Garda Felina – idei pentru ziua Vladului

Nu este nevoie sa imi reaminteasca nimeni cat de diferiti sunt copiii mei… Atunci cand vine vorba de zile de nastere, Maria goes big – planifica in detaliu petreceri grandioase ce pot concura cu succes cu niste botezuri nu chiar restranse. Ziua ei e in Martie dar incepe sa planifice inca din Decembrie – Ianuarie iar noi incercm sa ii temperam fiecare pas… ca altfel riscam sa falimentam. 🙂

Vladimir pe cealalta parte, isi doreste doar ca ziua lui sa fie la rulota…. adica in raiul pe indelete al familiei Ionescu… Beat this! Nu are o lista mare de invitati si nici dorinte grandioase… Inca nu am facut rezervare la „locatie” dar sper sa gasim disponibilitate si anul acesta si sa folosim locatia de back-up (o pensiune din apropiere) doar pentru a ne caza invitatii.

Totusi, desi Vladu nu cere animatori, m-am gandit ca anul acesta sa incerc sa ma organizez din timp si sa incerc sa ii pregatesc ceva mai special, eventual cu inspiratie din noua lui pasiune, care se mai si potriveste fix in peisaj: Garda Felina.

M-am hotarat sa ii pregatesc Leutului Vladimir (rac de zodie, dar cine tine cont..) ceva mai special gen:

Un suport special  pentru aperitive:

…ceva in genul acesta doar ca din lemn

b44a866f4ce845892b05bacc50e4d8ef

sursa foto: pinterest

sau asa:

garda felina petrecere tematica suport servire aperitiv - antreu
Sursa foto: www.truehonestfashion.com

Week-end-ul viitor pornim in cautarea lemnului perfect!

Daca am stabilit cum servim mancarea, acum vine partea grea pentru mine: ce mancam?

Atunci cand vorbim de o petrecere in salbaticie, gratarul e nelipsit, iar cei mici se vor simti salbatici in timp ce vor musca cu nesat din vreo coasta sau alt fel de carne ce se poate prepara cu os.  .. dar pana la gratar mai avem de trecut prin antreuri.

Ma stiti doar ca nu-s vreo mare priceputa in ale bucatariei, asa ca mi-am ales doar ce era mai simplu:garda felina petrecere tematica - aperitiv - antreu

click pe foto pentru sursa

In imagine avem un cap de leu realizat din humus, morcov si ardei. As putea face un platou asemanator si in plus un platou (cu acelasi design) dar din vinete, rosii si ardei.

Platoul de jos nu am reusit sa identific sa imi dau seama din ce este compus ( in afara de rosii si masline) dar il pot realiza din castraveti, adrei verzi, rosii si masline.

As putea incerca sa realizez si un platou in stilul acestuia:

click pe foto pentru sursa

.. doar ca briosele le-as inlocui cu briose sarate cu branza de burduf  (cea a ciobanului de langa vatra pe indelete e delicioasa!) iar in mijloc as putea pune fie alte tipuri de branzeturi fie tot vinete.. Am invatat anul trecut sa coc vinete pe gratar. Sunt delicioase!!

La desert ne vom baza pentru tort pe cofetaria din Rasnov de la care am comandat tort si anul trecut si pe care l-am ridicat chiar in timpul petrecerii, tocmai pentru a evita „urmarile caldurii”.  In plus voi mai pregati niste frigarui din fructe ceva gen:

click pe foto pentru sursa
click pe foto pentru sursa

Cum vara vine cu mai mult decat struguri si capsuni, ne vom orienta si spre

pepene, cirese… si ce ne-o mai face cu ochiul prin piata… sau pe la culgatorii care coboara seara cu cosurile pline de pe munte.

Mai am un singur fel de mancare de integrat in peisajul salbatic: porumbul fiert! Toti copiii il iubesc si nu se poate fara!.. mai ales ca sarbatoritul il iubeste!

Cam tot ce am enumerat mai sus sunt lucruri care nu se strica prea repede si pe care le putem depozita corespunzator in frigiderul rulotei sau .. in rau. 😉

Si cam atat cu pregatirile, restul „temei” este in jurul nostru: iarba, copaci, rau in care sa se balaceasca… pana atunci putem sa le instalam si ceva franghii de care sa se mai ajute cand se catara/ coboara in/din copaci.

