China si Romtelecom

Nu au nici o legatura cele doua elemente din titlu, dar vroiam sa va impartasesc ultimele mele stiri care m-au impresionat, si nu am avut alta inspiratie pentru titlul postarii…

Chinezii au modificat genetic  peste 200 de vaci pentru ca laptele produs de ele sa fie similar laptelui de mama; detalii aici.

Romtelecom a inteles sa sprijine Japonia permitand efectuarea gratuita de apeluri din reteaua sa catre numere de fix sau mobil din Japonia; detalii  aici.

Chinezii m-au lasat masca – sunt consternata –  iar cei de la Romtelecom m-au surprins in mod placut – bravo lor!

Articole pe aceeasi tema

10 comentarii

  1. Chestia asta cu vacile modificate genetic…
    Neonatologul care ne ține câteodată cursuri pe tema alimentației sugarilor are o vorbă: ”Laptele de vacă e bun pentru viței, pentru că ei sunt ”copiii” vacii, nu bebelușii noștri.”
    Deci, laptele ăla de vacă modificată genetic va fi bun doar pentru vițeii modificați genetic, nu și pentru copii noștri. Oricum ar fi, e nevoie de urmărirea câtorva generații de copii alimentați astfel ca să putem calcula urmările.

    1. @silavaracald, cel mai rau ma intriga faptul ca nu l-au facut numai pentru copii…. deduc asta din comparatai cu laptele uman pe care numai imparatul si imparateasa aveau voie sa il bea pe tot parcursul vietii. Mi se pare bolnavi. rau!

  2. Foarte interesante stirile, multumim ca le-ai impartasit cu noi!
    Adevarul este ca nici eu nu ma simt impacata cu chestii modificate genetic, de orice natura ar fi…

  3. Exact ca si zoozie(vad ca parerile noastre sunt asemanatoare si-n alte posturi si ma bucura asta) gasesc stranie si un fel de ‘anus contra naturii’ treaba asta cu vacile cu gene modificate. Nefiind natural schimbat de mediu pentru o necesitate anume acest lapte va avea urmari pe care poate noi nu le vom trai, dar cred ca mostenitorii nostri vor vedea bebelusi ca viteii sau vitei umanizati. De ce nu se investeste in mamele care pot si doresc sa aiba copii sanatosi, in confortul si linistea lor, in sustinerea materiala a acestora? Fiindca din asta nu castiga nimeni bani multi si blestemati!

    1. @ivanovele, la cum avanseaza tehnologia, zau de nu imi imaginez ca ai mei copii ‘or sa traiasca intr-o lume star strekizata…. Chiar sunt curioasa cat de mare este cererea de lapte de mama, la nivel mondial?? oare in baza caror studii au decis sa investeasca in asemenea cercetari? Cati ar fi dispusi sa cumpere asa ceva?

  4. Ca sa-ti spun drept pe mine stirea cu vacile-oameni ma deprima, adica banii ala bagati in cercetare puteau fi folositi sa incurajeze femeile sa-si alapteze pruncii. plus ca e ciudat cum baga ei mana in foc cand in toata lumea pe masura ce se cerceteaza laptele de mama se descopera ca e mai complex si mai inimitabil, daca pot da spun aza, decat se credea inainte. Probabil e mai putin gras si proteinele sunt mai mici dar nu ma conving 🙂

    1. @zoozie, pe mine ma socheaza oamenii care ar vrea sa bea asa ceva… ca inteleg ca laptele provenit din vaci modificate nu este pentru consumul copiilor in mod special…

  5. Gabi cu scuzele de rigoare pentru intirziere spun La multi ani Mariei! Sanatate si noroc sa aiba in viata si sa va bucure cat mai mult! Am citit si ca a fost curajoasa la vaccin! Sper sa nu aveti probleme cu alergiile ca sunt tare pacatoase! (cred ca blogul tau ma saboteaza, am scris de 3 ori mesajul asta..:((((..)
    Va pupam!