Deodorantul pentru mama

Se zice ca mirosul este cel mai dezvoltat simt cu care ne nastem. In primele luni de viata, mirosul este principalul aliat al unui bebelus in recunoasterea diverselor lucruri sau persoane. Acesta este si unul dintre motivele pentru care nu se recomanda mamelor sa foloseasca deodorante, parfumuri sau lotiuni cu mirosuri puternice; in egala masura nu se recomanda utilizarea pentru toaleta bebelusilor a produselor cosmetice cu mirosuri puternice.

La capitolul produse cosmetice pentru bebelusi, oferta este foarte diversificata. Gasim produse pentru orice gusturi si orice buznare … si aproape in orice supermarket. Partea cu produsele pentru mame zic eu ca nu este suficient de bine dezvoltata/promovata. Produse putine care se gasesc numai in cateva magazine…

Dupa nasterea Mariei am utilizat lotiunile de corp de la Chicco, dar nu am fost incantata de ele, parfumul l-am exclus dintre produsele uzuale, iar deodorant am folosit numai atunci cand ieseam din casa. In rest, m-am bazat numai pe apa si pe sapun…. de 3-4 ori pe zi. Pe atunci nu aflasem inca de existenta deodorantelor fara miros.

Intre timp, am pasit timid in lumea produselor bio si eco, am aflat despre efectele pe care le produce aluminul pe care il contin deodorantele de larg consum ( in special antiperspirantele) si am aflat de existanta pietrei de alaun, iar mai apoi am aflat despre deodorantele naturale.

Din punctul meu de vedere, consider ca este esential ca mirosul meu natural sa nu fie „alterat” de produse cosmetice cu miros puternic… cel putin in primele luni de viata ale piticului pe care il astept. Nu declar razboi apei, sapunului sau deodorantelor si nici nu ma visez cufundata in „miresme” proprii nu tocmai placute. Faptul ca la aceasta sarcina am avut mai mult timp sa ma documentez si am avut acces la mult mai multa informatie legata de cosmeticele destinate mamei si copilului, m-a facut sa ma gandesc inca din primele luni de sarcina la produsele pe care le pot utiliza in primele luni de viata ale puiului meu.

Am tatonat o buna perioada ideea de a utiliza piatra de alaun, insa nu am gasit suficiente review-uri despre modul in care se comporta la utilizare… Plus ca plaja tarifara foarte larga in care se gaseste pe piata m-a bagat si mai tare in ceata: l-am gasit intre 15-20 ron si 55 de ron. Toate acestea nu m-au convins sa cumpar, si iata ca m-am pus din nou cu burta pe laptop sa caut informatii despre alternative. Din site in site si din articol in articol, m-am decis ca vreau sa incerc un deodorant natural solid, si cum pasii m-au purtat in ultima vreme printre produsele mesterite cu drag de creatoarele Luthelo si Herbine, am fost incantata sa gasesc in ofertele lor astfel de produse.

Desi eu eram decisa sa incerc un deodorant stick, am acceptat propunerea Loredanei de a testa un deodorant crema, mai exact, deodorantul crema „MAMA”. In oferta ei se gaseste atat varianta cu miros cat si cea fara miros; eu am ales sa testez varianta fara miros; si o tot testez de 4 zile. Timp suficient, zic eu, sa ma declar incantata! πŸ™‚

Formula pe care o utilizez contine unt nerafinat de shea, ulei de cocos, ulei de ricin si catina, amidon, pulbere piatra de alaun, bicarbonat de sodiu. Am fost avertizata ca in primele momente dupa aplicare poate fi usor abraziv din cauza bicarbonatului si a pietrei de alaun – eu chiar nu am simtit nici un disconfort la utilizare. πŸ™‚ Il aplic intotdeuna dimineata, dupa dus, si astept 1-2 minute, pentru a ma asigura ca a fost bine absorbit in piele, inainte de a ma imbraca. Efectul deodorantului persista intreaga zi! Parol! … si nu am o viata prea statica – alerg mai tot timpul dupa Maria, plus ca zilele acestea am tot trebaluit prin casa de dimineata pana seara… L-am „purtat” si cu haine albe , si colorate, si negre; in nici una dintre situatii nu a lasat urme pe haine.

