Cum iti recuperezi catelul de la hingheri, pardon, ASPA

Ieri catelusa noastra a avut ghinionul sa se furiseze afara din curte.. o face des. Nu pleaca, ramane in fata portii pana ii deschidem. Nu e un catel agresiv, il avem din 2005 si nu am avut incidente cu ea. Latra.. o suspectez de rasism, intrucat e mai apriga la latrat atunci cand e vorba de alte etnii.

A fost drama in familie: mamei si bunicii mele li s-a facut rau (tensiune marita) iar cei mici plangeau dupa catelusa cu care au crescut. Cand m-a sunat mama sa imi spuna mi-a picat cerul in cap. M-am pus pe cautat informatii sa vad de unde o pot recupera. Google m-a trimis pe site-ul ASPA, unde am gasit numarul pentru reclamatii. Am sunat la 0219844 si am aflat ca acel numar este valabil numai pentru reclamatii si este operat de un deparatament al Primariei Capitalei (sper ca am inteles corect). Doamna ce mi-a raspuns, mi-a ascultat oful si m-a redirectionat catre secretariatul aspa, cei ce au posibilitatea sa verifice ce masina a fost in zona noastra si incotro se indreapta – Primaria colaboreaza cu 3 adaposuri operate in regim privat.

Cea care a raspuns la 0213129555 (scretariatul ASPA) mi-a comunicat ca nu imi poate oferi informatii despre masinile lor care opereaza in Bucuresti si nici despre locatiile in care sunt dusi cainii ridicati. Trebuie sa sun la adaposturile private sa ma interesez singura. … dar unul nu are numar de contact (cel din Bragadiru) intrucat este cu regim inchis, intrucat acolo lucreaza detinuti. Mi s-a ridicat instant sangele in cap. Adica, tu ASPA, societate finantata din bani publici, esti incapabila sa oferi informatii despre zonele in care opereaza masinile tale si incapabila sa spui la ce adapost sunt dusi cainii ridicati dintr-o anumita zona!! Tu, ASPA, finantata din bani publici! Degeaba am incercat sa o conving pe duduia de la celalat capat al firului ca e absurda.. m-a amenintat ca imi inchide telefonul… asa ca mi-am notat scarbita si resemnata informatiile pe care mi le oferea cu un sictir foarte sesizabil. In disperare, am sunat la numarul scurt si am rugat sa mi se ofere un alt numar de contact la care sa pot primi informatii… doemnei i s-a facut mila de mine, si m-a rugat sa revin in 15 minute a sunat ea. M-a informat ca Cindy a noastra urma sa fie dusa la adapostul din Mihailesti. Tot dansa m-a informat ca trebuie sa ajung acolo pana la ora 14, ora la care se termina programul de lucru cu publicul. Mi-am luat o zi de concediu si am fugit la Mihailesti.. tot doamna de la numarul scurt, mi-a explicat exact si cum sa ajung la adapost.

… dar, la adapostul din Mihailesti, am intalnit angajati sictiriti ce mi-au retezat din start orice speranta de a imi recupera catelusa.. cel putin nu in aceeasi zi. Nu venisera inca masini cu caini si m-au informat ca daca vin, tot nu mi-o dau in aceeasi zi.. ca „animalele nu se descarca decat dupa ce inceteaza programul de lucru cu publicul”. Am rugat sa mi se confirme ca masina in care se afla cainele meu va veni intr-adevar la ei. Au refuzat fara explicatii trimitandu-ma sa caut si la celelalte adaposturi.. am insistat cu rugamintile si degeaba. Am revenit cu un telefon la numarul scurt. Doamnele de acolo mi-au spus sa le reamintesc ca este obligatia lor sa sune la coordonatorul de transporturi si sa imi ofere confirmarea informatiei.. Am revenit cu rugaminti si dupa 15 minute mi s-a confirmat ca acolo va veni masina si am fost invitata sa plec si sa revin in ziua urmatoare… Am rugat sa mi se spuna ce documente trebuie sa aduc.. sa fiu sigura ca nu mai avem probleme. In sicrir si dupa multe rugaminiti am fost informata ca trebuie sa aduc actul de proprietate al imobilului in care locuiesc, buletinul si adeverinta de venit ; toate in copie. Iar daca eu doar am domiciliul la adresa si nu sunt proprietar, imi trebuie declartie din partea proprietarului ca am voi sa tin catelul la adresa…

Cindy inca nu e la noi… si nici nu am vazut cu ochii mei ca e la ei. Astazi la 10 merg mama si sor-mea sa o recupereze. Sa ne tineti pumnii!

