Concurs punctfoto.ro – clasament intermediar

Reamintesc tuturor participantilor ca la concursul organizat de punctfoto.ro sunt puse la bataie trei premii constand in cate o sedinta foto de familie:

– un premiu de popularitate (castiga comentariul cu cele mai multe like-uri), pe care vad ca dna. Ologeanu este decisa sa il castige. ­čśŤ

– un premiu care se va oferi prin tragere la sorti cu ajutorul random.org

– un premiu special din partea organizatorilor

In plus, toti participantii beneficiaza de 30% reducere la achizitionarea unei sedinte foto outdoor … adica puteti beneficia de o sedinta foto cu numai 105 ron!!

Bafta tuturor!!

Articole pe aceeasi tema

4 comentarii

  1. Ideea de fotografie color a circulat încă de la apariţia invenţiei. Primele experimente fotografice în culoare nu au avut succes, astfel de exemplu nu s-a putut împiedica decolorarea fotografiilor. Prima fotografie cu culori permanente a fost făcută în 1861 de fizicianul James Clerk Maxwell.

    Primul sistem color, Autochrome Lumi├Ęre, a ap─ârut pe pia┼ú─â la 17 decembrie 1903. Acesta era un sistem de fotografie color transparent─â. Fotografierea se f─âcea pe trei pl─âci fotografice alb/negru cu substan┼úe cromatice sensibile numai la culorile ro┼ču, verde ┼či albastru. Apoi cele trei fotografii transparente rezultante se suprapuneau, d├ónd o fotografie color transparent─â.

    Pelicula color de tip Kodachrome a ap─ârut ├«n 1935 ┼či s-a bazat pe emulsii tricromatice. Majoritatea peliculelor color moderne, cu excep┼úia „Kodachrome”, se bazeaz─â pe o tehnologie dezvoltat─â de compania german─â Agfa ├«n 1936.

    Fotografia instantanee cunoscută sub numele de Polaroid a apărut în anul 1948, fiind pusă la punct de dr. Edwin Land, la început în alb/negru, iar din 1962 în culori.

  2. Cuv├óntul fotografie are originea de la dou─â cuvinte provenite din limba greac─â: fotos care se traduce ca lumin─â, evident (├«n cazul nostru se folose┼čte termenul de lumin─â) ┼či graphy care se traduce ca lumin─â, desen, scris. Literalmente se poate traduce prin a picta cu lumin─â. In vorbirea curent─â pe scurt se folose┼čte termenul de imagine.

  3. ­čśŤ Gabi, ├«nc─â nu vreau s─â m─â culc pe o ureche, nu de alta, dar sunt p─â┼úit─â la concursurile cu like-uri pe ultima sut─â de metri… Dar, da, ai dreptate, vreau s─â c├ó┼čtig unul dintre cele 3 premii puse la b─âtaie. ­čśÇ