Caria si LLL

Acadelele si caramelele pe care le cumpara bunica in desele momente de slabiciune au dat roade: o carie. Descoperita la timp, nu a ajuns sa doara asa ca putem spune ca a avut noroc.

Viteaza mea este o mare fricoasa. Si panicoasa… iar pe mine m-a apucat groaza cand am realizat ca va fi nevoie de freza. Imi imaginam cum urma sa tipe sau sa se zbata sau cum urma sa o tin cu forta… Brrrr!

Am facut ce ar face aproape orice mama in momente de panica: am cautat pe google. 🙂 Si google mi-a spus ca exista centre in care se poate face anestezie cu gaz sau ca exista o tehnologie de tratare a cariilor cu laser. 🙂

Mirajul laserului m-a atras mai mult decat ideea unei anestezii, asa ca am inceput sa caut centre care lucreaza cu laser la copii. Si l-am gasit. Cel putin asa credeam.

I-am facut programare la LLL Dental, la medicul Radu Marin. Am mers orbeste pe recomandarea primita. Nici o secunda nu m-am indoit ca nu va fi bine. Am fost atat de relaxata incat nici nu am mai verificat medicul… fapt pentru care am fost foarte surprinsa sa gasesc la cabinet un tanar (trust me, m-am simtit batrana vazandu-l) despre care am aflat ca a absolvit in 2010. M-am bucurat pentru ca Maria are ceva afinitati pentru tineri, dar, recunosc, mi-a fost cam teama gandindu-ma la putina sa experienta… Toate temerile mele s-au dovedit a fi nefondate. 🙂

In sala de asteptare, Maria arata asa:

2014-02-21 18.19.29Oricat de mult am incercat sa o pregatesc si sa ii spun ca totul va fi bine, tot nu am reusit sa o scot din starea asta… ba, atunci cand a intrat in cabinet plangea si tremura ca varga de eram la un pas sa o iau de acolo si sa plecam acasa…

Totusi, doctorul Radu Marin a reusit imposibilul: a calmat-o, a consultat-o, i-a „reparat”  maseluta si a facut-o sa coboare de pe scaun cu un zambet pana la ureci. Ba chiar a si multumit. Singura.

Imi cunosc fata.. eu, de cand ii sunt mama, nu am reusit sa fac asa ceva in nici 30 de minute. Copilul meu e panicos, se crizeaza la doctor, tipa, urla, se zbate… el, doar povestind cu ea, a reusit sa „anuleze” toate reactiile ei si in plus si-a mai facut si treaba. Pe mine omul asta m-a lasat masca! Ma autonumesc presedinta fanclubului doctorului Radu Marin! Am zis!

Multumesc de o mie de ori, Lavina, pentru recomandare!

… sa va mai spun si de preturi? 🙂 50 de lei consultatia la LLL, in timp ce prin alte locuri e 90; „repararea cariei” – 70 de lei la LLL in timp ce prin alte parti, cu tehnologie similara, este 110-120.. Ah, si sunt convinsa ca, la felul in care a reactionat Maria, prin alte locuri ne mai taxau si pentru consiliere psihologica :)… ca nu cred ca afiseaza degeaba acest serviciu in lista de preturi…

Nu va doresc sa aveti nevoie sa ajungeti cu cei mici la stomatolog, insa, daca e musai, doctorul Radu Marin de la LLL Dental e o optiune ce merita o sansa.

Articole pe aceeasi tema

6 comentarii

  1. eu de mult am o mai mare incredere in medicii tineri si ce ai scris tu aici imi confirma faptul ca nu am gresit. sa numai ajungeti la stomatolog, dar uite ca acum daca se mai intampla Maria o sa aiba un nou preferat, dupa cel de la ORL.

  2. Bravo, doctorii au experienta, conteaza enorm.. Si noi am cochetat initial cu inhalosedarea, o data si atat. Am vazut ca pitica noastra a facut urat si am luat decizia sa o pregatim acasa psihic pentru vizite normale fara inhalosedare. Acum ea o ajuta pe doamna doctor ( Happydentclinicjunior Cluj Napoca ) , ii tine tubul de aspirat, pleaca cu imbratisari si zambete. Si am aflat ca cel mai mult dauneaza laptele si sucurile indulcite ( noaptea e pericol )

  3. Din fericire exista si astfel de oameni :).
    Va doresc din tot sufletul sa nu mai ajungeti la el, oricat de mult va place, decat eventual sa scoateti dintisorii de lapte.