Spitalizarea la sectia de Pediatrie – Regina Maria

Abonamentul la Regina Maria este cea mai buna investitie pe care am facut-o pentru copiii mei pana acum! Fara egal!

Ca presteaza servicii fara cusur in ambulator, stiam! Stiam si ca au medici buni ce nu „se arunca” sa prescrie antibiotic decant atunci cand este absolut necesar. Stiam si ca nu recomanda internarile pe considerente comerciale ci pe considerente medicale. Stiam si simteam la orice interactiune cu ei ca starea de sanatate a pacientului este mai importanta decat buzunarul sau… si pe cat de normal pare asta, pe atat de rar incepe sa fie „in piata” de profil. Da, ma bucur de normlitate! .. pentru ca este rar intalnita.

2014-05-17 21.49.53Sambata Vladi a facut febra… Nurofen, Panadol.. jumatate de zi am reusit sa tinem in frau febra… spre seara, insa, aceasta nu mai ceda. La nimic. Aproape doua ore am incerat sa ii scadem temperatura dar nu am avut succes… era aproape ora 20:00. L-am luat pe sus si am plecat cu el la Regina Maria. In timpul consultatiei, am decis impreuna cu medicul sa ii facem o hemograma si sa ii recoltam un exudat, in speranta ca vom descoperi cauza. Vladi a inceput sa verse in jeturi… in nici 5 minute eram cazati intr-o rezerva pe sectia de pediatrie. I s-a pus o perfuzie pentru hidratare si i s-a pus un Novocalmin. Febra nu scadea.. era ca o leguma.. nici in fund nu putea sa stea. I s-a adimistrat un antitermic intravenos. Temperatura nu scadea.. Au trecut doua ore.. alt antitermic, asteptari, hidratare intensa.. degeaba. Nu reactiona la nimic. Dupa 3 ore de la internare i s-a adimistrt antibiotic… Si nimic. Dupa 4 ore de la internare.. adica la 1 noaptea, medicul si asitenta erau practic mutate in rezerva noastra. Am incercat sa il bagam intr-o cadaita cu apa la temperatura corpului. Nu a cooperat asa ca nu am reusit decat sa ii provocam o criza. Am continuat cu impachetari; la corp si la frunte… Asistenta m-a ajutat in permanenta sa ii racesc prosoapele si sa il reimpachetez. A stat doar la mine in brate. Eram uda fleasca,  logic dar macar accepta sa stea impachetat. Dupa 6 ore de la internare (si 8 de la debut) temperatura i-a scazut sub 40! .. si a tot scazut.

Au fost cele mai cumplite 8 ore din viata mea. Nici nu vreau sa imi imaginez ce as fi facut daca eram acasa.. in starea in care era, nu as fi fost capabila sa ma adun sa actionez. Am avut noroc ca medicul Luiza Bardi si asistentele au fost langa noi. L-au supravegheat indeaproape si m-au ajutat sa imi ajut copilul.

De atunci si pana acum nu a mai facut febra. E inca sub antibiotic dar macar nu mai face febra.

2014-05-18 06.02.15In ziua urmatoare, ne-am externat, la cerere. Am avut curaj, deoarece am vazut ca nu mai face febra. Experienta cu spitalul nu a fost deloc traumatizanta, dar totusi copilul vroia acasa.. iar eu nu dormisem decat 3 ore asa ca nici mie nu imi strica un somn bun. In plus, o mai aveam si pe Maria … Am avut noroc ca piticul si-a revenit si nu a avut recidive.

.. la spital am ajuns pregatiti pentru o consultatie. Amandoi am primit pijamale si papuci de la ei; eu am primit chiar doua camasi de noapte intrucat pe prima mi-a facut-o fleasca la episodul cu impachetarile. Tot de la ei am pimit si obiectele pentru igiena personala gen periuta de dinti, pasta, sapun samd. Cum internarea aceasta a venit dupa una intr-un spital de stat… m-am simtit cam ca in rai; raiul spitalelor.

Diagnosticul, confirmat si de ORL-ist (luni) a fost rino-faringita si otita medie acuta.

Am trecut si prin asta! Si acum iubesc si mai tare Regina Maria!

