Eu stiu ce mananca piticul tau!

🙂 Stiu pentru ca ati avut amabilitatea sa imi spuneti. 🙂 Si va multumesc pentru asta.

 Conform raspunsurilor centralizate, topul celor trei alimente frecvent consumate de copii este: lapte (76,5% ), iaurt simplu (75,3%) si branzica proaspata de vaci (45,7%).  Nu stiu ce le faceti voi copiilor vostri (nebebelusi) de consuma atat de mult lapte….. Vladimir totusi e inca in etapa biberonului, dar Maria are zile in care nu pune gura pe el.

Topul Mariei are pe primul loc branzica de vaci (.. de cand a descoperit Danonino Branzica Natur), pe al doilea, cascavalul si pe al treilea, untul. La Vladimir topul difera putin. El inca are 2 mese de lapte pe zi, ceea ce face ca laptele sa fie pe locul 1 ca pondere, locul doi e ocupat de branzica la egalitate cu iaurtul (le dau alternativ) iar cel de-al treilea loc e ocupat de cascaval.

Intrebarea legata de rolul Calciului in organism, eu o consider intrebare-capcana. 🙂 Toate raspunsurile erau corecte, dar totusi, optiunile voastre au reflectat zona cea mai importanta in care este necesar Calciul: sistemul osos. V-am spus deja ca 99% din calciul din organismul nostru se regaseste in sistemul osos.

Si la intrebarea legata de elementele care asigura absorbtia calciului in organism, v-ati facut temele bine 🙂 . 90,2% dintre voi ati raspuns ca responsabila pentru fixarea Calciului este vitamina D. Ea este un soi de „cap al rautatilor” dar nu ar putea realiza nicioadata nimic fara aportul celorlalte elemente, fara o viata activa si fara expunere  la soare. Sanatate nu inseamna numai un pumn de pastile, ci si resurse naturale. 😉 Partea buna este ca producatorii au inceput sa inteleaga aceasta nevoie si au inceput sa mixeze alimentele din ingrediente naturale, cu adaosuri de vitamine.

In ce tip de alimente gasim cea mai mare cantitate de Calciu? In lactate au raspuns 91,5% dintre cei care au dat curs rugamintii de a completa chestionarul.Pe locul doi legumele si pe trei tofu. La intrebarea asta sunt in asentimentul repondentilor pentru primele doua locuri. La tofu nu ma pronunt. Nu folosesc. Din cate am citit, soia deregleaza hormonii din circulaţia sanguina. Stiu ca sunt doar studii, dar nu au fost infirmate asa ca nu vreau sa imi asum aceste riscuri, mai ales in privinta copiilor. Legumele, sunt si ele surse bune de calciu; asemenea si fructele, insa tot in lactate se gaseste cea mai mare cantitate de calciu absorbabil.

Intentionat am lasat la final intrebarea legata de produsul care contine cea mai mare cantitate de calciu. La aceasta intrebare, 39,5% dintre repondenti au spus ca „the alimentul” este branzica proaspata de vaci.

Este exact ce doreau sa demonstreze si cei de la Danone care au lansat acest chestionar in cadrul campaniei de dialog cu mamele ocazionata de lansarea noului produs Danonino Branzica Natur. 🙂

Pana la participarea la aceasta campanie, as fi spus ca laptele… in cadrul vizitei la fabrica Danone, am aflat ca nu-i asa cum credeam. Branzeturile sunt mai bogate in calciu decat laptele; zerul este „secretul”.  Cu cat mai proaspete si mai moi („zeroase”), cu atat mai bogate in Calciu.

Copii vostri am inteles de unde isi iau necesarul de calciu, dar voi?

Articole pe aceeasi tema

37 de comentarii

  1. Calciul din varza, broccoli, conopida (care au continut redus de oxalati – oxalatii fiind printre inhibitorii de vaza ai calciului) este cel mai bine absorbit. Iar din branzeturi se asimileaza mai bine decat din lapte. E foarte adevarat. Insa, din cate retin eu de la dr. Mencinicopschi

    , cascavalul ar fi cea mai bogata sursa de calciu (de 8x mai mult decat laptele), apoi telemeaua (de 6x fata de lapte si de 3x mai mult decat branza de vaci).. asta calculat la 100g. + Un pahar de suc proaspat stors (de portocale n-ar fi rau, ca-i sursa naturala de vit D vegetala), si e la fix.

