„ichedu” aka IKEDOO Institute

– Cum se numeste locu’ asta, doamna?Unde suntem aici? … intreaba Maria

– „ichedu„, i se raspunde.

Si a fost fericita. ­čÖé

As putea sa ma opresc aici… prin fericita am spus tot, dar nu vreau sa va stranesc si apoi sa tac. ­čÖé

Nu pot sa spun ca ┬ánu am auzit de Ikedoo. Am vazut diverse tag-uri prin poze in care apareau copii mamelor bloggerite… dar nimic care sa ma faca sa inteleg ce este IKEDOO. Asa ca nici macar nu mi-a trecut prin cap sa refuz invitatia primita de la Ikedoo via Joe┬áde a participa la o lectie demonstrativa.

Letia demontrativa incepea la 17:30 asa ca am sunat-o pe mama si am rugat-o ca la 17:00 sa imi aduca copiii la birou. I-am imbarcat in mama-mobil si am plecat spre sediul Ikedoo. Am avut noroc de trafic ok si nu am intarziat. Maria si Vladi au prins trenul si au plecat spre lectia demonstrativa destinata copiilor cu varste intre 3 si 6 ani. Bine, Vladi a trisat putin: are doar 2 ani si 10 luni. In timp ce ei construiau un castel si invatau sa picteze utilizand un mini-trafalet, eu am aflat despre istoria IKEDOO si despre ceea ce isi propun pentru viitor. Si viitorul, in versiunea IKEDOO, suna bine!

ÔÇť┬áDiferen╚Ťa fundamental─â dintre ├«nv─â╚Ť─âm├óntul tradi╚Ťional ╚Öi Ikedoo este la nivelul beneficiului personal al copilului ╚Öi cre╚Öterii personale. Metoda clasic─â predare-testare, ├«n care un profesor vine ╚Öi spune ceva sau traseaz─â un model pe care copiii trebuie s─â ├«l respecte, ┬áeste ├«nlocuit─â de o metod─â ├«n care profesorul lanseaz─â o provocare ╚Öi ├«i las─â pe copii s─â experimenteze p├ón─â c├ónd rezolv─â problemele ce reies din sarcina ini╚Ťial─â. Astfel, copilul nu ├«nghite un model dat pe care apoi ├«l poate uita sau pe care ├«l poate trata cu opozitionism doar pentru c─â a fost prescris, ci tr─âie╚Öte sentimentul de a ├«╚Öi crea singur solu╚Ťii, de a c─âuta ╚Öi experimenta sistemul care i se potrive╚Öte. Pe viitor acel copil va ╚Öti c─â s-a descurcat ├«ntr-o sarcin─â similar─â ╚Öi va putea replica modelul de solu╚Ťionare prin ├«ncerc─âri ╚Öi erori, devenind astfel independent ├«n rezolvarea problemelor. ÔÇŁ –┬ápsiholog M─âd─âlina Marinescu, designer de programe IKEDOO

Copiii mei s-au simtit minunat la Ikedoo, asa ca acum studiem calendarul cursurilor. ­čÖé

Articole pe aceeasi tema