Ora 20:00 nu a venit.

Inca. Mi-as dori ca ziua de astazi sa sara cumva peste ora 20:00 … atunci imi expira „invoirea” si trebuie sa revin la patul meu de spital….

Mi se strange inima inca de pe acum. Urasc spitalele, iar sectiile de chirurgie sunt groaznice… Cea in care sunt „cazata” e plina de pacienti cu burti taiate, din care ies tot felul de drene, de care atarna pungi… Sunt multi oameni care sufera… si ma deprima. Urasc horcaielile, vaitaturile… si sforaiturile …  Toaletele sunt infecte. Rezervele sunt putine si se dau pe bani grei (de la 5 milioane in sus pentru 1-2 zile) sau pe pile foarte mari, si chiar si atunci, tot cu bani…. dar cum sunt putine, sunt cazuri in care nici banii nu te ajuta…

Cel care conduce sectia a declarat mai demult ca „este convins că o soluţie pentru eliminarea aşa-ziselor „plăţi tăcute” făcute de pacienţi către medici este translatarea în sistem privat a orice înseamnă act medical” ; tot el mai spune ca un medic fie se complace in a lua spaga, fie traieste la limita subzistentei. Aceste declaratii au fost facute presei, nu mie, iar sectia aceea are reguli clare si tarife bine stabilite…  ce depasesc in multe cazuri tarifele de la privat. Imediat ce am ajuns pe sectie am fost invitata de o asistenta sa iau loc pe hol sa o astept pe doamna asistenta sefa, sa ma vada … eram deja cazata intr-un salon. Am avut impertinenta sa intreb de ce trebuie sa ma vada asistenta sefa… ca eu asteptam sa fiu „vazuta” de un medic… Asistenta a insistat, pe un ton imperativ: margeti, doamna sa o anuntati ca ati venit!! Am anuntat-o cu 100 de lei … cred ca prea putin pentru gustul ei, dar macar asa am capatat un set de asternuturi curate si nerupte… desi asistenta care ma condusese la salon, ma asigurase ca patul e schimbat….  Bilantul primelor 24 de ore de spitalizare, in care mi s-a facut un ERCP este 750 lei, in care nu sunt inclusi banii pentru medicul gastroenterolog care m-a diagnosticat si inernat – este un apropiat al familiei.

Urasc spitalele! Urasc sa dau spaga!

Articole pe aceeasi tema

25 de comentarii

  1. Sorry!
    Stiu cum te simti cand esti bolnav si speriat . Ai da orice si de asta profita unii!
    Din fericire eu nu am avut aceste experiente la Cluj – dar nu am fost pe sectie de chirurgie generala….

  2. Daca asteapta sa le dai cat poti si cat te lasa inima, e bine. Dar cand au tarife gata stabilite si se uita stramb in buzunar, iti vine sa le urezi numai de bine.
    Sper sa scapi cu bine si repede din cloaca aia.

  3. Oribil! Si eu la fel!
    Sanatate multa, sa treci cu bine si peste acest hop si sa nu mai le treci vreodata pragul!

  4. exista specimene carora sa le placa spitalele? Nu cred.
    Gabi iti doresc sanatate maxima, sa fie bine interventia si sa te intorc cu bine la copilasii tai, la Sorin si la cei dragi ai tai.
    Un gand pozitiv, o imbratisar de la noi

  5. Fii tare si optimista, vei trece cu bine si peste aceasta incercare.Suntem cu gandul la tine si iti dorim multa sanatate.Te pupam.Bafta…

  6. Iti urez multa, multa sanatate draga mea. Cuvintele sunt de prisos acum, dar fii tare si se rezolva totul cu bine.Abia astept urmatoarea ta postare. Te îmbratisez!