Hosting pentru toNti

sursa foto: gophoto.it via belva.ro

De ieri si pana astazi simt ca am imbatranit cativa ani. 🙂 … In caz ca ati uitat, mi s-a desfiintat serviciul de blogging (Hostway), asa ca am fost nevoita sa caut alternative…
Mi-am achizitionat domeniul, mi-am platit un pachet de hosting pe trei luni… si speram ca totul sa fie bine, mai ales ca am ales sa raman clienta aceleiasi „gazduitor”, Hostway Romania.

Am platit tot ce mi s-a dat sa platesc si am intrebat ce mai am de facut … nu am primit nici un raspuns… dar m-am trezit ca nu imi mai puteam accesa blogul. Pun mana pe telefon si sun la suport tehnic… si aflu ca domeniul mi-a fost mutat pe un alt server, dar datele nu.. si nici nu s-a obosit nimeni sa ma anunte ca are loc mutarea, astfel incat sa le pot salva eu…

Respir adnac, dar degeaba… totul se invartea in jurul meu.. ma gandeam decat ca mi s-au pierdut postarile din ultimii patru ani!!… wow, gata, se fac patru mintenas!

De la 18:00 pana pe la 02:00 am stat si mi-am batut capul cu instalarea wordpress-ului in Cpanel… Intr-un final l-am dovedit… dar nu am reusit sa imi incarc arhiva … din cauza unei erori legate de memoria insuficienta, pe un cont NELIMITAT. Cool! 😀 M-au rezolvat cei de la tehnic, si apoi am inceput sa imi instalez plug-inurile pe care tot ei mi se salvasera din vechiul blog…. si drept recompensa m-am ales cu contul suspendat pentru utilizarea excesiva a resurselor… la un pachet NELIMITAT. Cool again!

Nu mai am nici un plug-in instalat, nu mai am nici blogroll! :(.. dar macar am blogul functional. Si pana acum m-am descurcat singura, dar la cum ma stiu eu, am doua optiuni: ori ma pun pe invatat, ori imi caut pe cineva cu care sa colaborez pe parte thenica. .. e drept ca am tipat eu putin dupa ajutor pe facebook, dar cum era Vineri seara/noapte… nu prea am avut noroc sa gasesc pe nimeni care se pricepea prin zona…

Acum sunt linistita. E cam chel blogul meu, dar e! 🙂 Zilele urmatoare am de bibilit la el… Sper sa nu mai ajung iar in situatia de a mi se suspenda contul.

 

Articole pe aceeasi tema

16 comentarii

  1. hmm, nu-mi place sistemul de comentarii, ma obliga sa-mi fac cont la livefyre…
    in ceea ce priveste hostingul, tuturor le recomand spatiul.ro
    nicaieri nu exista „nelimitat”. cat platesti, atat ai.

    1. @Irina, pai tu ai postat ca si „guest” … ai introdus cam aceleasi date pe care le introduceai si in campurile standard de comentarii ale celorlalte pluginuri, nu? Sau ai ales optiunea de a te inregistra cu open id? … dar oricum, merci pentru feedback. Recunosc ca asta este un aspect pe care nici pe mine nu mai incanta foarte tare (dar totusi ma incanta mai mult decat antispamul de pe blogspot 🙂 ).. il mai testez putin, si daca, in anasamblu, nu se dovedeste util, il dezactivez.

    2. ah, si legat de hosting.. nu prea platesc putin. 🙂 .. nu sunt specialista, dar am inteles ca  Hosway sunt printre cei mai scumpi…

  2. hmm, nu-mi place sistemul de comentarii, ma obliga sa-mi fac cont la livefyre…
    in ceea ce priveste hostingul, eu recomand tuturor spatiul.ro. nicaieri nu exista „nelimitat”. cat platesti, atat ai.

  3. Tin pumnii sa te descurci! Cu doi copii, un sot si un job cred ca e mai bine sa „externalizezi” un pic rezolvarea acestor probleme tehnice, eu una asa as face. Important e ca ai blogul si il putem accesa, restul le rezolvi tu incet, incet. Un weekend fain!
    ps. nu am putut raspunde strigatelor de ajutor pentru ca nu ma pricep deloc, nici eu, nici sotu’, iar copilul era preocupat cu alte chestii, ca altfel te rezolva ea ;). Cred ca si Vladi si Maria erau prinsi cu alte probleme mai importante de nu au sarit in ajutor :)). Pupici

  4. gabi, eu chiar sunt afona la chestiile astea dar de ce nu e de ajuns blogspot sau wordpress alea gratis? Adica ce e in plus daca iei domeniu pe un host? inafara de nume.

    1. in primul rand ai libertate mai mare la editare si setari, instlari de plug-in-uri… Oricum, ideea e ca eu am fost incantaa de Blogway… vean si domeniu separat, si asistenta tehnica, iar interfata era asmanatoare WP… cand s-a desfiintat, nu am vrut sa las in neant cojocarii.ro asa ca a trebuit sa il cumpar… dupa cca 2 ani nu imi mai venea sa ma intorc la wp.
      Daca era dupa mine, nu faceam toate astea, dar am fost fortata de desfiintarea serviciului. 🙁