Garderoba gravidei

sursa foto: Baby Clipart.net
sursa foto: Baby Clipart.net

La prima sarcina am dat iama in Prenatal si Mothercare si mi-am cumparat tot felul de vesminte de gravida, care mai de care mai scumpe si mai putin utile, aveam sa conchid la sfarsitul sarcinii. Dar atunci era entuziasmul primei sarcini si nu conta ca aruncam 4-500 de ron pe o pereche de pantaloni ce aveam sa o port doar 3-4 luni; acum lucrurile stau un pic diferit. Din cauza faptului ca antotipurile nu coincid, nu prea mai pot sa port hainele pe care mi le-am cumparat atunci cand eram insarcinata cu Maria, dar nici nu mai imi vine sa arunc atatia bani pe niste haine pe care le voi purta o scurta perioada de timp. Plus ca hainele pentru gravide cu adevarat frumoase imi par ingrozitor de scumpe – ajung sa isi dubleze sau chiar sa iti tripleze Β pretul fata de cele pentru non-gravide.

Daca la prima sarcina, la 21 de saptamani aveam si aproape 20 de kilograme in plus si era musai sa port haine de gravida, acum am reusit sa nu iau la purtare decat pantalonii de gravida, bluzele fiind cele „normale”. …. dar, chiar daca am reusit sa tin in frau kilogramele, burta creste si deja nu mai vrea sa stea lejer in hainele mele obisnuite. Se cere musai o investitie in garderoba. … ah, si sa ma laud pana la capat: nu folosesc pantalonii pe care i-am purtat la prima sarcina, ci unii primiti de la matusa – olandeza ce a nascut cu 6 luni inaintea mea, dar in care nu am reusit sa intru atunci cand eram insarcinata cu Maria.

La capitolul pantaloni nu ma ingrijorez foarte tare, desi sunt 40, cred ca pot sa termin linistita sarcina cu cele 3 perechi de pantaloni primite in dar si daca cumva voi avea nevoie de masuri mai mari apelez la pantalonii cumparati atunci cand eram insarcinata cu Maria.

Ma enerveaza cumplit vremea, deoarece nu prea stiu spre ce tip de haine sa ma indrept: vreau cateva bluze mai de primavara, dar imi Β trebuie si unele mai varatice. Pentru vara m-as arunca si spre niste rochite, dar daca nu vin atat de repede caldurile? Uff, e enervant! Chiar nu vreau sa imi cumpar haine pe Β care sa le port o luna. πŸ™

Un lucru stiu sigur: de data aceasta nu imi mai cumpar haine „de gravida”. Pantalonii imi ajung; bluze o sa merg pe varianta „normala” dar imi voi cumpara masuri ceva mai mari;rochii voi cumpara tot „normale” dar modele lejere si usor ajustabile ( cele cu putin elastic la spate, sau variantiuni baby-doll).

Planul e facut, insa tot nu-mi vine sa plec la shopping. πŸ™ Ce fac daca primavara se urateste si eu ma axez pe haine mai varatice, sau daca se incalzeste vremea intr-atat Β incat de „maine” sarim direct in sandale? Toate aceste dileme, asezonate cu o stare de „bine” atunci can vad ca in loc de S sau M trebuie sa ma indrept spre L, ma fac sa imi piara tot cheful… dar asta nu inseamna ca nu ma apuca disperarea atunci cand trebuie sa ies din casa si vad ca nimic nu se mai aseaza cum trebuie pe mine. πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ Β Gravida nebuna!

Sincer, m-ar ajuta enorm cateva sfaturi de la cele care si-au petrecut gravidia prin aceleasi anotimpuri.

Any tips & tricks, doamnelor?

Articole pe aceeasi tema

35 de comentarii

  1. Si eu am deja prea multe haine si pe parcursul sarcinii tot trebuie sa cumpar vad ca…deja ma seaca :)) , dar na ..ce sa faci ?
    O sa va recomand si un magazin de unde mi-am cumparat ultima data haine si am ramas impresionata de modul in care s-au purtat cu mine si cat de mult m-au ajutat in a-mi gasi ce mi se potriveste. A-ti mai cumparat carevea de la http://belamikids.ro ?
    Au o gama larga de haine pentru gravide .
    Am m-ai cumparat de la cateva magazine dar nici unu nu ma ajutat asa mult ca cei de la Belami .
    In rest , astept sa iasa bebele, trebuie sa ii cumpar si lui . Alte cheltuieli :))

  2. In afara de pantaloniii de gravida care nu prea ai cu ce sa ii inlocuiesti, eu in timpul sarcinii am folosit haine normale ce se pot adapta in sarcina, bluze largi, tricouri, o geaca larga, rochii bufante ce se pot strage cu o curea dupa ce devin supla.