  2. Eu nu am reusit inca sa il dezvat pe Ionut de lapte, desi are aproape 19 ani, Ar bea un butoi pe zi, daca i-as da. :))
    Eram convinsa ca laptele contine cea mai mare cantitate de calciu.

    1. @vienela uaaa! Ce tare. Sper sa fie si ai mei asa. Eu nu am o relatie tocmai buna cu laptele. Mananc iaurturi si branzeturi, dar lapte, foarte rar.

  3. Fi-miu a respins total branzica de la Danonino. Eu ii dau ca gustare la 18.00 budinca din branza prospata de vaci in care pun 250 gr branza proaspata, 2 pua si 2_3 linguri de miere. Dimineata ii dau pe paine unt/ crema de branza si telemea/cascaval. In piure sau peste legume ii pun smantana. Peste cartofii fierti ii pun unt si branza rasa. Iaurt mananca 2 lingurite, lapte deloc.
    Deci dintre lactate branzeturile sunt de baza si la noi, adultii la fel. Eu una as manca branzeturi, de orice fel, de dimineata pana seara.

    1. @Bacalu Cristina Elena eu stiu de ce a acceptat Maria usor Danonino… din cauza reclamelor…. norocul meu ca nu itelege ca intre produsul pe care il vede la tv si cel pe care i-l dau e o diferenta. :)))) Saracuta tot imi cere sa plantam seminte. :)) Iaurt mananca rar… si atunci numai din cele cu peste 5% grasime.. sau mananca smantana goala… Dar Danonino e In top. 🙂 Nu cred ca ii place pe cat de mult ii place reclama, dar il mananca si il cere singura. Ceea ce ma multumeste. 
      Untul face legea si la noi… dar culmea, crema de branza pe paine NU. Mananca smantana, mananca Danonino, dar crema de branza pe paine, niciodata. E ciudata…

    2. @Bacalu Cristina Elena eu stiu de ce a acceptat Maria usor Danonino… din cauza reclamelor…. norocul meu ca nu itelege ca intre produsul pe care il vede la tv si cel pe care i-l dau e o diferenta. :)))) Saracuta tot imi cere sa plantam seminte. :)) Iaurt mananca rar… si atunci numai din cele cu peste 5% grasime.. sau mananca smantana goala… Dar Danonino e In top. 🙂 Nu cred ca ii place pe cat de mult ii place reclama, dar il mananca si il cere singura. Ceea ce ma multumeste. 
      Untul face legea si la noi… dar culmea, crema de branza pe paine NU. Mananca smantana, mananca Danonino, dar crema de branza pe paine, niciodata. E ciudata…

      1. @cojocarii Eu am scapat, cum Costin nu are voie si nu se uita deloc la TV. Nici macar eu nu ma uit, habar n-aveam ca fac si reclama la branzica asta, nu deschid TV-ul. Doar bantui pe net si vad serial online, cand doarme Costin.:-)

        1. @cojocarii  Aha, am inteles. Oricum vroiam sa zic ca am scapat de influentarea lui Costin prin reclame, dar de data asta poate n-ar fi fost asa de grav, daca as fi reusit sa-l pacalesc ca tine pe Maria. Mai scapam de gatit o budinca cu branza in plus ca gustare de dupa-amiaza.:)

  4. Mari Lena A eu mi-s lenea intruchipata in ale bucataritului si nu ma pricep mai deloc. Pentru ei am inceput sa mai fac si eu cate ceva, dar multe nu imi ies, asa ca sunt nevoita sa „externalizez” . Continutul imi pare si mie cel mai important, dar zau de inteleg ce vrei sa spui cand te referi la „materia prima de realizare a laptelui” . Legat de intrebarile la care nu am raspuns, sa-mi fie cu iertare, dar cred ca mi-au scapat. Am mai citit inca o data din urma si nu am identificat nici o intrebare sarita…

