Super-ficiala sau super-fata?

Aceasta este intrebarea…. Ambele si musai concomitent, este raspunsul corect… cel putin in viziunea organizatorului….
Scriam fericita ca am reusit sa o vad pe Bogdana pe lista celor cu sanse sa apara in Calendarul Super Fetelor din Social Media – editia 2012. Deja in lista mai erau inca doua bloggerite pe care obisnuiesc sa le citesc: Ioana (Printesa Urbana) si Malina.

Va si rugam sa votati….

Ei, bine, intre timp, initiatorul proiectului a eliminat-o pe Bogdana din lista, fara nici o explicatie, desi aceasta stransese deja in jur de 60 de voturi.

Trebuia sa imi dau eu seama inca de la inceput ca stimabilul care se afla in spatele proiectului este de evitat, dar am crezut ca la mijloc a fost numai o neintelegere:

De parca eu propuneam CAZUL lui Bibi pentru calendar… dar nah, ignoranti suntem cu totii in anumite aspecte si nu e obligatoriu daca esti blogger cu pretentii (adicatelea bine situat prin topurile de referinta, care or fi acelea) sa citesti toate celelalte bloguri sau sa ai habar cine e pe locul 106 in ZeList.

La citirea unui asemenea raspuns, am tras aer in piept si am raspuns:

… si vine si raspunsul stimabilului:

Si asa a si fost. Bogdana a fost in scrisa si a putut fi votata. Si in cateva ore a strans cca. 60 de voturi, DAAAR, domnul proprietar de blog si initiator de proiect s-a gandit el mai bine si a sters-o pe Bogdana din concurs, fara a anunta pe nimeni si fara a da macar o explicatie prostilor care ii fac trafic pe blog si care au avut naivitatea sa creada ca exista corectitudine si verticalitate in proiectul pe care il desfasoara.

Acesta este ultimul mail pe care l-am trimis, dar la care nu a binevoit sa raspunda:

Eu chiar cred ca daca se voteaza super-fetele social mediei, locul Bogdanei este printre ele … dar imi pare tare rau ca i-am asociat numele cu astfel de persoane …..

Intr-un final, domnul initator de proiect a catadicsit sa dea o explicatie pe pagina de facebook a Bogdanei… nu stau sa pierd timpul cautand comentariul asa ca voi reda din memorie… ideea era simpla: Bogdana nu se califica pentru a fi o super-fata deoarece nu are suficiente poze cu ea pe conturile de FB, twitt sau blog, si in plus: toate conturile ei conduc catre un caz social (cred ca vroia sa spuna umanitar).

Imi este greu, dar GREU, sa cred ca toate cele propuse sunt niste narcisiste egocentrice care nu fac altceva decat sa posteze imagini care sa le reprezinte. … ca exact asta deduc din raspunsul stimabilului initiator de proiect.

Oare participantele chiar sunt fericite ca sunt considerate suficient de „shallow” pentru a fi acceptate in calendar?

Ce ziceti, exista verticalitate, demnitate si solidaritate feminina la participantele la aceasta editie? Eu sper. … desi, recunosc, in Romania vremurilor noastre nu ma mai mira nimic….

Pacat… S-a vrut a fi ceva de bine, dar a iesit… a iesit ……regretabil.

Articole pe aceeasi tema

10 comentarii

  1. Gabi, cred că ai greşit ţara, secolul, planeta. Eşti muuuuult prea buuună şi prea principială pentru lumea asta. Ce ne facem noi cu tine? Pe bune? Eu, una, deja am renunţat să mai lupt să îndrept, să corectez lucrurile. Mi-am luat-o de muuult prea multe ori în barbă pentru că am vrut să fiu corectă, pentru că nu am dat ascultare „mentorilor” şi nu mi-am asumat merite şi fapte care nu-mi aparţineau. Culmea, chiar cei pentru care luptam mi-au „tras-o”! Am renunţat să mă mai supăr sau chiar cum zici tu, să nu pier în tăcere, doar pentru a semnala nedreptăţile. Ce-i drept, aici, pe blogl tău, o poţi face liniştită. Cum la fel o fac şi eu pe al meu. Dar, în public, vorba Carlei, e o luptă cu morile de vânt. Şi, sincer, prefer să-mi consum energia cu fii-mea, cu familia mea, şi nu încercând să-i fac pe boii bipezi să revină la condiţia umană. Mi se pare o luptă, un război, o cauză pierdute din start. Oricum, ştii că în faţa ta îmi dau jos pălăria, da? Pup cu maaare drag

  2. Draga mea, până la urmă nici blogosfera nu e altceva decât o oglindă a societății românești, așa că era firesc să apară și aici cumetriile și jocurile de culise.
    Ca și pe tine, nici pe mine nu mă mai miră nimic. Încerc doar, în colțul meu, să fac lumea mai frumoasă. Cât îmi stă în putere.