  3. fiind la prima sarcina care merge cu bine pana la finish si eu m-am gandit:”pfuai, musai haine de gravida” insa nu a fost asa. aveam un compleu de gravida din 2008 pe care l-am purtat pana au venit gerurile. in rest m-am ajutat de pantaloni mulati, cu elastic sa poata luma marimea burtii. am investit si intr-un pluover mai lejer pe sub care am pus mereu cate o maleta. chiar nu am avut probleme cu hainele. acum ca s-a mai incalzit nitel ma pot bucura de o camasa de gravide si o pereche de raiati 3/4 tot din 2008. noroc ca mai e putin si nasc si nu e nevoie sa cumparam si haine mult mai subtiri.
    sarcina usoara in continuare

  4. eu am purtat rochii, cat mai multe, lungi, scurte, medii, oricum, in ele m-am simtit cel mai bine in orice anotimp, am avut si o pereche de pantaloni si o fusta pt gravide de la benetton care mi-au fost ok, dar doar atat, in rest, numai haine normale, altfel, profita ca nu ai un dress code impus de serviciu sau ceva si poti sa te imbraci cu ce vrei, eu am suferit cand am fost insarcinata din cauza asta

    1. @Oana, la medii si la lungi ma bag si eu! Nu am curaj sa imi expun butucii in rochii scurte. πŸ˜› … dar mi-a tuflit vremea elanul cu rochiile. πŸ™ Sper sa nu tina prea mult vremea ploioasa.

  5. Zic si eu cum zic Bogdana si Maria: Zara sau H&M pentru blugi (sub 50 de euro nu vor fi, asa sunt aici), iar pentru bluze si rochii incearca Promod (au o multime baby doll si ar trebui sa mai aiba tricouri din colectia de iarna la pret redus), H&M (nu neaparat cele de gravida care sunt scumpe, ci cele normale, au o multime de bluze si camasi taiate sub sani).

    Eu mi-am luat o pereche de jeansi de la Miniblu Baneasa – au o colectie de gravide cu haine de f buna calitate, nu mai stiu din ce tara) si au fost 250 de lei. Aveau elastic peste burta si talia ajustabila pe elastic, asa ca i-am purtat de la 14 saptamani pana la final.

    In afara de pantalonii si jeansii speciali de gravida, port totul si acum sau am purtat inainte. Nu mi-am cumparat nici o bluza de gravida, nici un pulover, nici o rochie, totul a fost de la „normale”. Acum mi-am luat o rochie de gravida de la H&M, dar eu cred ca i-au pus eticheta gresit pentru ca nu are nimic de gravida in ea, o port bine-mersi.

    Dar mi-am luat sutiene de alaptat de la Mothercare pe care am dat o multime de bani, doar ca sa vad ceva frumos in fata ochilor de cel putin 8 ori pe zi. πŸ™‚ Si au meritat fiecare banut: le port si acum la sport, desi sunt spalate si ras-spalate.

    1. @mariamirabela, abia astept sa se deschida H&M-urile si la noi. πŸ™‚ … si multumesc ca mi-ai reamintit de Promod. La prima sarcina am avut vre-o 3 bluze de la ei si tare bine m-am inteles cu ele – le-am purtat aproape toata sarcina.
      Cat despre sutienele pentru alaptat, merci de pont, dar mai astept pana sa le iau, ca mi-e frica de mama natura la capitolul acesta. :)) Data trecuta am pornit de la 2, am ajuns la 6 iar acum m-am stabilizat la 5 (la unele marci mai merge si un 4) …

  6. unii dintre blugii bogdanei au fost la mine :)) aia, plus inca 2 perechi de la h^m si gata. si da, bluzele de la bsb le port si acum, le-am purtat si gravida. plus ca intr-adevar, prinzi vara, intr-o luna scapi cu rochii si gata

  7. Eu cred ca am fost cea mai penibila din lume cind a fost vorba sa-mi iau haine de gravida: mi-am luat 2 perechi de blugi de la H&M, din aia cu material care statea peste burta. Dupa o saptamina l-am taiat furioasa, imi tinea atit de cald…era iarna, iar eu muream de cald. Asa ca nu mi-am mai cumparat absolut nimic specific. Ci doar niste haine cu 2 numere mai mari! πŸ™‚ Blugi, tricouri (mai lungi, sa acopere burtoiu’) si niste rochii gen baby doll. A fost perfect!