Articole pe aceeasi tema

10 comentarii

  1. Ma bucur ca ati trecut si de hopul asta.
    Si eu sunt pe Regina maria dar in Cluj avem doar policlinica, e drept, cam cu toate investigatiile….
    Sper sa nu am nevoie prea curand de analize.

  2. O fi fost o febra banala, dar te sperii rau cand vezi ca nu cedeaza cu nimic. Pentru ca stim ce se poate intampla daca se duce prea sus. Ma bucur ca sunteti bine acum.
    Si noi ne gandim sa mutam abonamentele copiilor la RM. Tocmai pentru ca sunt buni la situatii de urgenta. La Medlife e ok doar pentru consultatii obisnuite, programate.

    1. eu cu Medlife ma abtin! De tot! :D… si faptul ca si-au sters pagina oficiala de facebook, ma duc cu gandul la faptul ca e posibil sa aiba grave probleme de comunicare pe care nu le-au putut gestiona….

      1. Una proaspata cu minunatii de la Medlife. A fost Cosmin care, de vreo 3 saptamani, are picioarele butuc. E ok daca sta cu picioarele in sus, se umfla rapid daca sta altfel. Suntem in diverse investigatii iar azi ajunge si la Medlife, la un medic internist. Care se uita la ecografie si la radiografie si decreteaza foarte sigur ca are o problema cu venele, nu se repara si trebuie sa ia un medicament de 3 ori pe zi toata viata!!!! Fara sa ceara niste analize, nimic, nu e nevoie cica!!!! Dupa ce a iesit de la asta, a mers la altul unde a facut un dopler care i-a aratat ca venele sunt ok! Deci …

  3. Din pacate experienta mea cu RM este nu tocmai placuta. S-au dezis de mult de cuvintele Reginei Maria, sunt total dupa bani, avari si alte chestii . ORIBIL! bine inteles sunt si mult doctori foarte ok si buni si este curat si toate cele, dar ca si sistem au uitat…. au uitat de sistemul doctorilor fara de arginti… Ei se lauda ca asta vroiau…nu eu

    1. eu am comparat, din experienta, cu Medlife.. nu se compara… E drept ca nici standardele noastre nu se compara si nici firile noastre mai mult sau mai putin tolerante… Stiu oameni care lauda Medlife… eu ma caut de tamaie cand aud de ei 🙂
      Si ca valoare… internarea noastra la RM a costat cam de 4-5 ori mai putin decat una pentru un diagnostic similar la Medlife… Eu am crezut ca au gresit caluculele cand am platit; in minus. La modul cel mai serios..
      Stiu ca la customer care stau foarte bine.. poate nu strica o discutie cu ei.. un mail cu o reclamatie e un inceput …

      1. Pai si ce sa le spun? Ca desi platesc abonament de 14 euro (maxim) am coplata la toti doctorii, ce da fapt toti doctorii buni s-au dus in parteneriat ca sa ia SI mai multi bani (banii, asta ii omoara), ca niciodata nu sunt in stare sa imi spuna daca am de platit ceva sau nu si ma trezesc cu telefoane acasa ca ar trebui sa platesc consultatia… Ca un detartraj este cica gratuit, dar cu AirFlow costa 100 de lei, iar daca ma duc la clinica privata de stomatologie unde NU am abonament imi spune ca detartrajul cu tot cu AirFlow este 100 de lei, aceeasi suta de lei….
        Nu mai vorbesc de lipsa de scuze cand 3 saptamani am stat disperati ca sotia avea toxoplasmoza cand era in luna a patra spre a cincea si de fapt uitasera sa ne comunica ca in ziua aceea aparatul avusese o problema de calibrare….

        Mai trebuie adaugat si faptyul ca raman in coada de asteptare la programari si nu mai reusesti sa faci nimic caci am stat si 20 de minute, etc etc etc

        1. Eu merg cel mai des la clinicile din zona de nord -baneasa, dorobanți, euroclinic. Aici nu am avut niciodata astfel de probleme. Chiar ar trebui sa le dai mail. E regretabil ce ti se intampla… da-le mail. Poate chiar nu cunosc problemele pe care le au in unele clinici…