O alta „calitate” a acestui deodorant este faptul ca nu se utilizeaza o cantitate foarte mare per aplicare, ceea ce face ca mica cutie sa dureze ceva mai mult decat un deodorant „de lag consum”. Pretul, zic eu, completeaza calitatile produsului. πŸ˜‰ Dureaza mai mult decat un deodorant obisnuit (nu ma refer la antiperspirante), are numai ingrediente sanatoase, iar avantajul cel mai mare este ca nu modifica absolut deloc mirosul natural al corpului meu, dar neutralizeaza mirosul de transpiratie! πŸ˜€

Personal, consider deodorantul natural fara miros un must-have al orcarei mame care alapteaza.

Este exact ceea ce cautam! πŸ™‚ Imediat dupa sarbatori voi plasa o comanda care sa acopere necesarul meu pentru intreaga vara. Depozitat in frigider se va pastra foarte bine fara a se altera. De ce ma grabesc?? Pai, ma grabesc deoarece vin caldurile, iar acesta este un deodorant crema, si nu vreau sa risc sa se altereze pe durata transportului (in zilele caniculare).

Multumesc, Loredana! Multumesc ca mi-ai oferit ocazia sa testez acest produs, si ca mi-ai dat voie sa scriu despre el…. fara sa vezi textul inainte, sau fara sa imi cunosti parerea … E adevarat ca e un pic ciudat sa „vorbesti” de rau un cadou, insa ciudatenia asta trebuie sa si-o asume cei ce fac cadouri – cel putin in cazul meu… Intotdeauna voi scrie despre realitate, asa cum o percep eu, iar Loredana stie acest lucru… si nu si-a asumat nici un risc atunci cand mi-a trimis produsul sa il testez – cunoaste prea bine calitatea produselor ei. πŸ˜‰ In orice caz, multumirea mea reala legata de acest produs se va concretiza in comanda ce o voi plasa in cursul saptamanii viitoare.

Articole pe aceeasi tema

20 de comentarii

  1. Gabi, tare mult imi place sa revin pe blogul tau, nu nu ai ca ma mai pun la punct cu ultimele noutati, dar tu imi reamintesti acum de perioada aceea frumoasa in care toate amanuntele erau importante, perioada sarcinii ale carei „cerinte” am inceput sa le uit deja. Multe imbratisari Mariei!

  2. Buna ziua.
    Eu folosesc piatra de alaun de un an de zile si sunt tare multumita.
    Em comandat produsul de pe Eco-Baby.ro unde se gasesc produse super bune si pentru micuti.
    Bafta multa.

    1. @alico, buna si multumesc pentru interventie. Chiar eram curioasa cum este piatra de alaun in utilizare. Am descoperit si eu de curand eco-baby, dar deocamdata doar am studiat site-ul .. inca nu mi-am facut curaj sa comand nimic….. πŸ™‚

  3. HRISTOS A INVIAT!!
    Cojocarilor va doresc sarbatori fericite impreuna toti 4 sau cati sunteti. Sa aveti pace si bucurie in inimi si in familie. Pupici la Maria

    1. @sakura, Adevarat A Inviat! .. si imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului… Sper ca ati avut Sarbatori intocmai precum ne-ati urat noua. πŸ™‚ … si suntem 3 si trei sferturi. πŸ˜€ πŸ˜€
      Pupacim.

  4. Draga mea, eu folosesc de doi ani numai bicarbonat de sodiu pe post de antisudorific si sunt pe deplin multumita. Am incercat si cateva din cele naturale dar pretul ridicat nejustificat m-a descurajat in continuarea folosirii lor. Bicarbonatul este ieftin, antibacterian si face si un peeling foarte necesar. Ma odorizez cu uleiuri esentiale de citrice, trandafir etc dupa urechi, la tample si/sau la incheietura mainilor. Ieftin ca braga si, pentru mine, cel mai bun!

    1. @zarina, am incercat si eu… dar poate ca nu am stiut sa prepar concentratia „corecta”, ca m-am cam ales cu hainele „patate” … majoritatea hainelor mele sunt culori inchise si cum transpiram se vedeau urme albe in zona axilelor. Ideea cu odorizarea imi pare tare faina! πŸ˜€ O fur!!! πŸ˜‰

      1. Cred ca ai pus prea mult bicarbonat. Eu inmoi doua degete umezite usor si aplic pe axila spalata si stearsa, dar pielea este putin umeda si las asa. Pana seara nu fac alta aplicatie si ma simt perfect, chiar si atunci cand sunt intre epilari sau cand e cald si transpir mai mult. Nu am urme pe haine deloc si ma simt perfect!
        Si cand ma gandesc ca, la parfumuri, eram numai cu Gucci pe care dadeam o caruta de bani! Ce bine e sa te maturizezi! Ha!

