SMS-ul salvator de amenzi RATB

Pieton de ocazie ce mi-s, folosesc mijloacele de transport in comun extrem de rar; de cele mai multe ori, de dragul celor mici care cer sa fie plimbati. Nu detin un portofel electronic necesar achitarii calatoriilor cu mijloacele de transport in comun; cand aveam nevoie imi achizitionam un card temporar si basta.

Nametii m-au cam scos din rutina si m-am vazut nevoita sa nu mai folosesc masina zilele astea decat in situatiile in care aveam nevoi reale gendrumurile la spitale/doctori facute cu Vladi. La munca nu avea rost sa merg cu masina. Drumul pana la Piata Presei e ok, in schimb parcarile nu sunt, asa ca am decis sa folosesc mijloacele de transport in comun… Dar la cea mai apropiata statie nu exista punct de vanzare a biletelor… 😀

Mi-a fost jena sa insel RATB-ul…. In prima zi am dat banii pe taxi, iar la intoarcere am aflat, ca pentru situatii de urgenta pot trimite  „A” prin SMS la numarul 7456 si contra 1,7 euro+TVA devin posesoarea unui abonament valabil o zi.

Imi place… si m-am simtit tare bine astazi cand au venit controlorii iar eu am scos, mandra, telefonul din buzunar.

In caz ca mai stiti pietoni de ocazie, spread the word! Mie mi-a prins bine informatia.

Articole pe aceeasi tema

3 comentarii

  1. E comod, dar e cam scump. Sa spunem ca ai nevoie nu de o calatorie, ci de doua. Costul unei calatorii pe cardul RATB este de 1.3 lei, deci doua calatorii inseamna 2.6 lei. 1.7 EUR+TVA inseamna cam 9.5 lei, deci devine rentabil daca faci mai mult de 7 calatorii. Parerea mea!