    1. @Joe, pai cam asta mi-am propus si eu acum, doar ca doua numere mai mari inseamna XL πŸ™ πŸ™ πŸ™ si pe cuvantul meu de gravida nebuna daca nu ma apuca damblalele atunci cand ma uit in sifonierul meu cel plin de S-uri si M-uri. πŸ™

    1. @Cristina, las’ ca te inteleg perfect .. eu scriu mai rau decat o gaina beata in ultima perioada. πŸ˜€
      Nu mai am cuvinte… ti-am mai spus o data ca sotul tau este tare norocos cu o asa nevasta econoama. πŸ™‚ Asa cum ii spuneam si Bogdanei: nu am ce sa aleg din garderoba mea. Toate sunt fie prea mici, prea mari (rau de tot) sau mult prea groase pentru anotimpul acesta. Chiar nu am exagerat cand am spus ca nu mai am cu ce sa ma imbrac…. de incaltaminte nici nu mai vorbesc. Tocurie au ajuns un fel de bibelouri la care tanjesc dar pe care nu pot sta cocotata mai mult de 20 de minute, iar balerinii trebuie musai schimbati. πŸ™

  8. Pe mine nu m-a prins valul nici la haine de gravide, cum nu m-a prins nici la lucruri de bebe, asta am povestit deja. Am prins din fericire vara si inceput de toamna cu burtica mare si mi s-au potrivit ceva rochite si fuste dinainte, plus o pereche de pantaloni subtiri de gravida primiti de la nasa mea, noi, nepurtati, achizitionati initial pentru ea; tot ea mi-a donat si blugii ei de gravida; mi-am luat o singura fusta lunga, colorata, cu talie lata si elatica, mege purtata si de ne-gravidute. Si o rochie- la fel. In loc de geaca, in septembrie-octombrie am purtat un hanorac mai larg. Si cu astea m-am descurcat pana la sfarsit. Iar la bluze si pulovarase, au mers tot ale mele, din fericire, ce aveam mai elastice, mai largute. Nu prea te pot sfatui, in concluzie, decat sa mai cauti prin garderoba sa vezi ce ar mai merge:)))

  9. h, si vezi ca aveau intr-o vreme, la gap, niste maieuri la 30-40 de lei, destul de mari si lungi, astfel incat sa iti acopere baby bump-ul. totusi nu te arunca la masuri mari, ca ale naibii, se lasa la greu. eu mi-am luat xs si atarna pe mine la propriu.

  10. stai asa, ca vine vara si daca ai in garderoba rochii lungi cred ca te-ai scos. eu am vreo sapte, toate culorile si imprimeurile, si nu am avut norocul sa prind o sarcina vara, decat prima jumatate, care oricum nu prea se pune la socoteala, nu?

    altfel, eu chiar nu mi-am luat in afara de blugi vreo haina de gravida. mi se par toate urate, oribile si dizgratioase. iar la capitolul blugi, la sarcina a doua am bagat o groaza de bani ca fraiera, ajungand intr-un final sa nu port decat o pereche. dupa nastere i-am dat pe toti, in patru zari, si m-am trezit la a treia sarcina ca nu mai am nimic. drept urmare, m-am dus la zara, mi-am luat o singura pereche si cu aia am facut toata sarcina, din august, pana in ianuarie cand am nascut. sunt skinny, super elastici (deci au acceptat fara sa plesneasca toate cresterile de greutate), foarte fashionable, un bleumarin inchis si foarte fini si moi. zau ca i-am pus si acum la sinaia in bagaj ca sunt indragostita de ei. au fost 220 de lei, dar si-au scos banii, ca i-am purtat non stop, ca au facut si gaura la genunchiul stang πŸ™‚ deci iti recomand sincer, daca vrei blugi, zara. Sau H&M desi preturile sunt la fel, nu iti face sperante ca vor fi mai jos de 200 de lei.

    pupi πŸ™‚

    1. @Bogdana, problema mea cea mai mare este ca nu prea am in garderoba multe haine potrivite noii mele staturi…. Inainte de Maria aveam 60 de kg, iar acum 75, si anul trecut nu prea am investit cine stie ce in haine, in speranta ca voi mai da jos ceva kilograme. Nu prea ma descurc cu ce am, din cauza asta sunt putin indecisa si nu prea stiu ce sa imi cumpar. Imi iau haine pentru vreme buna sau pentru o primavara ploioasa??
      Astept si eu cu nerabdare vara, ca sa pot purta rochii, dar pana atunci trebuie sa investesc in ceva bluze, macar.
      Pe langa toate „problemele” acestea, mai ai si frustrari cu carul legate de tonajul meu. Maieuri nu pot purta, bluze stramte asemenea, nici rochii prea scurte … eventual un sac! … De fapt cam asta e problema mea cea mai mare – simt ca ma „balenesc” iar si imi vine sa imi iau campii. πŸ™
      Btw, blugii aceia la 220 au fost super ok la pret eu mi-am luat de la Prenatal o pereche la 400 si una la 450… πŸ™ … eram si eu o fraiera emotionata la inceputul primei sarcini…

