#APArtin

Cei care urmaresc pagina noastra de facebook au observat ca saptamana trecuta am postat poze cu hashtagul #APArtin … Despre ce era vorba?

Despre un proiect initiat de Electrolux, in cadrul caruia au invitat cativa bloggeri sa isi masoare timpul petrecut spaland vasele. 🙂 Ideea era sa ne constientizam consumul si sa #APArtinem generatiei responsabile optimizandu-l.

Am fost dotata cu un carnetel si un cronometru si am pornit la treaba. In prima zi, desi una dintre zilele in care nu am gatit am avut un timp destul de mare; incepand cu cea de a doua zi am inceput sa optimizez: am redus debitul robinetului, am spalat numai atunci cand se strangeau mai multe vase, am incercat pe cat posibil sa inmoi cat mai multe vase si sa le spal, dupa care sa purced la clatire. Timpii mi s-au imbunatatit. Cardul meu imi va multumi atunci cand va sosi factura de apa.

Ati incercat sa cronometrati cat va ia sa spalati vasele intr-o zi? Ati cronometrat in cate secunde umpleti o sticla de un litru de la robinet? Un metru cub de apa are 1000 de litri. Faceti macar o data acest calcul. Veti fi surprinsi!

Experimentul la care am participat m-a pus pe ganduri… facem o mare risipa… Mi-am propus de ceva vreme sa ne luam o masina de spalat vase… dar, recunosc, investitia nu s-a aflat niciodata in topul listei de achizitii. Dupa acest experiment aceasta investitie a urcat vertiginos in topul dorintelor mele… de fapt, a devenit o necesitate. E necesar sa avem in casa o „scula” care sa ne ajute sa spalam vase consumand numai 10-15 litri de apa (in functie de model) per ciclu de spalare. E necesar pentru bugetul nostru dar si pentru mediu. Nu detin suficiente date pentru a calcula impactul acestei investitii pe care ne-o dorim asupra mediului, dar asupra bugetului nostru s-ar traduce in minim 3 mc de apa economisiti lunar. Minim.

Imi doresc sa #APArtin generatiei responsabile. Imi doresc sa imi vad copiii  crescand intr-o lume mai buna. Imi doresc sa ii invat sa fie responsabili fata de mediul inconjurator. Toate astea inseamna ca, pana imi voi vedea visul cu ochii, voi incerca in continuare sa imi optimizez consumul de apa.

Tips & tricks? 🙂 V-as fi recunoscatoare daca le impartasiti.

PS: daca sunteti interesati sa va verificati consumul de apa, puteti sa o faceti utilizand aceasta aplicatie.

Articole pe aceeasi tema

2 comentarii

  1. Buna ziua! Tin sa va deranjez pentru cateva momente venind cu rugamintea la d-voastra de a ne promova magazinul online deschis in scop caritabil, singurul de acest gen din Romania cu produse pentru copii http://www.salveazaoinima.ro/ Cum doriti d-voastra in blogroll sau logo cu trimitere catre magazin pe pagina d-voastra de blog sau chiar pe pagina de facebook, iar noi la randul nostru va punem logo pe magazin pe pagina sustinatori a magazinuluiVa multumim anticipat!
    Va rugam sa ne lasati un raspuns pe adresa de e-mail: salveazaoinima@gmail.com

  2. Masina de spalat vase ar trebui sa fie cap de lista la prioritati:) Noi economisim extraordinar de mult timp de cando avem, timp pe care il petrecem impreuna, fara nervi:)