Cumparaturi in familie. La casa speciala pentru familii

Cumparaturile cu cei mici sunt, de multe ori, un sport extrem, iar cei de la Carrefour Colosseum au inteles asta. Asa ca, dupa ce au implementat cu succes randul unic, au inaugurat si o casa prioritara pentru familii cu copii. O casa unde cei mici au instalate podiumuri care sa le faciliteze accesul la banda si astfel cei mici se implica activ in procesul de asezare a cumparaturilor pe banda si in cel de a aseza cumparaturile in pungi.

Copii fericiti si ocupati – parinti fericiti!

Copiii mei, de cum pun piciorul intr-un super/hypermarket, se transforma in mici monstruleti, aproape imposibil de controlat. In 90% din cazuri, la cumparaturi merg doar eu si ei doi. Si asta face totul si mai dificil pentru mine. Se agata de carucioarele cumparatorilor, le fura produsele din ele, trag produse „nenecesare” din raft, se bat, la casa trag de dispozitivele pentru carduri, trec singuri produsele prin fata cititorului de coduri – de mai multe ori… Vladi chiar a invatat sa demonteze grilajul cu bare pe care aluneca produsele dupa ce sunt scanate… De obicei ma trec toate transpiratiile pana iesim din magazin. De cand exista „casa pentru copii, acolo unde vinde doamna aia cu urechi” (citat din Maria), viata noastra e putin mai simpla.  Ii „santajez” spunandu-le ca nu trecem pe la „casa pentru copii”.. si isi mai domolesc pornirile. Daaa, stiu, nu-i frumos sa imi „santajez” copiii, dar atunci cand alte metode nu dau roade, iar lasatul copiilor acasa in timp ce eu fac cumparaturile, nu e o optiune, e o metoda „sanatoasa” pentru nervii mei,

Voi cum va descurcati cu cei mici la cumparaturi?

Articole pe aceeasi tema

9 comentarii

  1. Si eu cred ca iese balamuc pentru ca sunt doi; ies clar mai fain sotiile in doi 🙂

    La noi Andrei e destul de rezonabil la cumparaturi, dar cu lista facuta de acasa, altfel uit sigur ceva. Si fara sa exagerez cu plimbatul prin magazin. Si sa nu fie obosit, atunci e jale.

  2. Nici eu nu am probleme la cumparaturi, chiar deloc. O fi noroc? Nu stiu. Sau poate ptr ca e una singura? Si la voi fiind 2 se antreneaza la prostioare? Nasol oricum. Misto idee!

  3. La noi Ioana e cuminte. Nici ceilalti nu s-au comportat prea ciudat, din cate tin minte. Insa pe Ioana am implicat-o activ in cumparaturi inca de cand avea vreo 2 ani. Sa ia iaurturi, paine, fructe, sa alegem ce mai am eu nevoie… Mereu cu rugamintea: „Ioana, ajuta-ma”… Iar ea s-a comportat aproape mereu ca ajutorul meu de nadejde, fara de care nu ma descurc singura 😀

  4. Ce idee faina! Sper sa o vad implementata si prin zona Sudului, Berceni, Palady, pe unde ma invart eu.

    Noi avem noroc. David e cuminte, de cele mai multe ori. Sta in carut si il implicam in ce cumparam, de la ce firma, ce vrea si el. El alege lactatele in casa, ii plac cele de la Covalact, cerealele si fructele. Si el cantareste fructele si legumele, cu ajutorul nostru, normal. E influentat si de reclame, dar nu a cerut prea des lucruri cu care sa nu fim si noi de acord.

    O solutie foarte buna este locul de joaca, daca el exista. In Cora Sun Plaza, uneori, unul din noi ramane cu el la locul de joaca iar celalalt face cumparaturile. Nu avem curaj sa il lasam singur, chiar daca spatiul e inchis.

    Dar si noi am avut probleme cu el, cand era mai mic. Scandal in magazin si tot tacamul. Uneori mergea lasandu-l pe el sa aleaga ce cumparam. Daca voia avioane, atunci nu am gasit alta solutie decat sa plecam cu el din magazin.

    1. de multe ori imi vine si mie sa ies cu ei din magazin.. dar asta ar insemna sa ramanem fara cele trebuincioase… SI nu e problema daca ramanem noi fara ceva, dar pe ei nu ii puteam tine fara lapte/pampers/cereale/ mancare…
      .. cat despre loc de joaca…. suntem prea in margine de bucuresti pentru asa ceva