Puterea exemplului

Se spune ca functioneaza destul de bine in cazul copiilor, care gasesc in parinti sau in persoanele apropiate un exemplu bun de urmat.

Deoarece primele zile de aerosoli s-au soldat cu plansete si urlete, in ciuda tuturor eforturilor colective de a ii distrage atentia si de a o face sa stea cat mai potolita, taticul Mariei s-a apucat si el de aerosoli. Intai face el, timp in care se joaca cu Maria si o lasa sa se obisnuiasca cu mascuta ei, dupa care trece pitica la aparat.

Am incercat inca de la inceput sa o lasam pe Maria sa se joce putin cu aparatul inainte de a il porni, insa incercarile noastre nu au avut nici un efect.

Astazi incercam asa si ne punem toate sperantele in reusita acestei metode… nu de alta dar alternative nu mai avem. 🙁

Articole pe aceeasi tema

44 de comentarii

  1. La mulţi ani, Găbiţa dragă! Să fiţi sănătoşi, tu şi minunile din viaţa ta, să vă binecuvânteze Dumnezeu şi rămâneţi mereu aceeaşi echipă frumoasă care sunteţi! Te pup, cu afecţiune.

    1. @Adela Onete, multumesc din suflet! 🙂 … si multumim si pentru urari. … Noi speram sa nu ramanem mereu in aceasta echipa. 😛 … deja ne gandim sa marim numarul de membrii. 😉
      pupam si noi.

      1. @g.cojocaru, Wow! Super tare, bravo vouă! Să fie într-un ceas bun! 🙂 Când am spus „aceeaşi echipă” nu m-am referit la numărul membrilor ei, ci la legătura dintre voi, fată. 😛

  2. amesteca-l cu 1 ml, nu mai chinui copila, pe bune!

    gandeste-te ca nu se schimba absolut nimic, aceeasi cantitate intra pe caile respiratorii, doar ca intr-un timp mai scurt. ceea ce nu ii afecteaza in nici un fel eficacitatea, iti garantez.

    iar flixo, sigilat bine la loc (restul de 1 ml) si tine-l la frigider max 12 ore. asta ca sa nu arunci compozitia, ca e pacat. de ex, eu nu deschideam fiola, ci o intepam cu acul de la seringa (aveam seringi de 2 ml si de 5 ml garla prin casa), ca sa nu intre aerul la solutie, ca e foarte sensibila.

  3. auzi, gabi, dar care e concentratia? ca si aici, sunt 1000 de variante. noua doctorita ne dadea sa amestecam ingredientele active (flixo, dexa, acc, ventolinul sau adrenalina) cu cate 5-6 ml de ser fiziologic, de stateam si ne plictiseam noi, daramite copilul. pana am ajuns la medlife, si am aflat ca de fapt putem pune si 1 ml de SF, si uite asa, stam maxim patru cinci minute si nu ma urla nimeni.

    recunosc ca david chiar a stat cuminte, si avea sase luni cand am inceput sa ii facem cu regularitate. ca asa, a facut cunostinta cu aerosolii prima data in viata lui la sapte saptamani :(. acum chiar ii place, rade si chiuie cand ii dam drumul la aparat, cu exceptia datilor cand ii facem cu acc si atunci e crima si pedeapsa, ca pe langa faptul ca pute infiorator chestia aia, de la ea incepe si tuseste non stop cat dureaza sesiunea.

    iti mai spun ceva, insistati cu exemplul, noi asa am reusit la chiti. stateam si eu cu masca pe fata de fiecare data.

    de curiozitate, cu ce face?

    1. @Bogdana, noua ne-a zpus sa ii punem 1 ml de flixio cu 3 ml de ser fiziologic. … si dureaza cam 8-9 minute pana se termina.
      Acum sunt fericita ca nu mai plange si reusim sa ii administram tratamentul… dar daca mai face scandal voi incerca si eu sa ii scad cantitatea de ser. Multumesc, inca o data. 🙂

    1. @Beatrice, multumim, bine! 😀 … si imi doresc din suflet sa nu se schimbe nimic in acest sens… Se pare ca tati este un exemplu tare bun si nu mai zice nici pas atunci cand face aerosoli, ba chiar a inceput sa atipeasca in timpul procedurii. 😀

  4. Iepurasul a inceput sa fie cu adevaat important dupa un an, iar partea cu copiatul e cam tot atunci. Pe la un an, un an si jumatate ne-am trezit ca piticul ne imita gesturile cotidiene: arunca lucruri la gunoi, se sterge la nas, vorbeste la telefon, asa ca am „exploatat”.

    Iepurasi avem deja 5, pot sa imi deschid o ferma 😀 : am mai luat unul pentru la gradinita si mama mea a decis ca e bine sa aiba si ea unul acasa la ea. Dar e bine, ca cel de la gradinita a fost lacom si si-a bagat labuta in supa, asa ca a fost inlocuit rapid.

  5. Cat e de scumpa Mariuca! Doamne ajuta, sa fie de folos aerosolii!
    Si noi planuim sa-i facem micutei noastre aerosoli cand raceste si chiar ne gandeam cum o s-o convingem sa stea cu masca pe fata. Iata ca am invatat ceva de la voi. Pupici. Sa aveti un weekend plin de soare!