  5. Codrina Ionita, ai perfecta dreptate. Fiecare mananca ce vrea. Si iti multumesc pentru argumentul cu fobia de brand. Il inteleg… nu cred ca ai nevoie de acceptare din partea nimanui pentru el. 😉 Eu am fobie pentru produsele cu fructe. Nici daca le face cel mai cel bio producator nu as manca. Nu imi plac, iar copiilor incerc sa nu le dau prea multe alimente imbogatite cu zaharuri. Credibilitatea… hmm. Nici fobiile nu au credibilitate. Advertorialul este numai o constientizare asupra exitentei produsului. Exemplele personale sun reale… Nu am fabulat pana acum pe blog si nu as vrea sa incep. Cei care ma stiu si in viata reala, stiu asta. Oricum, intentia mea nu e sa impun opinii .. sunt departe de a fi un formator de opinii, dar fara legatura cu campania, imi parea ciudat ca nimeni nu venea cu argumente sustenabile dar totusi huleste un produs. No bun, e rau? Zi-mi si mie de ce .. sa nu mor proasta. 🙂

  6. acum doarme ( a sarit peste somul de pranz si a picat acum 30 de minute.. o mai las putin ca nu ma inteleg cu ea)… cu o poza din frigider nu te multumesti? Ii filmez, dar tre sa il am pe Sorin prin preajma 🙂

  7. norocul copiilor mei face ca producatorul traditional sa fiu eu, si nu pot fi mai sigura pe altcineva decit sunt pe mine ca ar respecta sau nu conditiile de igiena si procesul tehnologic – insa nu ne „batem” in reguli de igiena aici, ci in privinta realului continut al minunii chemate „brinzica”…
    Nu contraargumentez raportind la iaurt cu fructe, sau mai stiu eu ce alt surogat Danone, pentru ca nu m-am obosit sa studiez, ma opun din principiu lui Danone ca si brand, care stim cit de terfelit a iesit dintr-o groaza de scandaluri.
    La mai multe intrebari nu ai raspuns: cind vad un film cu Maria mincind chestia aia de ii ziceti pe bloguri „brinzica” si despre ce sume vorbim, ca macar sa inteleg si eu agitatia din blogosfera pentru minunata fabrica Danone:D.

  8. Desigur fiecare este liber sa manance ce doreste. Pe un alt blog citisem cat de sanatoasa este mancarea de la McDonalds. Parerea mea este ca aceste advertoriale platite sau scrise din proprie convingere nu au nici un pic de credibilitate. Fara suparare si fara legatura cu noul Danonino pe care nu il voi cumpara oricum niciodata, oricat de sanatos si plin de vitamine ar fi. Sa zicem ca e doar o fobie de brand, pornita de la reclama agresiva si chimicalele cu care au otravit copiii ani de zile.

  9. Ma distreaz putin postura in care am ajuns.. de la Gica – Contra la consumator. Vizita si specialistii cu care am discutat mi-au fost de ajuns. Am si zis in postarea despre vizita ca nu ridic in slavi, dar recomand celor care au ocazia sa mearga intr-o fabrica, de orice fel, sa o faca! In schimb tot nu am auzit nici un argument contra sustenabil. Si zau de inteleg de ce.

  10. Mari Lena A, sunt la fel de sigura pe cat esti si tu sau oricine altcineva care cumpara de la un producator traditional.. doar ca la cel traditional nu sunt sigura pe conditiile de igiena. .. altfel, oricine, dar oricine, poate sa nu respecte reteta pentru care au obtinut autorizari.. insa un producator mare (oricare) este vizat de controale si au reguli mai stricte, pe cand la traditionali.. cum ne-o fi norocul…

  11. Mari Lena A, sunt la fel de sigura pe cat esti si tu sau oricine altcineva care cumpara de la un producator traditional.. doar ca la cel traditional nu sunt sigura pe conditiile de igiena. .. altfel, oricine, dar oricine, poate sa nu respecte reteta pentru care au obtinut autorizari.. insa un producator mare (oricare) este vizat de controale si au reguli mai stricte, pe cand la traditionali.. cum ne-o fi norocul…

  12. Mari Lena A, sunt la fel de sigura pe cat esti si tu sau oricine altcineva care cumpara de la un producator traditional.. doar ca la cel traditional nu sunt sigura pe conditiile de igiena. .. altfel, oricine, dar oricine, poate sa nu respecte reteta pentru care au obtinut autorizari.. insa un producator mare (oricare) este vizat de controale si au reguli mai stricte, pe cand la traditionali.. cum ne-o fi norocul…

