Apartamentul de vacanta

Da, e apartament, din moment ce are 3 camere. ๐Ÿ™‚

Nu l-am folosit inca si nu stiu cand vom apuca sa o facem, insa imi doresc tare mult sa le ofer copiilor mei amintirea unor mini-vacante petrecute in mijlocul naturii – la cort. Eu una am fost ultima data cu cortul in copilarie… nici nu mai stiu exact cati ani aveam … dar parca eram in scoala primara…

sursa foto: decathlon.ro

Sper sa reusesc sa ma readaptez conditiilor „de cort” … imi pun bazele in evolutia inregistrara la capitolul accesorii, mai exact, in cabinele de dus si in ย rezervoarele de apa… precum in imaginea alaturata.

…. Stiu! mi s-a mai spus ca sunte nebuna. … dar vreau sa le ofer copiilor mei ocazia de a experimenta ย si alt stil de vacanta… nu numai intr-un complex AI sau intr-un hotel sau o pensiune.

In consecinta, mi-am propus ca incepand de la anul, sa avem macar cate o mini-vacanta in fiecare an, in care sa mergem 3-4 zile cu cortul. La munte. La prima intalnire cu apartamentul de vacanta, cei mici s-au aratat tare incantati, iar reactia lor mi-a dat curaj.

ย … faptul ca vorbesc numai in numele meu in aceasta postare, nu este nici o intamplare. Sorin nu a fost in viata lui cu cortul si este destul de reticent, insa, in urma rugamintilor mele, acceptat sa cumparam cortul, sa il montam, de proba, pentru a se asigura ca este in stare sa il monteze. ๐Ÿ™‚

Dupa ce s-a convins ca e in stare sa ne puna un acoperis deasupra capului ๐Ÿ™‚ s-a lasat convins sa purcedem la achizitionarea accesoriilor gen, saltele, saci de dormit… ba chiar a inceput sa caute informatii despre locatiile posibile. Cu o conditie: nu plecam cu cortul decat daca avem un hotel/o pensiune in apropiere! Sa fie sigur ca daca se intampla ceva, avem unde sta. ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

… Macar e un inceput. ๐Ÿ˜‰ Abia astept prima seara de povesti in jurul focului alaturi de cei mici! Avem un an sa ne pregatim pentru asta!

Articole pe aceeasi tema

24 de comentarii

    1. @Hapi, asa am auzit…. acum l-am strans repede din curte, ca nu am vrut sa ii vina idei Mariei. ๐Ÿ˜€ Aflam la anul. … dar sincr, am emotii mai mari (la capitolul adaptare) pentru noi, adultii obisnuiti cu un anume grad de confort ๐Ÿ™‚

  1. Imi plaaaace! ๐Ÿ™‚
    Si bine ca am trecut pe la tine si mi-am amintit ca nu scrisesem, maine plecam iar cu cortul ๐Ÿ˜€
    Felicitari, e o achizitie buna, sa-l stapaniti sanatosi!
    Revin peste vreo doua zile, acum e tarziu si-s rupta ๐Ÿ™‚

    PS: da’ va mai intra in port-bagaj si altceva decat cortul? ๐Ÿ˜€

      1. @g.cojocaru,
        Cum mai 2,5kg daca e cu 3 camere ?! ๐Ÿ™‚
        Ma rog, Decatlonul stie sa faca chestii faine, nu doar de fitze, sunt ceva diferente intre „firme” si no-neme-uri, asta cu greutatea raportata la dimensiuni e una majora si f importanta ๐Ÿ™‚
        Eu nu pot sa realizez cum mergeau pe munte parintii nostri (ai sotului defapt, ca ai mei nu au fost niciodata), cand numai rucsacul cu cort+chestii adiacente avea peste 25 de kile!

        Povestesc curand, a fost super la Bradulet, doar sa-mi trag sufletul. Deocamdata au prioritate (la a-mi „manca timpul” ๐Ÿ™‚ ) clientii care s-au inscris la miere ๐Ÿ˜€ Dar in cateva zile ar trebui sa-i mai „rezolv” si atunci pot sa mai si povestesc de altceva ๐Ÿ™‚

        1. @AndreeaG, pai in cazul acesta iti doresc un suflet mancat din plin! ๐Ÿ™‚ … si vreu si eu sa contribui la asta asa ca te rog sa ma treci pe caiet, si cu prima ocazie cand trimiti miere in Bucuresti, trimite 2 si pentru mine. ๐Ÿ™‚

  2. Curajosilor! Foarte dragut cate lucruri sunteti dispusi sa incercati pentru copii, sa experimenteze de toate, pentru toti!:)
    Eu n-am fost niciodata efectiv cu cortul, dar ne mai monta vara bunica un cort in curte pentru joaca. Nu cred ca se pune ca experienta ca seara tot in pat dormeam.:)
    Eu tin destul de mult la confortul de vacanta, sotul la fel (ba chiar mai mult), iar pentru vacanta de vara de maximum doua saptamani n-as merge in alt loc decat un hotel cu ceva stele. Sunt tare simandicoasa, stiu, recunosc cinstit.
    Asa ca al nostru Costin probabil va experimenta vacante de acest gen prin adolescenta sau mai tarziu, daca l-o tenta sa plece cu cortul cu prietenii.
    Dar voua va dorim vacante de acest gen cat mai frumoase si va asteptam cu povesti de vis si poze la fel!

