Desenam pentru o casa

Sa construiesti o casa, sa sadesti un pom, sa faci un copil… pe vremuri acestea erau etapele fundamentale ale vietii. Din intelepciunea populara.

In zilele noastre, construirea casei a fost inlocuita de inchiriere sau cumparare … alternative destinate celor mai multi dintre noi.. Exista insa si familii ce nu isi permit sa aiba un acoperis deasupra capului.

Asa s-a nascut proiectul „Un pom pentru o casa”:

Scopul acestei campanii este strangerea de fonduri in scop caritabil. Dorim sa cumparam o casa pentru cei doi copii- Andrei si Teo– si pentru tatal lor- Benone. Aceasta familie fara posibilitati financiare, dar plina de dragoste si dorinta de a face si nu de a cere, a ramas fara casa in urma unui incendiu. Locuinta vizata spre cumparare este tocmai casa sociala in care locuiesc de aproape jumatate de an, din bunavointa proprietarului. Pretul de vanzare este de 20.000 lei– 4450 de euro. In incercarea noastra precedenta am strans suma de 9000 lei. Prin Campania „Un pom pentru o casa” ne propunem sa strangem restul sumei necesare pentru cumpararea locuintei. Cu ajutorul tuturor credem ca acest vis este posibil.
Ce facem?
Donam 21 de pomisori fructiferi pe care ii vom planta la  Centrul Social „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Comuna Slobozia, Judetul Giurgiu . Acest centru este dedicat ocrotirii mamelor victime ale violentei domestice si ofera sprijin mamelor aflate in dificultate pentru a-si creste copiii.
Ca lucrurile sa fie frumoase si in spiritul a ceea ce credem pentru fiecare pom exista un Ocrotitor. Ocrotiorii sunt echipe mama-copil care vor ajuta la strangerea a cat mai multor donatii in contul fiecarui pomisor.
Echipele de Ocrotitori au fost rugate sa realizeze un desen/colaj/decupaj cu tema Pomisorul– (Cu ingeri sau Cu zane, Prajiturele, Muzical, Cu gemene, etc). In „spatele” fiecarui desen exista copacelul real ce va fi plantat. Astfel fiecare participant isi poate alege sa contribuie in contul pomisorului preferat. Ocrotitorii sunt prietenemame cu bloguri sau cu mici afaceri dedicate copiilor. Toate oameni frumosi dispusi mereu sa isi aloce timpul si energia pentru a ajuta. Le multumesc si la sfarsitul campaniei le asteapta o surpriza. Le multumesc si mai mult micilor artisti care si-au dat toata stradania pentru realizarea capodoperelor. Avem copilasi cu varste intre 2 si 12 ani.
Desenele vor fi incarcate pe pagina Evenimentului si toti cei care doresc sa contribuie sunt rugati sa lase un comentariu in dreptul pomisorului preferat continand suma pe care doreste sa o doneze/liciteze.
Fiecare pomisor este oferit spre vanzare, individual prin licitatiesau colectiv prin donatie comuna, in cadrul Evenimentului dedicat de pe Facebook- Un pom pentru o casa.
Pretul de pornire in cadrul licitatiilor este de 100 de lei pentru un pomisor. Daca in cadrul unei licitatii se ofera mai mult de 500 de leipe un pomisor acea licitatie se inchide si pomisorul va purta numele castigatorului. Tot pentru el va fi si desenul frumos care a reprezentat copacelul.
In cazul donatiilor comune scopul este de a strange cat mai multe fonduri pentru pomisorul respectiv. Fiecare persoana care doneaza va fi inregistrata printr-un comentariu si la sfarsitul campaniei va putea castiga prin tragere la sorti desenul realizat de Ocrotitorul pomisorului.
Pentru fiecare pomisor in parte se va anunta daca este o licitatie individuala sau o donatie comuna.
Donatiile se fac in contul RO52VBBU2587UN3555702701 Volksbank, sucursala Unirii, deschis pe numele Margarit Miruna Mihaela si va trebui sa specificati la detaliile depunerii pomisorul preferat.
ex. Pomisorul cu Ingeri
In cazul licitatiilor acestea se vor inchide dupa confirmareadepunerii sumei in cont.
Toti banii donati sunt folositi exclusiv pentru cumpararea caseisi toate sumele vor fi la vedere. Orice persoana care doneaza poate solicita extrasul de cont si va putea verifica folosirea banilor.
Calendarul evenimentelor. Perioada de desfasurare 1- 14 aprilie 2013.
Campania va incepe pe 1 aprilie prin lansarea Evenimentului pe Facebook. In aceeasi zi vom fi prezenti la Radio3Net Florian Pitispentru a promova aceasta actiune.
Promovarea campaniei si evenimentului pe Facebook, Bloguri, Grupuri, de la om la om – 1-13 aprilie.
Colectarea si depunerea banilor in contul casei – 1-13 aprilie.
Campania activa de strangere a fondurilor se va incheia pe 13 aprilie.
Duminica, 14 aprilie, va fi ultima zi de campanie si se va incheia cuplantarea pomisorilor. Oricine doreste sa mearga cu noi este binevenit si chiar rugat sa participe. Avem nevoie si de parteneri cu experienta in actiunile de plantare a copacilor.
Anuntarea rezultatelor campaniei si, speram, a vestii ca suma necesara a fost stransa.- 15 aprilie.
15-30 aprilie cumpararea locuintei? 🙂
 Noi participam la aceasta campanie cu „Pomisorul cu manute”
Coroana este realizata prin imprimarea amprentelor palmare ale lui Vladimir, iar restul este realizat de Maria. Eu am trasat doar conturul trunchiului si am indrumat-o la realizarea soarelui … prin indrumat se va intelege temperat 🙂
Pana acum pomisorul nostru a strans 150 de ron, donatie din partea domnului Barzan Mihai, caruia ii multumim tare mult pentru generozitate.
Daca va place pomisorul nostru va invitam sa „il cumparati” donand in contul mai sus mentionat. Noi vom realiza duplicate (tip A5) ale primei opere de arta realizata in colaborare de catre piticii mei si, daca ne veti transmite o adresa valida, vom fi bucurosi sa v-o expediem.
… si daca nu va place pomisorul nostru, puteti intra pe blogul sau pe pagina facebook a proiectului  si va puteti alege alti pomisori. 🙂
Va multumesc anticipat pentru implicare si generozitate.

Articole pe aceeasi tema