Zilele Bucurestiului

Pentru cei care au intrat in pana de idei, privind iesitul din casa, iata ca Primaria Bucurestiului, le vine in  intampinare cu un program dedicat celebrarii Zilelor Bucurestiului.

Aceasta a 551 -a editie se desfasoara in perioada 10 -20 Septembrie 2010 si ne intampina cu urmatorul program:

Program Zilele Bucureştiului 2010

DJ Raoul Russu, Silent Strike şi DiscoBalls
Vineri, 10 septembrie 2010

Vineri seară, în timp ce în Str. Eugen Carada cu Str. Lipscani, între 19:00 şi 22:00, va avea loc un concurs cu premii pe muzica lui DJ Raoul Russu, pe scena Tuborg vor urca, între 19:30 şi 22:00, Silent Strike şi mai apoi DiscoBalls.

Deep Central, Grimus şi Iris
Sâmbătă, 11 septembrie 2010

Fanfara Jandarmeriei va face un tur al Centrului Istoric sâmbătă, între 14:00 şi 16:00, făcând opriri la intersecţiile Str. Lipscani – Str. Smârdan, Str. Franceză – Str. Şelari şi într-un final Str. Stavropoleos – Str. Poştei, în această din urmă susţinând şi un mini-concert de jumatate de oră.

Tot sâmbătă, dar seara, între 19:00 şi 22:00, în Str. Eugen Carada cu Str. Lipscani vor continua concursurile cu premii, dar de data aceasta pe muzica lui Deep Central şi mai apoi Japhet cu QL. În paralel, între 19:30 şi 22:00, pe Str. Franceză cu Str. Şepcari vor cânta Grimus şi Iris.

Byron şi Urma
Duminică, 12 septembrie 2010

Weekendul se va incheia duminică cu alte trei concerte: cel susţinut de o orchestră de muzică românească în Str. Eugen Carada cu Str. Lipscani între orele 19:00 şi 22:00 si cele ale trupelor Byron şi Urma, de pe Scena Tuborg, între 19:30 si 22:00.

Salonul Municipal de Artă Medievală
Între 13-26 septembrie 2010

Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Culturală ZIDUL organizează în perioada 13 – 26.09.2010 Salonul Municipal de Artă Medievală – “Revalorificări contemporane”, Ediţia I. Evenimentul este realizat cu prilejul Zilelor Municipiului Bucureşti la Palatul Voievodal Curtea Veche (Centrul istoric – Str. Franceză nr. 25-31).

Expoziţia cuprinde o selecţie de lucrări realizate în variate stiluri şi tehnici de prestigioşi artişti plastici contemporani, invitaţi să ambienteze la ceas aniversar, arhitectura medievală de excepţie a Vechii Curţi Domneşti. Exponatele fac referire la iconografia creştină, la tehnicile artistice consacrate în perioada medievală (bizantină, romanică şi gotică), la patrimoniul cultural naţional şi la contextul european de ieri şi de azi.

Program de vizitare: zilnic orele 9:00 – 17:00. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 18 septembrie orele 19:00.

Noaptea Albă a Filmului Românesc
Vineri, 17 septembrie 2010

Pe data de 17 septembrie, între orele 18:00 – 02:00, bucureştenii vor putea urmări în 9 locaţii de proiecţie (Piaţa George Enescu, Uranus 144, Terasa Clubului Fabrica, Noul Cinematograf al Regizorului Roman (MTR), MTR Open Air, Cinema Patria, Cinema Studio, Sala Elvira Popescu, Cinema Eforie) peste 30 de producţii autohtone, in cadrul primei ediţii a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc.

Se vor proiecta filme intrate în patrimoniul de aur al cinematografiei româneşti precum “Valurile Dunării”“Secvenţe”“O vară de neuitat” sau “Nunta de Piatră”. Filme de lung metraj ale unor regizori români recunoscuţi pe plan internaţional, precum “Marfa şi banii”“A fost sau n-a fost?”. De asemenea, publicul va putea viziona la MTR şi Patria cea mai recentă premieră de film românesc, “Marţi, după Crăciun”. Pasionaţii de filme se vor putea bucura de un program maraton de scurt-metraje originale şi recompensate la prestigioase festivaluri internaţionale de film precum “Colivia”“Nunta lui Oli” sau “Oxigen”.

