Back to „gaganita”

Gata! De astazi merge iar la gradinitia! Dupa ce anul a debutat cu vizite la medici, tratamente puternice, spitalizari care au culminat cu o operatie de polipi, astazi a inceput sa mearga iar la gradinita.

Ieri a fost la medic (cu mama) si si-a luat avizul epidemiologic si astazi mi-a cerut sa o duc eu la gaganita .. de obicei mergea cu mama…

Sunt curioasa daca va ramane sa doarma acolo… Mi-a cerut pijama, dar pe drum, mi-a spus ca nu vrea sa doarma acolo… Cum o vrea ea…

Sper ca sezonul virozelor a luat sfarsit si ca nu vom mai avea parte de vizite la medici…

Sa ne tineti pumnii! 🙂

… Am o dilema personala: Oare am asteptari prea mari de la Maria la cei 3 ani ai ei daca imi doresc ca integrarea in colectivitate sa o mai „des-salbaticeasca”? Mananca singura, merge la baie (cand are chef), se imbraca si se dezbraca singura .. dar este rasfatata si nu stie sa imparata. In plus, are o personalitate foarte puternica si accentele de egoism de care da dovada nu o fac sa fie un copil cooperant.

Stiu ca e varsta, stiu ca e normal sa existe o doza de gelozie frateasca insa sper sa invete sa accepte si sa lase de la ea. Ii explic dar sunt momente in care nu ma aude; nu vrea. Uhhhh, imi seamana prea mult!! .. si totusi este un copil minunat, iubitor si care, atunci cand vrea, intelege mai mult decat ma astept…

Articole pe aceeasi tema

13 comentarii

  1. Intre copii mei este o diferenta de un an si noua luni. Nu au fost gelosi deloc! Poate ca este asa un pic si vina voastra ptr ca ati alintat-o prea mult pe Maria, dar asa cum se spune, orice învat are si dezvat si cred ca gradinita o va învata mai multe!
    Totul o sa fie bine! :))

  2. Ha, ce tare, după ce că sunt printre (foarte) putinii barbati care comenteaza pe blogul tau, sunt si cea mai „gura bogata” :)))))

  3. Bafta multa! O sa fie bine, incet-incet. Matei s-a disciplinat foarte mult la gradi, nu 100%, dar cui ii trebuie un sfant? 🙂

  4. Stii vorba aia cu „ai grija ce-ti doresti sa nu se intample”? Ana mea e atat de dornica sa imparta, incat daca nu o opresc eu, ajunge sa ne dea lucrurile din casa.

      1. Ha, ha, asta e o gluma tare buna. Sunt orice numai calma si rabdatoare, nu, te asigur. Am si eu momentele mele, dar nu tot timpul. Hai, capul sus, ca o sa fie bine.

  5. La gradi mai invata sa negocieze, sa faca schimb de jucarii, sa cedeze, sa nu fie ea mereu cocosul din curte:d. Dar nu te astepta la schimbari radicale, caci personalitatea ei ramane aceeasi. Ceea ce e foarte bine!

    1. rationament si intelegere… stiu ca e imposibil sa astept asta de la ea, dar uneori ajung si eu la limita si visele imi devin mai arzatoare.. pana imi revin si ma bucur iar de neastamparul ei.

  6. Vai cat ne regasim si noi in povestea voastra. Nu stiu cum la cresa accepta sa imparta jucarii cu alti copii si acasa. nu. Si ma intreb de cele mai multe ori, unde gresesc eu? Ce nu pot eu sa fac sa o determin, frumos, sa imparta si cu alti copii? Are momenete cand zici ca a piscat-o taunul negru de fund, nu vede, nu aude, tipa, nu vrea. Si sunt momenete cand ma topste cu comportamentul ei.

    1. intre doi si trei ani imi spuneam ca dupa 3 va fi mai bine… acum ca are 3 imi spun ca la 4 va fi mai bine… 🙂
      Rezistam noi langa ele!