Mutulica

Vladimir, 1 an si 3 luni

Daca as fi avut parte de o astfel de evolutie lingvistica la Maria, probabil ca as fi fost deja de mult timp cu ea la un consult de specialitate. 🙂 .. cam asta de paranoica eram la primul copil.

Acum, am invatat de la Maria sa accept realitatile: copiii chiar se dezvolta in ritmuri diferite.

La un an si trei luni, Vladimir spune numai mama, tata, apa si pisu. Atat si numai cand are el chef. Nu ma impacientez. Stiu ca nu e „defect” si ca va veni o vreme in care va incepe sa turuie si nu o sa ii mai taca gura. 🙂 Pana atunci, ne jucam, chiuim, tipam, radem, mancam si dormim.

Stiu ca sunt copii care la aceasta varsta spun sau fac mai multe; sunt altii care spun sau fac mai putine. La varsta aceasta nu exista genii sau insuficient dezvoltati. Acum sunt doar copii. Copii sanatosi, care se dezvolta in ritmuri diferite.

Mi-a trebuit o Marie sa ma invete sa accept aceasta realitate, si pentru asta ii raman recunoscatoare.

Articole pe aceeasi tema

10 comentarii

  1. Mishu al meu la 1 an si aproape9 luni spune cam aceleasi cuvinte, dar intelege tot ce i spunem noi, aduce tot ce i cerem, are preferinte in materie de muzica si desene, miauna..da asta e favoritul lui.. mieunatul …:))))))) asta pt ca avem motan si e innebunit dupa pisici in general..probabil ca as fi dat si eu navala la logoped, psiholog si alte alea, dar am inteles ca va veni vremea sa vorbeasca si el..

  2. pe mmmmmmmm nu-l spune? Ala pe diverse tonuri, care-i folosit pentru a inlocui orice alt cuvant si pe care cei din jur musai sa-l inteleaga in orice context. Momentan n-are nevoie de altceva.
    Stai calma. David al meu a inceput sa vorbeasca serios undeva intre 2,5 si 3 ani iar explozia adevarata, aia de-ti taie rasuflarea cand vine si-ti povesteste si inventeaza si canta si te uimeste cu bogatia vocabularului s-a petrecut abia pe la 3 ani jumate.
    E timp pentru toate.

    1. @adra_bell 🙂 si inainte sa se nasca, toata lumea ma asigura ca al 2-lea va incepe sa e faca pe toate mult mai repede 😀 Nah, ca ai nostri sunt mai cu mot 😛

  3. Ei acum, daca Vladimir e Mutulica, Costin cum mai e? Super-mutulica?!?:))) Ca el nici „mama”, „tata” si „apa” n-are in vocabular, mai exact nu spune nici macar un singur cuvant, la 2 ani trecuti deja.
    Dar de sanatos, e sanatos.:)