lasa cu batai…. :(. sper sa nu fie cazul la voi!

  6. Pot, pot să mă bag eu ca o soacră? 😀 După mine soluţia trebuie găsită într-o singură direcţie: integrarea Mariei în varianta de dormit. Nici eu nu-s fan co-sleeping. Dar am citit demult o chestia spusă de un împătimit al co-sleepingului care m-a pus pe gânduri: dacă tu vrei să dormi alături de cineva (vom presupune că soţul) pentru căldura, dragostea etc transmise, un copil mic de ce nu ar avea aceleaşi nevoi? De ce nu ar vrea şi el să simtă aceeaşi căldură?
    Mno, revenind: dacă Vladimir doarme cu voi în cameră mi se pare nedrept ca Maria să nu doarmă 🙂
    Şi soluţii culese de la prietenii noştri cu 2 copii:
    1. Cazul 1: mama cu unul din copii, tatăl cu celălalt; când au mai crescut suficient de mari, au dormit toţi 4 într-un pat. I-a ajutat faptul că nu sunt foarte mari şi patul era imens; când au crescut fetele suficient de mari au fost mutate să doarmă împreună în camera lor şi mama şi tata şi-au reluat viaţa de somn.
    2. Cazul 2: mama cu unul, tatăl cu celălalt; când cea mică a crescut suficient a rămas mama să doarmă cu ambele fete, dar asta şi pentru că spaţiul din apartament nu le-a permis altfel. Vor trece la varianta mama cu tata şi fetele împreună când se mută într-o casă mai mare.

    Sper că nu te-am demoralizat şi mai tare …

  7. Asa e intre frati, inca nu am auzit pe nimeni cu doi sau mai multi copii sa spuna ca nu au existat episoade de gelozie. 🙂 Pe frate-meu si acum il mai apuca, i se pare ca ma iubeste mama mai mult… Voi sa fiti sanatosi, sa puteti avea rabdare si intelegere si sa puteti trece iubindu-i peste toate momentele astea, ca acum e abia inceputul

  8. e mult prea mica Maria pentru a-si intelege si controla instinctele. Nu te stresa ca va intelege….nu neaparat curand:). Tu doar fii prin preajma pentru siguranta flacaului. Noi inca ne luptam” cu Andrei sa fie tolerant cu Tudor in multe situatii. Ti-am povestit ca pana de curand Tudor a dormit cu noi in camera(pana la 1 an jumate). La sf verii l-am mutat cu fratesu…pentru o mai buna intelegere si obisnuinta. Ghici ce? Acum Andrei doarme cu noi in camera..cand il intreb de ce nu vrea sa doarma cu Tudor in camera copiilor imi raspunde…pentru ca ma iubeste foarte mult:))). Ce sa-i fac? Astept sa-i treaca perioada:D

  9. Si noi am trecut prin asta si inca mai apar scantei, dar asa se „negociaza” pozitiile in lumea asta! Mai intai in casa, in familie, apoi la gradi, scoala, intre prieteni etc. Nici eu nu le-am putut refuza apropierea de caldura si mirosul mamei asa ca, pentru a nu frustra toata familia(inclusiv bunicii) m-am mutat eu in camera lor, sperand ca odata si odata vor dori sa doarma singure! Dar si atunci cand se va intampla asta voi ramane eu cu nostalgia clipelor cand imi spuneau: mami hai la culcare, ia-ma in brate, vreau sa-ti aud vocea…

    1. @ivanovele, drept a nu exista vorbe mai dulci decat acelea… insa eu nu as vrea sa renunt la dormitul cu sotul meu… plus ca la noi situatia e de asa natura incat este necesara prezenta lui … macar in cazul Mariei… ca pe ea chiar nu o pot ridica. 🙁

  10. Speram din tot sufletul sa nu patiti si voi asa…Vor trece , ce sa facem, dar e o perioada tare stresanta.