Galeria digitala Samsung. La Antipa

„Decat” un comunicat de presa.  Spread the word! Parintii elevilor din clasele I-IV v-ar putea fi recunoscatori. Mie imi pare un proiect misto… Singurul meu regret este ca nu am copii in ciclul primar…

Pe scurt: In perioada 2 iunie – 14 iulie, in fiecare zi de Luni, elevii claselor I-IV vor putea participa la workshop-uri interactive în cadrul Galeriei Digitale Samsung de la Muzeul „Antipa”. Inscrierile în acest proiect se fac pe pagina http://www.samsung.com/ro/descopera-natura/ , iar la fiecare lecție vor putea participa maxim 15 copii.

Pe lung: Samsung Electronics România începe lecțiile interactive pentru copii în cadrul Galeriei Digitale de la Muzeul „Antipa”

În Samsung Smart Classroom, copiii din ciclul primar au acum acces la o nouă colecție digitalizată de animale rare

București, 3 iunie 2014 – Samsung Electronics România în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” aduce natura mai aproape de copii, prin intermediul tehnologiei. Prin platforma „Descoperă natura. Descoperă viitorul”, dedicată naturii și faunei României,copiii vor beneficia de o lecție interactivă, desfășurată cu ajutorul soluției Samsung Smart Classroom. Totodată, vor avea acces la o nouă colecție de animale rare din fauna României, digitalizată de Samsung.

Implementarea soluției Smart Classroom la Muzeul „Grigore Antipa” face parte dintr-un program educațional inițiat de Samsung, destinat copiilor din ciclul primar. Pe parcursul lecției, copiii vor descoperi, cu ajutorul tehnologiei, 70 de animale rare, conservate în 6 dintre colecțiile științifice ale Muzeului: Colecția Entomologică, Colecția de Pești, cea de Amfibieni & Reptile, Colecția de Păsări si cea de Mamifere. Totodată, colecția digitalizată le va oferi vizitatorilor acces la o expoziție pe care nu ar putea să o vizualizeze în mod normal în cadrul Muzeului, din motive de conservare a colecțiilor, cuprinzând piese deosebit de valoroase, științific și patrimonial, dar și unele specii rare sau chiar amenințate cu dispariția.

 Pentru digitalizarea pieselor și speciilor rare din Colecția Științifică „Fauna României” și pentru implementarea soluției Smart Classroom, Samsung România pune la dispoziția Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” soluția Smart Classroom, constituită atât din suport hardware (15 tablete și un E-board), cât și software.

„Platforma « Descoperă natura. Descoperă viitorul » continuă colaborarea pe care Samsung a inițiat-o, anul trecut, cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, ca parte a unui proiect amplu, desfășurat de companie la nivel global, prin care ne implicăm în oferirea de soluții digitale pentru facilizarea accesului publicului la patrimoniile culturale. Am ales această colecție pentru că, deși fauna României este atât de aproape de noi, a rămas parțial nedescoperită. Iar prin valorizarea naturii și insuflarea interesului și implicării tinerilor în această zonă contribuim la asigurarea unui viitor mai bun și sigur pentru noi toți.

Prin soluția Smart Classroom ne dorim să oferim un mod de cunoaștere mai interactiv, inovator și, în același timp, mai eficient, prin intermediul device-urilor și tehnologiei de ultimă generație. Credem că acest gen de proiecte îi vor inspira pe vizitatorii Muzeului, atât pe cei mici, cât și pe cei mari, să gândească mai creativ și să aprofundeze mai ușor cunoștințele”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România.

Workshop-urile se vor desfășura, la Muzeul „Antipa”, pe toată perioada anului, începând cu 2 iunie, și se vor extinde, în a doua perioadă a anului, la nivel național. Fiecare lecție va cuprinde o vizită ghidată în sectorul dedicat faunei României, unde copiii vor putea vedea flora și fauna autohtonă și vor putea descoperi detalii morfologice ale unora dintre animalele rare din fauna României. Pentru ca elevii să-și însușească cât mai bine informațiile, la finalul fiecărui curs, aceștia vor avea parte de o lecție interactivă prin intermediul soluției Samsung Smart Classroom, pentru o experiență creativă și deosebită.

Colaborarea dintre Samsung Electronics România și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a început în anul 2013 când s-a lansat prima expoziție digitalizată permanentă de fluturi. În cadrul acesteia, vizitatorii muzeului, peste 70.000 până în acest moment, au putut avea acces la o selecție unicat de fluturi și exponate rare.

Articole pe aceeasi tema