Pleaca in lume!

Pentru multi, acest proiect este o nebunie, dar pentru cei implicati direct, este un vis devenit realitate!

In Martie, Ionestii isi vor inghesui vietile in rulota si vor pleca in Europa.

O descriere foarte buna a acestui proiect, gasiti pe pagina dedicata lor pe site-ul Discovery, unul dintre partenerii lor:

Ce?

O familie va pleca „cu casa’n spinare” prin lume timp de un an de zile, încercând să pună cap la cap câteva direcţii în care ar trebui să se îndrepte oricine vrea un mod mai sănătos şi mai putin stresant de viaţă.

„Vrem să demonstrăm că adevăratele valori şi tradiţii după care trebuie să trăim şi să ne creştem copiii nu au încetat să existe. În acelaşi timp, vrem să arătăm că plecatul în vacanţă cu trei copiii nu e un stres atâta timp cât dispui de suficientă iubire”.

Unde?

Vor călători cu rulota prin Europa, timp în care vor îşi vor creşte copiii şi vor duce mai departe tradiţiile româneşti.

Călătoria oferă libertate. Mişcare continuă, schimbare, ne dă posibilitatea de a creşte împreună ca familie indiferent unde suntem. Ne provoacă. Ne obligă să lucrăm împreună. Să ne bazam unul pe celălalt.

Ne propunem să luăm cu noi obiecte de artă şi port popular, reţete culinare, articole vestimentare şi obiecte decorative care readuc în prim plan lucrul manual, unicat.

Vă puteţi împrieteni cu ei pe pagina lor de Facebook sau le puteţi citi poveştile despre Viaţa pe îndelete pe blog.

Cititi mai mult pe http://www.discovery.ro/viata-pe-indelete#Lyby8pmXtm2ZxEr3.99

Eu ii invidiez pentru curaj si am de gand sa le urmaresc indeaproape aventurile. Daca vreti sa ii cunoasteti si sa ii sprijiniti, ii puteti gasi la Talciocul Urban din 9-10 februarie. Isi vand ce le prisoseste prin casa… ce nu pot lua cu ei in rulota.

Veti cunoaste oameni faini si veti gasi chilipiruri. Merita sa dati o fuga pe 9 sau pe 10 februarie, intre 13:00 si 19:00 la Talciocul ce se va desfasura in strada Naum Ramniceanu, nr. 5. … si daca nu aveti rabdare pana atunci, puteti intra pe pagina de facebook a evenimentului, unde veti gasi postate o parte din obiectele de care proprietarii au ales sa se desparta.

Articole pe aceeasi tema

6 comentarii

  1. Oaw, ce fain! Mi se pare cool, genul de nebunie de care si voi Cojocarilor ati fi in stare la un moment dat :))))

    1. Numai in spirit, Hapi. 🙂 … Vietile noastre sunt mult prea incorsetate in societatea in care traim si nu ne permitem financiar sa teaim un an departe de sursele noastre de venituri….

  2. „Vrem să demonstrăm că adevăratele valori şi tradiţii după care trebuie să trăim şi să ne creştem copiii nu au încetat să existe”, zice unul dintre cei doi parinti. Foarte frumos, insa nu cred ca traitul intr-o rulota, cu trei copii, timp de un an, e o traditie! Poate a fost, pe vremea flower power, dar intr-o vreme si in niste societati prea indepartate de noi. Le urez, oricum, succes, pana la urma, daca asa au decis ei, cine sunt eu, sa ma opun? 🙂

    1. Sunt lucruri care ne prisosesc si noua celor care nu plecam… In plus, unele lucruri chiar nu au de ce sta un an degeaba, altele care chiar nu le mai sunt de folos… Nu isi vand toate lucrurile din casa.. daca intri pe pagina de facebook a talciocului iti vei face o idee despre ce vei gasi acolo