Folifi?

Adica polipi. Ni s-a spus ca e posibil ca Maria sa trebuiasca sa renunte la ai ei. Mai incercam 10 zile un ultim tratament, si in functie de rezultat, vom afla daca este nevoie sa ajungem la operatie sau nu. Fara exudat.

Probabil ca sunt ticnita, dar in astea 10 zile o voi duce pe Maria si la analize. Sunt over-protective cand e vorba de ei, dar nu m-as arunca cu capul inainte spre o operatie pana nu elimin si suspiciunea unui crocobalaur in nas/gat.

De o luna nu mai scapam de semne de raceala. Acum e doar infundata. Fara mucozitati, fara tuse, dar e infundata… si uneori mai face febra… dupa 2 transe de antibiotic luate in decurs de o luna. Sigur nu e otita; ceea ce ma bucura, dar ma simt mica in fata misterelor medicale iar luarea unei decizii pro/contra operatie, ma sperie. Stiu ca e extrem de usoara, dar totusi… nu are decat 2 ani si 10 luni… nu ma asteptam sa incepem cu operatii de la varsta asta.

Rumeg sfaturi, ma informez… vreau sa ma asigur ca iau cea mai buna decizie pentru ea. Daca aveti experiente de impartasit, le primesc cu recunostinta.

Articole pe aceeasi tema

16 comentarii

  1. Acum am citit comentariile
    Ideea este ca unii medici sustin anestezia locala plus ametitul usor din cauza ca acestea trec repede si copilul poate inghiti iar complicatiile hemoragice sunt mai usor de evitat. Cel putin eu asa am citit
    Dar daca as avea copii as merge ar merge pe sedare totala 🙂
    Sanatate

  2. Cum se face acum operatia? Il adoarme complet pe copilas?
    Tin minte ca mie mi i-au scos pe la 7-8 ani si te ametea usor dar nu m-au adormit. Oricum, mi-a fost bine dupa, respiram greu inainte. Am avut noroc si nu s-au refacut

  3. Draga Gena! Eu am avut polipi. Polipii nu au nici un fel de legatura cu „raceala, infundare, viroza” si alte asemenea. Polipii sunt niste excrescente care te fac sa 1. stai cu gura deschisa ca prostu’ ziua in amiaza mare desi nasul NU e infundat, 2. sa sforai si 3. sa nu te oxigenezi cum trebuie deci sa nu cresti cum trebuie. Eu am fost operata pe la 5 ani cand m-a vazut un medic ORL prieten de familie ca stau cascata la el (este un facies specific) si ne-a zis ca precis e, si ca trebuie operat.

    Polipii nu dau FEBRA. Cu polipii traiesti bine-merci si n-au nici o treaba nici cu mucii nici cu vreun alt simptom de genul asta. Nu poti sa ii „confunzi” cu o „viroza” sau o raceala. Nu are nici un fel de legatura. Da, ei daca sunt acolo, trebuie operati, insa nu asa pe „mi se pare” ci pe un control din ala cu lampa introdusa si cu vazutul acolo.

    Daca o operezi, te rog eu sa nu ii crezi pe domnii care vor spune ca se poate cu „anestezie locala”…ca mie asa mi-au facut si nu e ok. Deloc. Faceti analize copilului, mergi la Institutul ORL care mie mi s-a parut f ok cand m-am operat acolo in 2005 de amigdale, si alege anestezie totala. Altfel e cam foarte nasol pentru ea. Daca vrei iti povestesc ce si cum a fost acolo, cauta-ma daca e cazul. Fugi de „vedete medicale”! In rest, toate bune si sa speram ca totul e foarte bine! Va pup!

    1. sta cascata.. si racelile se traduc in mare prin amigdalita … de la gura cascata – nu tine fular la gura mai mult de 3 secunde… Cat despre operatia cu „anestezie” locala, te inteleg perfect! Been there, done that.. 🙁 La Emilia Irza cu multi ani in urma… imi aduc aminte ca la un moment dat i-am muscat doctorului chiureta si nu ii mai dadeam drumul iar tot personalul urla la mine ca imi tai limba! :))) … si am rezistat eroic cu ea intre dintii inchestati pana l-am facut pe doctor sa promita ca nu o mai baga. :)))) Nici batuta nu i-as face asa ceva copilului meu!
      „fata” de care vorbesti e asa: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=543842902292667&set=a.178951005448527.44278.100000008855966&type=1&theater ? In poza e pe sfarsit de raceala, dar si acum tot cam aia e expresia…

