Pregatiri

Incerc sa incropesc un ghid de ingrijit Maria in lipsa mea… imi vin multe idei si scenarii pe care incerc sa le acopar cat mai bine si realizez ca exagerez cu scrisul…

Am luat-o metodic incepand cu intocmirea unui cuprins care suna cam asa:

– program de masa

– program de somn si baie

– lista cu medicamente uzuale si modul lor de administrare & numarul de telefon al doamnei doctor.

– programul exercitiilor de kineto ce trebuie facute zilnic

– indicatii privind imbracarea Mariei (ce, cand, in ce conditii)

– indicatii privind „modul de manipulare” in caz de plansete, nesomn sau nemancat.

Si de aici am inceput sa dezvolt… si da-i, si da-i ca aproape imi iese o carticica si tot simt ca nu am cuprins tot. Oare chair am uitat ceva? Asta e sentimentul care ma macina, iar timpul ma preseaza; tare.

Cineva cu experienta la asa ceva prin zona?? 🙂  Orice sugestii si sfaturi sunt apreciate!

Articole pe aceeasi tema

22 de comentarii

  1. Pai daca Mariuca ramane pe mainile bunicii tale de ce te mai stresezi atat? 🙂
    Eu una zic ca potriveala de acasa nu e ca cea din targ…si nu stiu daca 10% din ce scri tu si iti faci scenarii , se vor petrece…pe cuvant.Te inteleg cu temerile si nelinistile…si eu am trecut prin ele si plecam la vreun chef cu inima cat un purice si constiinta incarcata….iar la intoarcere gaseam un prunc satul , distrat maxim , vesel si voios….fara probleme.
    Pe bune…mergi si vezi si de tine si sotul tau….fiti ca inainte de venirea minunii voastre pe lume….nu esti doar mama…sti prea bine!
    Pupicei maximi micutei contorsioniste si va doresc weekend placut!

  2. Cred că ai atins punctele esențiale. Nu-i sufoca cu prea multe detalii, că efectul e invers. În schimb, poate că ar fi bine să scrii cărticica aceea, spre folosul altor mame mai puțin informate.
    Și mai cred că de bază vaa fi telefonul care trebuie să funcționeze între voi mereu.
    Baftă bunicilor!

  3. Aaa, doar trei zile plecati? Eu credeam ca vreo doua saptamani! 🙂 Este bine ce ai scris, iar Zu a adaugat lucruri bune. Spune-i clar mamei tale ca nu are voie sub nici o forma sa-i dea altceva decat ce i-ai scris pe lista, nici daca i se pare ca Maria este cel mai nemancat copil din lumea a treia. Cu imbracatul nu o vei lamuri, a mea si daca intru la magazin, ii pune o caciulita pe care o gasesc la intoarcere, sau „macar gluga, mama, ca uite ce vant este!”.

    Mie mi se pare cel mai dificl cu somnul daca nu au culcat-o niciodata si Maria nu este obisnuita cu ei. Poate ii lasi inainte sa faca o repetitie sau te bazezi pe bunica ta sa o culce.

  4. Cand a fost sa las prima data piticotul altcuiva, ce am mai facut in plus fata de ce ai scris e cam asa:
    – am vorbit cu doctorita si i-am cerut sa-mi dea o lista cu medicamente si dozaje „in caz de” (alergie, intoxicatie – chestii comune dar de care inca nu ne lovisem) si am trecut si telefonul ei pe lista, pentru apeluri de urgenta
    – Copilul a stat la socrii mei, in alt oras, asa ca inainte sa il ducem acolo a venit soacra mea o saptamana la noi si a vazut ce face el zilnic, cum face cand mananca, ce jucarii ii plac, ce mutre face si cand… toate cele… plus ca incetul cu incetul am lasat-o sa faca ea toate (sa-i dea de mancare etc) in asa fel incat sa se invete si ea, dar si piticot sa se obisnuiasca sa fie cu ea

    Acum… vezi si tu ce ti se potriveste si stai linistita, sigur o sa fie bine – si eu m-am stresat si l-am gasit vesel si fericit :-).