  11. of of Gabi..si eu am probleme din astea…ca si tine..niciodata..dar absolut nicioodata nu voi purta salopeta de blugi:)).Problema mea….la cele 3-maxim 4 kg luate..sunt pantalonii:)).
    Sarcina mea se incapataneasca sa stea jos..si asa nu pot lua decat colanti, sau o pereche de blugi de gravida ( cu elastic). Ca si tine sper sa vina vara..ca mi-am dat comanda de niste maieruri cu croiala larga si de un cardigan care vine peste fund..In rest ..iti recomand camasile alea lungi..aveam deja vreo 4 si ma simt cel mai bine in ele.

    1. @Alina, tu esti o silfida chiar si acum la 20 de saptamani. πŸ™‚ Si nu exagerez cand spun asta. la conformatoa mea, in acele camasi zici ca maine nasc. πŸ˜€ πŸ˜€ Am una singura dar ma cam feresc sa o port. Vreau sa vina vara sa trec direct la rochii!!!

  12. Kiabi. desi au mai mult chestii gri-negre. Dar gasesti. Eu de la ei am luat jeans si niste raiati ajustabili care mi-au fost de-ajuns toata sarcina asta. Dar vara te coci. Si la C&A am vazut colectie pt gravide, dar din pacate, cand cautam eu aveau doar haine de vara.

    1. @Ada Demirgian, griul si negrul chiar nu ma descurajeaza. πŸ™‚ Multa vreme nu prea gaseai haine alta culoare prin garderoba mea. πŸ˜€ Cred ca o sa dau o tura la C&A si kiabi chiar in acest w/e – ma gandeam sa merg in Militari ca acolo le gasesc pe amandoua. πŸ™‚ … poate am noroc si nu dau la C&A peste colectia de iarna. πŸ˜€
      Multumesc.

    1. @abramburika, exact asta vroiam sa te intreb. πŸ˜€ πŸ˜€ … merci pentru recomandare. Recunosc ca nu am ajuns pe la ei. … dar acum m-a incitat Maria cu H&M-ul πŸ˜€ πŸ˜€ Oricum las si kiabi-ul pe lista. πŸ˜‰

  13. Buna si sarcina usoara in continuare iti doresc!!
    La mine coincid perioadele de gravida cu sarcinile precedente, deci as putea f bine sa port ce aveam. Numai ca nu le mai am, le-am dat, convinsa fiind ca e ultima sarcina. Deci, va trebui sa actionez in consecinta si sa dau o tura de shopping. Insa, spun si eu ca tine … imi ajung 2-3 perechi de pantaloni de gravida cu bluze mai flu-flu, normale. Care eventual sa poata fi purtate si dupa …

  14. Aaaaaaaa, asta am descoperit eu zilele astea rasfoind un catalog: http://www.jako-o.de/shop/Babys-Praktisches-fuers-Baby-Schwangerschaft-Stillen-Bauchband-Laessig/dmc_mb3_search_pi1.pos/1/dmc_mb3_search_pi1.searchstring/bauchband/group/1805/product/471851/select/bauchband/Produktdetail.productdetail.0.html
    Eu nu am iesit foarte mult in lume si sarcina vizibila a fost de prin iulie pana in decembrie. Am avut doua perechi de pantaloni cu burtica pentru sezonul rece (for going out) si niste bluzite (cu maneca scurta) ce le-am purtat si vara. Peste un jerseu de lana si gata. Vara am avut rochite (2-3), niste pantaloni scurti si tricouri etc pentru pe-acasa….

    1. @ceska777, sunt super tari! … la noi exista ceva similar, dar sunt mai scurte si au diverste mesaje incriptionate… sunt numai de decor nu pot fi folosite pentru adaptarea unui obiect vestimentar. O sa caut material sa imi fac si eu vre-o 2-3, dar trebuie sa imi si fac curaj sa le port… imi este un pic rusine sa ma afisez cu haine mulate. πŸ™ … dar imi plac tare; macar in casa si tot le port. πŸ˜‰
      Merci mult!