  4. Gabi, da, polipii apar in jurul varstei de 3 ani, ne-a spus si noua pediatrul sa mergem la un control. Dar eu nu cred ca maria e racita de ceva vreme din cauza polipilor- desi e posibi lsa fie asa- ci din cauza intrarii in comunitate. cam toti copiii pe care ii stiu sunt asa in primul an de gradinita, iar anul acesta a fost unul cu virusi destul de violenti. my 2 cents merg spre verificarea jurnalistica din 3 surse. mie mi-a fost recomandat postelnicu de la medlife, cel cu plata in plus :)) incearca si un sarafoleanu. nu as opera-o la prima luna de raceala. n-a avut otita, a a avut raceli. 2 episoade de febra peste antibiotic nu sunt relevanta, pentru ca sunt virusuri, nu bacterii de obicei, iar antibioticul nu are niciun efect asupra lor. ba mai mult, antibioticul slabeste imunitatea organismului, ceea ce o face si mai vulnerabila la noi contaminari. singurul semn de intrebare dupa parerea mea e infundatul. ca altfel, mucii apar prin octombrie si dipsar nu se stie cand :))

    1. thx pt recomandari. Le voi urma. La Sarafoleanu deja incercam sa gasesc intrari, dar ii voi face o programare si la Postelnicu. Muci nu mai are de o saptamana.. de fapt nu mai are nici un simptom de raceala, dar a ramas infundata. Destul de rau. Te prinzi de asta imediat ce deschide gura. In colectivitate nu mai e de o luna, am redus la minim iesirile cu ea, si ii limitam contactul cu alti copii… zau de mai stiu ce sa inteleg… 🙁
      Oricum la gradi nu o mai duc pana nu elucidez misterul Infundatului….

  5. NU o mai du la gradinita, o vreme. De cand au aparut polipii?! Inainte sau dupa intrarea in colectivitate?! Cand ai timp scrie un post despre gradi, in sensul plusuri si minusuri. Toate cele bune.

    1. Nu mai merge la gradi de pe 17 decembrie. Si pana nu elucidam misterul polipilor nu va merge. Inainte nu mergea din cauza racelii, pentru ai proteja pe ceilalti. Acum nu merge pentru a ne asigura ca o posibila recidiva este de la starea ei, eliminand posibilitatea de a fi ceva nou luat de la colegi.
      Despre gradi scriu dupa ce strangem suficiente date… Practic nu a fost decat 3 sapt….

  6. Eu iti recomand sa ii faci o fibroscopie nazala, arata cel mai bine daca sunt polipi sau nu si daca e cazul de operatie. Eu asa am procedat. F important e copilul sa fie la 2-3 saptamani de la ultima raceala, deoarece polipii se imflameaza in timpul racelilor. Eu am operat baiatul din urmatoarele motive: respiratie pe gura de la nastere, fornaiala si cand e sanatos, otite repetate fara a intra in contact cu copii bolnavi si la fibroscopie s-a vazut clar polipii sudati deja de nas. Precizez ca el avea 4 ani si 11 luni, anestezie generala. Dupa operatie a mai racit dar fara otite si pneumonii, doar viroze care au trecut de la sine curatand fff bine nasul si nurofen sau sinupret.

    1. buna, Geba nu esti over protective- esti un parinte responsabil, grijuliu si care pune sanatatea copiilor inainte de altceva…
      eu am avut polipi extrasi cand aveam 5 ani la Lehliu, conditiile nu erau ca pe acum…nu am avut probleme, din cate imi aduc aminte. nu stiu daca trebuie sa iei si in considerare vremea?temperatura?
      te pup si sunt sigura ca orice decizie vei lua va fi foarte bine analizata si pentru un viitor mai sanatos al mariei xxx

      1. Te pup, Miha! :). Si eu am polipii scosi. Nu ideea de ramane fara ei ma sperie asa tare. Intrebarile mele sunt legate de necesitatea reala de a o supune la o interventie chirurgicala la nici 3 ani…

    2. m-ai bagat la idei, Recunosc ca nu stiu cu ce se mananca investigatiile pe care le-ai mentionat. Ma apuc de gugalit. De curiozitate, tu unde l-ai operat pe cel mic?

      1. Eu sunt din Iasi si am ales un spital de stat pt operatie, dar nu cel de copii, acolo avand ceva reticente cu privire la medicii ORL. dimineata a fost operat seara acasa. Cu o zi inainte ne-au facut toate analizele necesare plus discutia cu medicul anestezist. Investigatia facuta de noi a fost facuta in privat la Spitalul Arcadia.

  7. Stii cum am ajuns noi la operatie, in 3 zile. Si intradevar dupa operatie Rares nu mai stie ce este antibioticul. Sunt 3 ani de atunci si e super bine. Este f usoara dar conteaza f mult medicul cum ii scoate. Cunosc cazuri la care a recidivat si e la a 3 operatie. Nu te speria.