Smartphone pentru copii? Control parental included.

Moda mobilelor la copii de scoala generala nu mai e o noutate…  Nici preocuparea parintilor in a-i tine pe cei mici departe de paricolele internetului nu mai este…  Acum ceva vreme va povesteam despre un un ativirus ce avea un modul de control parental, si va spuneam ca nu ii lipseste decat modulul de control parental pentru smartphone-uri…

Vodafone a sesizat aceasta „lipsa” in piata, si a dezvoltat o aplicatie pentru telefoanele ce opereaza cu Android.

„Ne pasa de felul in care copiii nostri folosesc telefonul mobil si dorim sa ii protejam de riscurile pe care Internetul le aduce cu sine. Aplicatia Vodafone Guardian le permite parintilor sa  asigure o utilizare sigura si responsabila a telefoanelor folosite de copii, adaptata varstei lor, prin blocarea apelurilor si mesajelor nedorite sau a continutului inadecvat.  Noua aplicatie Vodafone permite parintilor sa ofere un smartphone copiilor lor, in conditii de deplina siguranta.

Mie una imi pare geniala aceasta aplicatie. Cu ajutorul ei poti:

– stabili intervale specifice de timp pentru primirea sau efectuarea apelurilor si pentru accesarea aplicatiilor.

– aplicatiile pot  fi si ele accesate in intervale specifice de timp, ce pot fi setate atat la general, cat si individual pentru fiecare aplicatie in parte.

– restrictiona accesul la internetul (atat in 3G, WiFi sau  Bluetooth)

– seta intervale de functionare a camerei foto.

– primi SMS-uri la un numar prestabilit, ori de cate ori este modificata parola ce protejeaza aplicatia

… iar functionalitatea care pe mine m-a impresionat cel mai tare:  atunci cand se apeleaza 112 de pe telefonul ce are instalata aceasta aplicatie, parintele primeste o notificare prin SMS, iar Vodafone Guardian este dezactivata timp de 15 minute pentru a se ridica temporar restrictiile setate pentru apelare.

Eu am aflat despre aceasta aplicatie, de pe devicer. Asa ca va invit sa cititi acel articol daca doriti mai multe detalii.

M-am bucurat sa aflu ca exista o asemenea aplicatie. Sunt sigura ca atunci cand vom ajunge la capitolul cumparat mobile pentru pitici nu voi ezita nici o secunda in a utiliza o astfel de aplicatie.

Voi ati utiliza o astfel de aplicatie?

Articole pe aceeasi tema