  3. Maria, eu nu le cunosc. Dar, my bad, eu nu sunt activa in social media. Iar cele pe care le cunosc, din „citite”, vazusem ca s-au retras in mare parte. Nu am avut timp sa trec din link in link pentru a gasi informatii detaliate despre toate celelalte, am accesat scurt linkurile catre profilele lor si nu mi-au spus nimic…

    Nici eu nu inteleg miza, pe de alta parte… Super-femei? Super-active in social media? Femei cu obiceiuri sanatoase, consumatoare de Activia? Sau cum? Vine acest calendar cu o definitie a cum trebuie sa fie o „super fata din social media”, ce trebuie sa faca ea pentru a ajunge in acest calendar?

    Si citez acum de la unul din membrii juriului: „Tot ce trebuie stiut e ca am folosit cel mai superficial si de incredere instrument de selectie: ochiul. Cand va aparea calendarul o sa mentionez care „luni” au sa-mi fie recunoscatoare pentru obiceiurile mele nesanatoase. Tot ce-mi doresc e ca sedinta foto sa fie deosebit de creativa si sa iasa un calendar misto ca m-am saturat de calendare functionale. Vreau niste arta pe perete!” (Richie – http://richietm.blogspot.com/2011/12/am-bifat-niste-superfete-in-calendar.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+RichiesDay+%28richie%60s+day%29&utm_content=Google+Reader)

    Bogdana e o super-femeie. Super-mama si super-eroina atunci cand e vorba sa se implice intr-o campanie umanitara; desteapta, frumoasa, activa in blogosfera. Nici nu avea nevoie de altceva in afara unei poze in costum de baie, pentru a convinge, dupa cum tocmai am citat. Avea rost? Probabil preocuparile ei nu o fac „interesanta” pentru social-media… acolo unde se discuta chestii mult mai pragmatice, mai „elevate”… si unde blogerii nu au timp de „maimutareli si vaicareli” (expresia apartine cuiva care critica blogurile de parinti si copii, nu mai gasesc linkul). Sincer, nu cred ca Bogdana s-ar fi potrivit in peisaj, alaturi de acele alte doamne si domnisoare „misto”. Locul ei e intr-un alt fel de galerie… e ca si cum am compara o Gala Uniter cu un concurs de miss litoral. 🙂

    Gabi, inca o data, imi pare rau ca te-a necajit atat de tare aceasta situatie… dar, citind ceea ce Bogdana a scris pe FB la momentul respectiv, chiar cred ca nu are rost sa te mai amarasti din pricina acestor indivizi… E foarte bine ca ai semnalat ceea ce s-a intamplat, ca o avertizare pentru alte initiative viitoare, insa nu-ti consuma timpul si energia incercand sa indrepti nedreptati voite… te lupti cu mori de vant.

    1. @Carla, chiar nu e o lupta. E doar expunerea unui punct de vedere, ceea ce consider ca am dreptul sa fac.
      Cred ca am mai spus asta… Nu imi permit sa o compar pe Bogdana cu nimeni dintre participante, la fel cum nu imi permit nici sa vorbesc despre ele (mai mult decat prin prisma comentariului lasat de serb) deoarece nu le cunosc. … nu am avut nici macar curiozitatea de a le accesa linkurile, INSA sunt convinsa ca NU sunt nici pe departe ceea ce insinuaza serb in comentariul lasat pe fb.
      Morile mele de vant sunt strict principiale si sunt constienta nu este o lupta pe care o pot castiga… dar am ales sa nu pier in tacere. 😉