    1. @Luminita, multumim. 🙂 Speram din suflet sa isi faca efect tratamentul si sa scapam de mucisorii astia pacatosi. Sper sa nu ajungeti prea curand la raceli… si de cumva va fi cazul, sper sa aveti bafta noastra si sa functioneze si in cazul vostru puterea exemplului.
      Multumim de urare, va dorim asemenea.
      pupam si noi.

  6. Functioneaza, functioneaza, la noi asa a invatat piticul sa nu se mai teama de aspirator (batista bebelusului). Plus ca, daca e nevoie, bagam la inaintare si iepurasul: papa iepurasul, doarme iepurasul si tot asa :D. Trebuia sa ne vezi ultima data, la 1 noaptea, morti de somn, incercam sa convigem copilul care tusea sa bea putin ceai, asa ca ne prefaceam ca beam eu, bea tati, bea si iepurasul :-), hai si copilul…

    1. @Zu, cu aspiratorul am incercat-o, dar nu a avut efect, iar soricica Mariei inca nu functioneaza pe post de exemplu. Ea sta la ros si la trans in brate in timp ce doarme. Voi aveati 3 iepurasi, nu? … ca parca la tine am citit de asta si am dat fuguta sa mai luam si noi inca doua soricici, asadar acum viata e mult mai usoara cand le alternam. 🙂 De la ce varsta functioneaza la voi exemplificarea pe Iepuras??

  7. Sa va faceti repede bine!Si da,faza cu copiatul functioneaza excelent.De multe ori, nu as vrea sa functioneze.Va pupam cu drag si spor la inhalatii!

  8. Intr adevar e o metoda care se pare ca e universal valabila. Noi am incercat o si cand a trebuit sa facem analizele, se pare ca functioneaza mult mai mult pe masura ce cres si copiii, te vad ca un exemplu sau sunt pur si simplu maimutici, trebuie sa faca ce faci si tu… Multa sanatate!

    1. @cati, asta cu analizele e de retinut! 😉 Sper ca pe masura ce creste sa reusim sa ii oferim numai exemple bune… acum e destul de simplu sa ne mascam hibele in fata ei, dar sunt constienta ca pe masura ce creste nu vom putea face asta. Trebuie sa ne schimbam si noi… sa devenim ceea ce vrem sa ii transmitem.
      Multumim pentru urari. Pupam

  9. Mi-am adus aminte ce mi-a zis dr Stanciu cand eram cu Cris la Budimex.Ca daca plange e bine oricum,ca inspira mult mai adanc si asta o ajuta.Acum depinde,Cris in timp ce plangea la masca nu prea mai inspira deloc :)) Asa ca……Oricum,felicitari lui tati ca o ajuta pe pitica.

    1. @Adina, ala nu era doar plans… se facea grena si transpira de ziceai ca am spalat-o la cap. Sunt tare fericita ca in seara asta nu a avut nimic de obiectat. 🙂 … cat despre taticul Mariei, multumesc! 🙂 E cel mai dedicat tatic din cati cunosc (personal) .. la egalitate cu un alt tatic … ca sa nu ma umflu in pene degeaba. De multe ori ma uit la ei, si realizez ca daca prin absurd as disparea subit, fii-mea nici nu mi-ar simtii lipsa. Pot sa bag mana in foc ca ta-su s-ar da peste cap, numai sa nu cumva sa duca lipsa de ceva printesa lui.
      Pupam.

      1. @g.cojocaru, Vreau si eu tatic din asta!!!Nu pentru mine ci pentrU cris,desigur :))))))
        P.S>ne vin tati hainutele :D:D:D Incantata maxim de gecute si de FOCAAAAA(cred ca o pot pastra eu,nu trebuie sa i-o dau ei nu? :D)

  10. Am folosit si noi aparatul de aerosoli si la fel am intampinat dificultati. Varianta finala la noi a fost sa se uite la TV in timp ce statea in scaunelul de masa, pret de 5 minute cat dura tratamentul, iar masca am tinut-o nu chiar pe fata ci aproape de ea astfel incat sa nu deranjeze dar aerosolii sa ajunga la destinatie. Sa ne spui daca ati reusit. Te pup cu drag.

    1. @BB la Bord, am incercat toate metodele TV, jucarii, schimonoseli… si nu am reusit… insa seara aceasta a fost un real succes. 🙂
      Bila alba pentru Sorin! 😀 Problema la noi e ca trebuie sa stea cate 10 minute, de doua ori pe zi. Am incercat si cu masca departata… insa se speria de vaporii care ieseau si urla si mai tare.
      Sper sa o tina acest exemplu si sa nu fie nevoie sa reiua ritualul dimineata… ca atunci nu o sa mai fie tati prin preajma si tre sa trec la treaba.
      pupacim si noi. 🙂

  11. O sa se obisnuiasca cu siguranta.Papa mama fata ei si nasucul pentru mine asa un pic.Sunt tare haiosi,poate si mama incerca.Pupam cu drag mutrita cu masca.

    1. @Beatrice, o prima incercare reusita!! sper din suflet sa o tina tot asa. 🙂 Nu pap deloc. uite asa! 😛 … poate ai ocazia sa papi tu live… si daca pap eu acum, nu iti mai ramane tie. 😛
      Pupacim si noi … cu insistenta la mini exemplarul cu ochisori albastrui.