  15. Eu n am investit deloc in hainele de gravida.Mi am cumparat o singura pereche de pantaloni de gravida , pe care i am purtat iarna , iar apoi in primavara , am trecut la egari si bluzitele mele normale , cele de la bsb, spre ex, care merg si la gravida si acum , stii ca au linii destul de ample, lejere si se pot adapta cu foarte mare usurinta unei gravide.Deja cand a venit caldura , ca am prins toate anotimpurile eu πŸ™‚ , am trecut tot la rochitele mele de vara , largute, racoroase.A fost un pic mai aiurea la servici, pentru ca ni se impune tinuta , insa se fac concesii in cazul gravidelor , asa ca m am destrabalat la maxim in perioada aia :D.Eu nu prea fac investitii din astea mari pt perioade scurte de timp, mai ales daca pot adapta pe ici pe colo si mai ales ca noi vrem urm bebe intr un viitor cam indepartat, deci sa dau milioane pe haine si sa le vad stand in dulap , mai bine nu.Insa , Maria a venit cu o idee buna.H&M sunt rezonabili , insa Mothercare au niste preturi de a dreptul nesimtite, pe bune.Vezi tu cum faci ;).Pup!

    1. @povesteadarieinicole, eu prima data m-am lasat purtata de val. πŸ˜› Acum chiar nu mai vreau sa repet gresala. πŸ˜‰ Merci pentru sugestia cu BSB-ul. Daca nu imi fac plinul de la H&M, dau o raita si pe la ei.
      pupam si noi.

  16. Eu ador pantalonii de gravidute, inclusiv cumnatei mele am vrut sa ii cumpar din Bucuresti, chiar daca nu stiam cum trebuie sa fie, mie imi plac ne numa’ . Multa bafta!

    1. @Cenusareasa, iti plac acum cand doar te uiti la ei. πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ … sa vezi ce nesuferiti o sa devina atunci cand o sa ii porti in timpul sarcinii si inca o luna-doua dupa. πŸ˜› … asta daca nu cumva te nimeresti in categoria „nesuferitelor” care poarta pantaloni normali pana pe la 5-7 luni. πŸ˜‰
      Pantalonii imi plac si mie, dar NU salopetele. πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

  17. Si eu am avut aceleasi dileme ca si tine: bani prea multi pentru niste carpe, iar ce am purtat la prima sarcina nu s-a potrivit la a doua 9sezoane diferite)…norocul a fost ca a treia a coincis cu a doua…m-am scos ca pastrasem hainele sperand ca una din cumnate sa se foloseasca de ele :)))…eu intotdeuna am fugit de acele salopete tipic de gravida…tare urate mi-au fost…
    Ca sfat ce sa zic: eu am cautat pantaloni cu talie joasa sau speciali de gravida (aici nu prea ai varinate ca sa nu ii faci casuta lui BB prea stramta)…la capitolul bluze am cautat din acelea un pic mai largute (un xxl), nu super scumpe pe care apoi sa le pot purta dupa sarcina sau care sunt un pic elastice si deci iau forma corpului…la ultima sarcina m-au scos la lumina rochitele astea largi care se poarta si pe care le voi putea purta si vara asta, mai ales ca a mai ramas ceva din gabaritul depasit de anul trecut… norocul meu a fost ca nu mergeam la serviciu si deci nu trebuia sa fac investiti super-mega-extra in garderoba mea….
    Succes la shoppinguiala…

    1. @catrinutza, salopetele nu am vrut sa le vad in fata ochilor! πŸ˜€ Imi par odioase, iar al meu sot tare a mai suferit pe tema asta: in mintea lui gravida este asociata musai cu acea salopeta si s-a rugat de mine aproape toata sarcina sa il las sa imi cumpere una. πŸ˜€ .. dar n-am cedat. πŸ˜›
      Pe rochiile acelea ma bazez si eu. Sper doar sa nu se strice vremea. πŸ˜›
      Astept H&M-ul si sper sa reusesc sa scap cu ocazia aceasta de „depresia iesitului din casa” πŸ™‚

    1. @maria coman, merci de info! … dar cred ca o sa ii vizitez dupa prima saptamana de la deschidere. … Ma astept sa fie destul de aglomerat, si nu ma vad facandu-mi loc cu coatele prin multime pentru a ajunge la raft πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€
      … ma bucur, insa ca imi ramane varianta H&M Brasov, unde sper sa nu fie atat de multa aglomeratie la inceput precum in Bucuresti. πŸ™‚ … sper doar sa fie la fel de bine aprovizionat.