Mini lectia de istorie de la mall

Kids in PyramidsN-as fi crezut sa apuc ziua in care sa zoresc spre mall cu cei mici pentru o mini-lectie de istorie, dar echipa Kids in Pyramids si Promenada mi-au facut o surpriza placuta. Mie si celor mici.

În perioada 10 noiembrie – 4 decembrie, mall Promenada aduce în premieră expoziţia Kids in Pyramids, o aventură plină de surprize în lumea Egiptului Antic dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Expoziția se află pentru prima oară în România și își propune să le aducă celor mici misterele egiptologiei într-o formă interactivă și ușor de înțeles.

În fiecare zi, în intervalul orar 9:00 – 20:00, echipa Kids in Pyramids îi întâmpină pe cei mici cu un curs interactiv de aproximativ 45 de minute, unde copiii vor afla informaţii esenţiale despre una dintre cele mai importante civilizaţii din epoca antică. Lecţia încurajează învăţarea interactivă, prin joacă, în timp ce machetele piramidelor, costumaţiile copiilor şi puzzle-urile vor transforma cursul într-o experienţă distractivă. Pe tot parcursul traseului, cei mici vor fi supravegheați de ghizi specializaţi care vor răspunde la toate întrebările si curiozităţile acestora.

Cei mici intră în spiritul Egiptului Antic încă din primele minute ale experienţei când sunt costumaţi în faraoni sau Cleopatra înainte de a începe turul. Intraţi în noile roluri, copiii încep o călătorie inedită într-o lume mistică, unde pot vizita piramida şi căuta artefacte în nisipul din primul punct de plecare din cadrul expoziţiei, vor descifra puzzle-uri distractive şi hieroglife, vor descoperi sarcofagul lui Tutankamon şi vor afla detalii despre cel mai cunoscut faraon al Egiptului. Copiii vor lua parte la construcţia unei piramide în miniatură şi vor afla cum au fost construite acestea în antichitate.

Distracţia însoţeşte micii curioşi în fiecare punct al expoziţiei – copiii vor face cunoştinţă cu mumii şi vor afla mai multe despre cum a apărut acest mit înfricoşător, iar camera comorilor îi va întâmpina pe micuţi cu surprize. Pozele haioase vor întregi reţeta de succes pentru o porţie de învăţare distractivă.

Prețul unui bilet este de 15 Lei și poate fi achiziționat de la biroul Info Point, situat la parter. Pentru grupurile organizate de minimum 15 copii, prețul unui bilet este de 10 Lei/ persoană. Rezervările se fac pe rezervari@promenada.ro și/ sau la numărul de telefon 0726 377 978. Haideți să descifrăm împreună secretele Egiptului Antic!

Mai multe detalii despre eveniment puteți descoperi pe promenada.ro sau pe Facebook, Promenadaro

Daca nu v-a convins comunicatul oficial, poate va va convinge experienta noastra:

10.11 – 4.12.2015 Promenada / Credit foto: Blogulmamei.ro

Posted by Cojocarii on 22 Noiembrie 2015

Cei mici au fost mega incantati de costume si de multitudinea de informatii noi pe care le-au primit pe carcursul turului interactiv dar incantarea maxima a fost INTERACTIUNEA. O lectie de istorie vie, pe parcursul careia au invatat facand. O lectie in care informatiile noi aveau aplicatii practice si „nu pune mana!” nu a existat. Cum sa nu le placa?

Aveti si voi timp pana pe 4 Decembrie 2015 sa le faceti cadou celor mici o mini-lectie de istorie, lasandu-i sa decopere secretele Egiptului Antic alaturi de echipa Kids in Pyramids.

In incheiere, profit de ocazie si ii multumesc inca o data Cristinei pentru poze.. eu ramasesem fara baterie la telefon. Daca nu era ea, nu aveam ce arata. 😉

 

Articole pe aceeasi tema