  4. Calm down doamna, zau asa! Ca nu face bine la tensiune. Eu una m-am linistit de atunci, Carla are si ea dreptatea ei (btw, Carla, nu m-am suparat, zau, pe mine chiara distreaza apelativul), Maria la fel. Nu e nici o miza, s-au facut smenuri la case mai mari 🙂 calendarul e al lui Cristi, face ce vrea cu el. Pup, bogdana

    1. @B, calma sunt… desi mare parte din postare e scrisa atunci si poate nu se vede asta…
      Nu ma consider o „justitiara” dar „intamplarea” asta chiar m-a intrigat… si nu din punctul de vedere al „impricinatului| ci din al celorlalte persoane care ignora si accepta acest tip de comportament.
      Daca noi am lua mai des atitudine, cred ca nu ar mai fi atatea smenuri chiar si la casele cele mari. 😉

  5. nu inteleg insa care e miza, gabi :)) jur pe rosu. ce te streseaza atit la situatia asta? ce, era vreun nobel, pulitzer sau ceva de la care sa ai pretentii? cine sustine proiectul asta? unde se duce? cui ii pasa de el?
    carla- nu stiu pe cate le stii tu, unele imi sunt colege si nu, nu se ocupa doar cu pusul pozelor

    1. @maria coman, nu ma straseaza.m-a enervat, stres nu a fost. m-a enervat nedreptatea… principial. Oricum, mare parte din postare o scrisesem atunci… acum doar am modificat timpul la trecut. 🙂
      Nu vreau nimic. decat sa soun ce gandesc. si am facut-o.
      … ca fapt divers, anul trecut au vandut calendarul iar banii obtinuti au fost folositi pentru o casa de copii…

  6. Regretabil este, in primul rand, faptul ca ti-ai pierdut timp si energie in aceasta directie…
    problema aceasta a venit, pana la urma, la pachet cu scandalul cu vis-urat, al carui sluga umila este acest cristi serb, din cate am inteles eu. N-a mai avut voie – de la taticul lui porunca – sa puna „vaca fatatoare” (iertare, Bogdana, e doar o ironie la adresa acestui individ cretin) intre „bunaciunile” care n-au alt merit in afara celui de a-si updata periodic contul de facebook cu poze noi. La fel de bine puteau face un calendar cu nuduri, e plin fb-ul de capre nefatatoare care sa se ofere voluntare. Caritate my ass.

    Iaca si raspunsul la dilema ta! 😉

    Am aruncat o privire, la vremea respectiva, la pagina de propuneri… si n-am priceput nicicum ce influenta in social media au fetele acelea cu cont de fb si twitter… sau nici macar twitter. Pana la urma pe fb poti gasi mii de fete oarecare, pentru mii de calendare. Unde mai e, insa, rostul de a numi acel calendar „Calendarul Super Fetelor din Social Media”? A avea cont pe fb insemna ca esti influent in social media?

    Anyway, pierdere de timp. Nu merita, serios… De ce ar vrea cineva sa fie in acest calendar? E 10 trepte mai jos de valoarea Bogdanei sau a oricareia dintre noi. Cele cateva persoane pe care eu le cunosc, de acolo, s-au retras imediat ce au fost propuse (de exemplu Tomata sau Marie-Jeane). Probabil nu degeaba s-au „lepadat” imediat de calendarul lor…

    1. @Carla, si „distinctiile’ sunt bune… uneori chiar si de distractie nu din vanitate… E drept. pana la urma a fost o pierdere de timp… si de nervi… pentru ca m-a consumat putin aceasta nedreptate.
      .. cat despre fetele care s-au retras, multe dintre ele au facut-o deoarece au prezente in una din editiile anterioare (parca au mai fost 2 … oricum una sigur a mai fost)…. altele, posibil sa fi considerat ca nu au ce cauta acolo. Si, sincer, au fost mai multe persoane car eu propus-o pe Bogdana… fara nici o legatura, si cred ca nimeni nu ar fi avut nimic de „comentat” daca Bogdana s-ar fi retras… era dreptul ei, doar…
      Dar excluderea ei fara nici o explicatie prealabilia, pentru ca mai apoi sa fie justificata cu un motiv atat de …. „jenant” pentru celelalte participante, mi-a provocat greata. Si am vrut sa scriu/ M-am saturat sa tac. Cred cu tarie ca ignorarea acestor comportamente duce la propagarea lor… noi le blamam in gand iar ei iau tacerea drept acceptare si victorie…
      Nu vreau sa