  5. Super informatia! O sa-mi iau si eu la vara sigur! Mi-ar placea sa ai si un buton Like pentru facebook, nu numai share :)). Pupici!

    1. @Raluca, sunt sigura ca iti va placea! πŸ˜‰
      … cat desptre buton… e o struto-camila: apesi pe el si iti inregistreaza numai like-ul daca nu apesi pe distribuie din fereastra mica ce se deschide dupa apasare, si care nu ramane deschisa decat cateva secunde. Daca nu apesi pe nimic, iti ia in considerare doar lik-ul … cred. Sau cel putin asta e menit sa faca.
      Pupam si noi!

  6. Ma bucur ca ai gasit ceva care sa te multumeasca si care sa se potriveasca cu nevoile tale in perioada urmatoare!
    Si eu ma gandesc de ceva vreme sa imi comand Deodorant solid I love MAMMUT pentru EA de la Luthelo, probabil dupa Paste, …sa vad cu ce altceva.

    1. @Cristina, trebuie musai sa incerci macar un sapun ah, si crema „secretul mamei” (parca) – sau orice alta chema pe baza de shea ! Noi am folosit Hidratello, sicilia si Pasarica fericita si le recomand pe toate!!! πŸ˜‰ Eu sunt hotarata sa dau o sansa si samponului solid! πŸ˜€
      Abia astept sa ne spui cum e Mammutul! Chiar sunt curioasa cum este fata de deodorantul crema.

      1. @g.cojocaru,

        samponul solid il folosesc eu si e super bun si tine..il am de vreo dpua luni :)….a nu se crede ca nu ma spal pe cap :):):) dar chiar e eficient, mie nu -mi mai sta parul pleostit si nici nu se mai ingrasa asa tare.

      2. @g.cojocaru,

        piatra de alaun fie la 15 lei fie la 60 este aceiasi Marie „SUB” alta palarie. Adica e adaosul comercial + recipientul care de care mai atragator sau sofisticat. Personal nu m-a impresionat. Ii lipsea ceva…e vorba de hidratarea care o ofera shea si celelalte uleiuri. Dupa axilele f uscate de la LadySpeed Stick am ramas traumatizata:D

        Exista doua feluri de piatra de alaun: potassium alum(roca naturala extrasa din mina) si amonnium alum care este sintetica. In deodorantul mama am adaugat potassium alum.

        Deodorantele crema MAMA , se adreseaza viitoarelor si proaspetelor mamici, celor care evita uleiurile esentiale si persoanelor alergice.
        Acest deodorant care pe langa faptul ca neuralizeaza mirosul neplacut, nu permite dezvoltarea bacteriilor si calmeaza pielea sensibila si delicata.

        1. @Luthelo, ieri am folosit deodorantul-crema la nici 2 minute dupa ce mi-am epilat axilele (cu un brawn silk-epil, nu ras)…. si NU m-am iritat absolut DELOC!!! πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ Cu deodorantele „normale” ma iritam si daca le foloseam la 1-2 ore dupa epilare! πŸ˜€
          Chiar e super tare!!!

    2. @Cristina,

      Sincer va spun: dupa ce am turnat de 1 an jumatate deodorante in sfarsit am ajuns la consistenta ideala, fara sa zgarie, fara sa fie prea moale sauu tare. Sunt sigura ca o sa iti placa.

      Sfatul meu este sa te grabesti deorece nu mai am ceara galbena si nici nu am gasit calitatea care sa ma multumeasca:)

      @Gena, deodorantele nu se altereaza nici in iulie la 40 Celsius insa are punctul de topire scazut datorita uleiului de cocos si se poate scurge:D Asta e singurul bai:D

      Aici e un interviu care poate raspunde la multe intrebari:

      http://www.medicina-naturista.ro/stil-de-viata/interviu/deodorantele-naturale-un-alt-punct-de-vedere.html

      1. @Luthelo, pai de curs imi era mie… ca la cum au astia de la posta grija de ele, si la ce bafta am eu de imi intarzie mereu coletele, le iau mai mult de jumatate curse. πŸ™‚ Sper sa nu vina caldurile pana luna viitoare. πŸ™‚ … si nici sa nu ramai tu fara asa ceva pe stoc. πŸ˜‰