Este prima petrecere tematica la care ma incumet si am emotii! Partea buna este ca fii-miu nu e pretentios si ca „salbaticia” in care se deruleaza actiunea desenului care ne-a inspirat ( Garda Felina) este foarte permisiva. Chiar imi place din ce in ce mai mult ideea unei petreceri cu tema ” Garda Felina”: salbaticia temei e blanda chiar si cu mamele neindemanatice ca mine. 😉

 Va rog sa imi tineti pumnii si sa imi impartasiti idei daca aveti!

Daca nu aveti idei, va invit sa va uitati impreuna cu cei mici la serialul Garda Felina care se lanseaza la Disney Junior pe 18 aprilie la 19:30 si se va difuza in fiecare zi la aceeasi ora. 😉

Seria animată „Garda Felină” continuă povestea lungmetrajului realizat de Disney, ”Regele Leu” urmărind aventurile lui Kion, al doilea pui al lui Simba și Nala, care este însoțit de un grup diversificat de prieteni, după ce aceștia își unesc forțele pentru a proteja Regatul Luminii. Povestea lui Kion și a prietenilor lui ne-a fost prezentată pentru prima dată în filmul de televiziune ”Garda Felină: Întoarcerea” difuzat în premieră la Disney Junior Romania în luna martie.

 Special create pentru copiii cu vârsta între 2 și 7 ani și familiile lor, poveștile prezentate în seria ”Garda Felină” sunt concepute pentru a transmite lecții pozitive despre munca în echipă, comunitate și diversitate. Experții în Educație și Știință din cadrul parcului tematic Animal Kingdom (Regatul Animalelor) al Disney au avut rolul de consultanți, fiind o sursă de inspirație pentru povești originale bazate pe experiențele lor directe și oferind sfaturi despre trăsăturile, comportamentele și habitatele diferitelor specii de animale africane. Fiecare episod ”Garda Felină” integrează cuvinte și expresii Swahili și cântece originale.

Si daca descrierea serialului oferita de Disney Junior, nu v-a convins sa includeti in programul de vizionare al celor mici si Garda felina, va invit sa cititi povestile mamicilor bloggerite (Laura Frunza, Cristina Ologeanu, Ana Maria Mitrus, Ana Nicolescu, Raluca Loteanu  – deocamdata doar Laura are link intrucat a fost cea mai harnica la impartasit impresii) care au participat impreuna cu copiii lor la filmarea clipului „In felul meu” – melodie interpretata de Alina Sorescu si care va fi lansata in episodul ce se va difuza in 24 Aprilie.

Din clip se vede ca cei mici s-au distrat tare frumos la filmari dar mie making off-ul (vezi mai jos) imi da incredere si mai mare ca cei mici se vor distra maxim daca organizam o scurta sesiune de mini-disco pe ritmuri salbatice. Sper ca pana la ziua Vladului meu sa apara mai multe videoclipuri pe canalul youtube al Disney Romania, astfel incat sa avem material suficient pentru o sesiune de zbantuiala salbatica.

Ah, si daca tot vor fi integrate in fiecare episod cantece originale si cuvinte și expresii Swahili, avem asigurat entertainment si pentru focul de tabara (avantajul organizarii petrecerii in natura este ca aceasta se incheie cu un foc de tabara). In plus tot la foc mai putem organiza si o sesiune de povesti din jungla si cred ca seara se va incheia frumos pentru cei mici.

In teorie, toata planificarea mea suna bine si destul de distractiv, zic eu. Sper sa se alinieze toate planetele si sa ii putem organiza lui Vladimir petrecerea pe care si-o doreste!

Articole pe aceeasi tema

5 comentarii

  1. Vezi că din 18 aprilie 2016 începe serialul de desene animate Garda Felină pe Disney Junior (de la orele 19Ș00)

    1. Scuze, am citit printre rânduri și-am comentat. Apoi am citit tot și… retractez că informația e deja în articol!

      1. 🙂 stie fii-miu tot… mai putin sa astepte rabdator pana pe 18 aprilie. 🙂 dar mersi pentru intentie. Era o informatie binevenita

  2. Bine, bine, postez și eu. Pânâ de Revelion, am timp 😉 Chiar a fost suuuuper fun. Azi scriu și eu, promit. Vă pupăm și la mulți ani leuțului și Mariei!