  3. Noi am รฎnceput „viata de nomad” cu copii acum …… de ani (3 la numar) si am luat-o de la mare ptr ca am considerat ca era mai cald. Acum nici unul nu mai concepe cortul, doar cel din fata caravanei. Pfff, s-au domnit!
    O zi faina.

    Ps. la voi nu poti sa te รฎnscrii ca „fallower” ? Nu vad nicaieri ca ai putea sau nu „bate” pana รฎn olanda?

    1. @Minnie, caravana… ๐Ÿ™‚ un alt vis… dar intai sa ne asiuram ca suntem in stare sa renuntam la hotel. ๐Ÿ™‚ E o investitie care nu merita facuta decat daca va fi folosita! ๐Ÿ™‚
      โ€œfallowerโ€? ai posibilitatea sa te inscri la newsletter (vezi side-bar-ul) plus pagina de fb unde postam toate noutatile. https://www.facebook.com/cojocariipunctro .. in reader putem fi adaugati manual… am ratat ceva?

      … iar la intrebarea aceasta: Nu vad nicaieri ca ai putea sau nu โ€œbateโ€ pana รฎn olanda? zau de nu m-ai pierdut ๐Ÿ™‚ Nu-mi pica fisa de nici o culoare ce ai vrut sa intrebi. ๐Ÿ™‚ … imi explici, te rog? ๐Ÿ™‚

      1. Sorry daca mai vorbesc cate-o data in „dodi”, sotul meu รฎmi spune sa รฎmi angajez translator! A fost o gluma la faptul ca nu vedeam nicaieri „fallow” si am crezut ca setarile laptopului meu รฎl ascunde. Merci de info.

  4. Oho , sa il stapaniti sanatosi! Si noi ne dorim ceva asemanator! Bravo voua si vacante la superlativ! ๐Ÿ™‚

  5. niiice:). avem si oi un cort de 2 persoane nefolosit. facem planuri sa-l folosim la un moment dat cu pitica:)

    1. @roxana, visez sa le ofer macar o data sansa de a se spala dimineata in rau si de a manca in jurul focului. ๐Ÿ™‚
      … dar trebuie sa studiez bine cum e cu legea… ca am inteles ca legea picnicurilor restrictioneaza si camparea in zone neamenajate… ceea ce e rau… pentru noi, cei care nu avem de gand sa lasam mormane de gunoi in urma noastra….
      Abia astept sa incercati ca sa ma inspir si eu din aventurile voastre. ๐Ÿ™‚

  6. eu n-am fost niciodata cu cortul si-mi doresc tare mult. din pacate al meu sot nu e la fel de „flexibil” ca Sorin si nu pot sa-l conving sa incerce:( oricum o sa fiu cu ochii pe experientele voastre si o sa va dau ca exemplu…poate, poate…cine stie:)

    1. @Daniela, sau poate incercam o prima data impreuna! ๐Ÿ™‚ Ce poate fi mai rau decat un esec in grup. ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚
      O sa consemnez si aventurile cu cortul, atunci cand vom ajunge sa le punem in practica. ๐Ÿ˜‰ Poate te vor ajuta. ๐Ÿ™‚

  7. Felicitari!!!
    Sa-l stapaniti sanatosi, si sa strangeti amintiri cat sa nu incapa in cele 3 camere. Noi avem unul cu doua si o veranda mare, (acesta http://cort.ro/img/produse/C21-TT-310-4/mare.jpg ), luat acum cativa ani… inaintea lui a fost unul de 4 persoane, iglu.
    Si anul acesta e a opta vacanta la cort cu cel mare, a sasea cu cea mica. Am mers cu ei de la 1 an, respectiv 8 luni. Si am stat doar de la 10 zile in sus. Daca ai o doza mare de imaginatie, poti rezolva orice problema.
    Daca optati pentru saltele, sacii de dormit sunt optionali, puteti lua o pilota mare, e ca „in pat”. Mai repede va recomand sa investiti in niste ancore zdravene, din acelea „de nisip”, si o folie protectoare (sunt acum unele si cu inele montate pe margine).

    vacanta placuta!

    PS. cabina de dus e dementiala, noi avem doar un dus mobil de 20l… si dintr-o piscina de bebe am improvizat baza.

    1. @Cristina, wow, sunteti tare curajosi de ati plecat cu pitici asa mici cu cortul. ๐Ÿ™‚ Ancorele de nisip nu stiu ce sunt, dar ma apuc de gugalit. ๐Ÿ™‚ multumim pentru pont. ๐Ÿ˜‰

      1. nu stiu daca e curaj, dar ne place. si lor in mod special!
        ingrediente: calm, organizare, improvizatie, imaginatie.