… Astept sa o vad la noi si urmeaza reclamatii la ASPA, la Primaria Capitalei si la Primaria Sectorului 1. Nu e normal sa nu ti se ofere informatii! Nu e normal sa fi trimis pe drumuri sa verifici tu.. nu in conditiile in care ASPA are o flota, coordonata de cineva. Nu in conditiile in care ASPA e o autoritate publica. … Nu e normal ca statul sa plateasca o noapte de cazare ( la ordinul  a 200 lei, din cate am inteles) catre un adapost privat pentru un catel revendicat. NU E NORMAL!

Nu e normal ca, in conditiile in care imi revendic catelul sterilizat si posesor de carnet de sanatate si mi se spuna ca nu il pot primi decat in adoptie! .. si da, maine vom adopta catelul ce creste langa noi din anul 2005.

Articole pe aceeasi tema

10 comentarii

  1. Paul: idiotule da tie ti se pare normal ca ASPAsa fure cainidin lesa? Ti se parenormal ca ASPA sa fure cainele deajutor a unui orb de pe strada, caini de rasa din lesa batranilor sialte abuzuri ?

  2. La ce atrocitati comit cei de la ASPa nimic nu te mai mira.
    Nu e de mirare la cate vezi la televizor, cum se incaiera cu lucratorii cu opinia publica.
    Ani de zile in urma functiona urmatorul scenariu: daca catelul purta la gat un medalion personalizat cu informatii de gen: nume, detalii despre stapan, putea sa scape fara sa fie capturat. Nu stiu daca se mai aplica asa ceva?

    1. chiar astazi au fost hingherii in dobroesti ilfov si au luat toti cateii,inclusiv catelusa mea care are microcip,sterilizata si absolut deloc agresiva!cu mari rugaminti mi-au dat-o jos din masina explicandu-le ca e lovita de masina si nu face nimic rau..ii dadusem drumul sa faca miscare afara.nu verifica microcipul..nu-i intereseaza.unul dintre baieti a spus ca trebuia sa aiba zgarda!!!pai bine atunci de ce dracului mai dam bani pe microcipari daca putem sa le luam cu 5 lei o zgarda??
      nu le pasa..caini sa fie!!!!oricum si metoda de prindere e una agresiva..numai protectia animalelor nu este!!!!

  3. dar ti se pare normal ca s-a furisat si a iesit din curte??daca se intampla sa muste vreun copil,cine era vinovat??

    1. Din 2005 pana acum nu a facut-o . Altfel era legat. Si, nu , nu e normal… asta nu scuza felul in care Aspa oferă informatii sau cum cei de la adăposturi fac tot ce le sta in putinta sa incaseze bani publici.

  4. Tare rau imi pare :(. Imi imaginez ce greu va e si voua si copiilor si catelusei. Sper sa o recuperati astazi.
    Si da, este absurda situatia, este de neconceput sa fii nevoita sa smulgi informatiile si sa te zbati atat pentru a-ti recupera propriul caine. Mai mult, daca sunt culesi caini in fata uni porti, ar trebui mai intai sa se asigure ca sunt, intr-adevar, fara stapan. Tu puteai arata si carnet de sanatate .. nu era nevoie sa ti-l ia.

  5. Pai… are curelusa cu medialion? daca nu va trebui s aii puneti. Si aveti grija ca prin aceasta „adoptie” va veti asuma o anume responsbailitate astfel incat daca se va furisa din nou afara din curte veti plati si amenda.

    1. nu are.. este un caine crescut in curte… am incercat sa ii punem zgarda dar nu o accepta, in plus, ramane agatata in gard sau alte ciuciuboate de prin curte. in lant nu a stat o secunda toata viata ei. Stiu ca trebuie sa luam masuri sa nu se mai furiseze afara… vom incerca sa gasim o solutie sa o protejam de astfel de incidente

      1. Imi pare rau de situatie! Poate e o idee buna sa ii puneti microcip? Si cu avand ala cand il scaneaza la adapost sa vada ca are un stapan? Acum nu stiu daca fac asa ceva la adapost…dar amacr cu ala ati pute aconfirma ca sunteti proprietarul catelului.