S5 si continutul adecvat pentru copii

Accesul copiilor la tehnologie imi pare o provocare foarte mare pentru un parinte. Dificultatea nu vine din utilizare – cei mici chiar au o capacitate foarte mare de invatare – ci din asigurarea accesului la un continut adecvat varstei, dar si din impunerea unui timp maxim de utilizare zilnica… asta daca nu vrei sa il inveti dependent de mic.

Eu una am esuat lamentabil in fata acestei provocari si am suspendat definitiv accesul celor mici la telefoane si am dezinstalat toate aplicatiile pentru copii pe care le aveam instalate! Desigur ca nu asta este cea mai buna solutie, dar pentru mine – parinte al unor copiii ce refuzau sa accepte limitele de timp de utilizare si se dadeau cu fundul de pamant chiar si la locurile de joaca pentru ca preferau sa butoneze aplicatiile de le telefon decat sa interactioneze si sa se joace cu alti copii de varsta lor – a fost unica solutie pe care am putut sa o pun in practica. Paradoxal, au acceptat mai usor „deloc” decat „putin”. A fost si decizia lor. Nu este definitiva. Nu vreau sa ii privez de tehnologie, nu in conditiile in care marea majoritate a copiilor au acces. Au nevoie sa isi dezvolte si aceste abilitati, dar controlat.. Da, controlul parental.. fara el nu concep  accesul lor in lumea digitala si chiar si cu el tot imi este teama pentru siguranta lor in online…

galaxy-s5-kids-mode
sursa foto: galaxys5guide.com

Cei de la Samsung au inceput sa instaleze predefinit functia Kids Mode pe dispozitivele Galaxy S5 și Galaxy Tab S. Deocamdata doar pe acestea. Aceasta le permite copiilor sa invete si sa se distreze cu diferite aplicatii, adecvate varstei lor, in sensul ca atunci cand se activeaza, telefonul trece intr-un mod de utilizare in care copilul nu are acces decat la ceea ce ii permite parintele. Nici macar nu poate instala aplicatii, insa are acces in magazin si marcheaza aplicatiile care il intereseaza iar parintele este notificat si aproba sau nu instalarea aplicatiei dorita de copil. Designul si conceptul aplicatiei imi pare adecvat pentru copii de pana in faza de preadolescenta…. dupa nu vad cum sa ii mai atraga.

Daca sunteti posesori de Galaxy S5 sau Galaxy Tab S, puteti citi mai multe informatii despre Kids Mode, aici iar daca doriti sa o incercati o puteti descarca din Samsung GALAXY Apps (il aveti preinstalat pe dispozitivele voastre).

Daca cei mici sunt fani ai aplicatiei Moko și prietenii va veti bucura sa aflati ca mama lui Moko (Mira Niculescu) a facut un parteneriat cu Samsung si astfel veti gasi aplicatia disponibila in Kids Mode.

Daca va instalati aplicatia Kids Mode, va rog sa reveniti sa imi spuneti si mie cum vi se pare. .. eu am doar S4 asa ca nu pot sa mi-o instalez.. si nu cred ca as instala-o nici daca mi-as lua S5… nu imi pare un telefon pe care sa il las pe mana copiilor. 🙂 .. nu pe mana copiilor mei. Pentru ei, asteptam sa se lanseze Kids Mode si pentru alte modele Samsung si poate le vom lua cate unul gen cele din seria Hello Kitty si poate pana atunci lanseaza si o serie pentru baieti, ca sa nu iasa cu scandal 🙂

Articole pe aceeasi tema