Iubitorii genului vor petrece seara în compania unei producţii de top precum “Nuntă în Basarabia”, prezentată în avanpremieră, sau vor viziona în premieră absolută în Bucureşti cea mai recentă producţie a lui Radu Gabrea, filmul “Mănusile roşii”.

Intrarea la filme va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
Programul complet al filmelor va fi disponibil în curând pe site-ul www.tiff.ro

Rock Loves Chopin
Sâmbătă, 18 septembrie 2010

Sâmbătă, 18 septembrie de la ora 21:00, în Piaţa Constituţiei are loc spectacolul Rock Loves Chopin susţinut de Orchestra Stoleczna Estrada din Varşovia. Proiectul Rock Loves Chopin presupune un “featuring” al celor mai celebre lucrări ale compozitorului într-o interpretare rock (atât rock clasic, cât şi contemporan).

Ziua Chitarelor
Sâmbătă, 18 septembrie 2010

Evenimentul Ziua Chitarelor va avea loc în data de 18 septembrie, ora 10:30, la Teatrul Bulandra, Sala Izvor. Vor fi prezenţi 10 artişti internaţionali: Andreas Oberg, Mike Vanderhule, Dave Martone, Michael Lee Firkins, Stu Hamm, Jennifer Batten, Damjan Pejcinoscki, Guglielmo Malusarki, Fabrizio Dado, din Suedia, Canada, SUA.

Intrarea este gratuită cu rezervare obligatorie.

Artă şi Peisaj – Grădini Nomade
Între 18 şi 20 septembrie 2010

În cadrul Zilelor Bucureştiului, Ambasada Franţei și Institutul Francez își propun mai multe intervenţii simbolice în spaţiul din inima capitalei, invitând bucureștenii la o plimbare nomadă din grădină-n grădină, de pe Dacia 77 şi până la Gara de Nord.

Proiectul se traduce prin instalaţii efemere în 6 puncte centrale ale capitalei:
– Institutul Francez din Bucureşti, Dacia 77 – Grădini celulare
– Piaţa Arthur Verona – Seminţe nomade
– Piaţa George Enescu, în faţa Ateneului – Pădurea de argint
– Piaţa Universităţii – Pajişti înflorite
– Piaţa Roma – Agora verde
– Gara de Nord – Tunelul vegetal

Concert Leszek Mozdzer
Duminică, 19 septembrie 2010

Duminică, 19 septembrie, de la ora 20:00, Leszek Mozdzer va susţine concertul “Solo Piano – The Art of Improvisation” la Green Hours.

Concert Neri Per Caso
Duminică, 19 septembrie 2010

Duminică, 19 septembrie, de la ora 21:30, în Piaţa George Enescu va avea loc concertulNeri Per Caso, unicul grup masculin a capella cu activitate neîntreruptă în cei 15 ani de la lansare.

Cei 6 membri ai grupului, fraţii Ciro şi Diego Caravano, Gonzalo şi Mimi Caravano (veri cu primii) şi prietenii acestora din copilărie – Mario Crescenzo şi Massimo de Devitiis au fost recompensaţi în decursul carierei cu 6 Discuri de Platină şi numeroase Trofee San Remo.

Artiştii care pot înlocui cu succes orice instrument cu vocea – în partituri dintre cele mai diverse (de la folclor la jazz şi de la classic la hip-hop) au pregătit pentru întâlnirea cu bucureştenii un best of al realizărilor lor interpretative care le-au adus recunoaşterea mondială (Cel mai recent, în SUA, Premiul CARAS pentru cel mai bun album acapella – “Angoli diversi”).

Sursa: iconcert.ro

Articole pe aceeasi tema

5 comentarii

  1. Expresia „Aceasta a 551 -a editie” mi se pare o exagerare. Si asta in doar doua fraze proprii cu un total de mai putin de 50 de cuvinte…

    1. … din pacate, pentru cei care aleg sa imi citeasca postarile, nu sunt o genialitate in ale scrisului…. Si nici nu doream sa aduc o contributie personala de valoare unui program al unui eveniment public, pe care poti sa il gasesti atat in ziare cat si pe alte zeci de site-uri, iar varianta copy&paste insotita de 2 fraze proprii lipsite de valoare si o mentionare a sursei, mi s-a parut mai utila decat postarea unui link. 😉