  5. păi în caz că ajunci să faci un volum din Ghidul pentru îngrijirea Mariei să faci bine să-l publici, poate mai au şi alţii nevoie de el. să aveşi vacanţă faină şi să postezi poze la întoarcere. drum bun!

  6. Esențialul l-ai scris. În plus, ai putea preagăti hăinuțele într-un loc special, să nu existe complicații. Mâncarea i-o poți pregăti tu sau lași toate ingredientele la un loc. Fă liste scurte, cu informațiile cele mai importante, altfel te vei trezi că persoana care o îngrijește, a mai sărit peste un rând sau două. Asigură persoana respectivă că te poate suna la orice oră și de câte ori este necesar, fără să te deranjeze. Sună și tu, dar nu foarte des, eventual înaine de ora de plimbare, ca să verifici costumația celei mici, înainte de masă pentru o recapitulare scurta, înaine de somn și după ce a fost dusă la culcare.

    1. @Mama si iubita, merci pentru sfaturi… mai ales pentru ideea cu hainutele.
      Cu sunatul e mai problematic, deoarece aflandu-se in plina eruptie dentara, Maria are un program destul de haotic, cu foarte multe variante alternative. Asta face mai grea intocmirea „gidului”

  7. eu ti-am mai zis..RELAXEAZA_TE!!~:)
    sunt convinsa ca se vor descurca foarte bine mai ales ca voi locuiti impreuna si cam stiu ce/cum si cand sa faca una si alta.
    Distractie placuta deci!

  8. Eu zic sa pleci linistita. Mama ta se va descurca. A mea a gasit propriile ei metode de descurcat cu pitica in lipsa noastra si a fost mereu super ok. Cel mai important e partea cu mancatul, sa stie cand si cam ce sa-i dea.
    Pupici si vacanta placuta

    1. @roxana, teama mea cea mai mare este ca stie sa-i dea cum ne-a dat si noua… putin ciorbita, uite si niste musaca (ce daca e de porc) … omleta. Exemple de genul asta sunt multe. Pana acum am fost in preajma si am salvat-o pe Maria… acum….. 🙁

  9. Eu zic ca e de ajuns, ai cuprins totul! Daca ii cunosc cat de cat rutina, de somn/masa, eu zic ca restul e ok. Mie partea asta mi se pare cea mai grea! bucurati-va de vacanta! Vacanta placuta!

      1. @g.cojocaru, Wow…ma simt bine sa stii:)) pe bune, astea mi se par cele mia grele! Daca le stii pe astea, restul nu-i as agreu. Ca daca copilul e hranit bine si dormit corespunzator e si vesel si fericit!

  10. Calatorie placuta(acum ca am aflat si eu unde mergeti!) si uita de griji,sigur Maria este pe maini bune!Te astept cu multe poze si impresii de calatorie!

  11. Nu te mai stresa atat.Parerea mea,chiar daca nu sunt specialista este ca ai cuprins esentialul.Acum ma intreb,mama ta nu te-a crescut pe tine?Stiu ce-o sa zici, dar e firesc sa-ti faci griji.Mai usor mami.Te pupam.

    1. @Beatrice, nu. Nu mama m-a crescut, ci bunica… care acum la cei 78 de ani ai ei este om de baza in ingrijirea Mariei… de fapt cam eu si bunica avem grija de ea… Tatal meu, mai rar iar mama si mai rar. Bunica mea nu mai poate sa o ingrijeasca non-stop… nici macar o zi intreaga nu poate… nu vede masurile la biberon ceea ce face sa nu nimereasca intotdeauna „reteta”, sau ii da prea mult si prea des … Am incredere in ei… dar un mic ghimpe tot am in suflet…