  13. Mai aveam o intrebare, din pura curiozitate, al carei raspuns nu cred ca va veni:)…

  14. Mai aveam o intrebare, din pura curiozitate, al carei raspuns nu cred ca va veni:)…

  15. Mai aveam o intrebare, din pura curiozitate, al carei raspuns nu cred ca va veni:)…

  16. adevarat. In general da, are. Aici pur si simplu nu rezonez, deoarece vad postarea ca pe una generala care baga la gramada produse realizate diferit. La ce „materie prima de realizare a laptelui ” te referi? In momentul in care am vazut cu ochii mei ce se intampla in fabrica, nu a mai fost nevoie de nimic sa ma convinga. In continuare nu imi schimb parerea despre produsele cu fructe, dar despre celelalte, mi-am schimbat-o. O dovedeste continutul frigiderului meu.

  17. adevarat. In general da, are. Aici pur si simplu nu rezonez, deoarece vad postarea ca pe una generala care baga la gramada produse realizate diferit. La ce „materie prima de realizare a laptelui ” te referi? In momentul in care am vazut cu ochii mei ce se intampla in fabrica, nu a mai fost nevoie de nimic sa ma convinga. In continuare nu imi schimb parerea despre produsele cu fructe, dar despre celelalte, mi-am schimbat-o. O dovedeste continutul frigiderului meu.

  18. adevarat. In general da, are. Aici pur si simplu nu rezonez, deoarece vad postarea ca pe una generala care baga la gramada produse realizate diferit. La ce „materie prima de realizare a laptelui ” te referi? In momentul in care am vazut cu ochii mei ce se intampla in fabrica, nu a mai fost nevoie de nimic sa ma convinga. In continuare nu imi schimb parerea despre produsele cu fructe, dar despre celelalte, mi-am schimbat-o. O dovedeste continutul frigiderului meu.

  19. adevarat. In general da, are. Aici pur si simplu nu rezonez, deoarece vad postarea ca pe una generala care baga la gramada produse realizate diferit. La ce „materie prima de realizare a laptelui ” te referi? In momentul in care am vazut cu ochii mei ce se intampla in fabrica, nu a mai fost nevoie de nimic sa ma convinga. In continuare nu imi schimb parerea despre produsele cu fructe, dar despre celelalte, mi-am schimbat-o. O dovedeste continutul frigiderului meu.

  20. Carla Natalia Si Sofia are destule argumente si are si mult echilibru, in general.
    Te intreb totusi daca esti atit de sigura pe ceea ce contine NOUL danonino… si mai ales daca esti sigura ca „materia prima pentru fabricarea laptelui” este ok pentru copiii nostri…
    Ma faceti curioasa sa adresez totusi o intrebare dureroasa: „cit de mult s-a platit incit sa va calcati in picioare principiile?”

  21. Codrina Ionita, unde e echilibrul acolo? …eu vorbeam de noul Danonino.. Stii ca NU are fructe, zahar sau nici un alt adaos, in afara de Ca si vit D? Articolul ala vorbeste despre iaurturile cu fructe. Nu le consum de la nici un producator. Iar copiilor incerc sa le ofer alimente cat mai fara zahar. E suficient ca mai scapa din cand in cand in ciocolata, sau le sunt suficiente prajiturile pe care le facem in casa.

  22. Codrina Ionita, unde e echilibrul acolo? …eu vorbeam de noul Danonino.. Stii ca NU are fructe, zahar sau nici un alt adaos, in afara de Ca si vit D? Articolul ala vorbeste despre iaurturile cu fructe. Nu le consum de la nici un producator. Iar copiilor incerc sa le ofer alimente cat mai fara zahar. E suficient ca mai scapa din cand in cand in ciocolata, sau le sunt suficiente prajiturile pe care le facem in casa.

  23. Daca vedeam nu mai intrebam. Serios. Intrebarea mea a fost cat se poate de ne-la-misto. Chiar sunt curioasa de ce toti cei contra nu ofera argumente. Stii bine ca pot accepta si pareri contra dar nimeni nu zice nimic concret si sustenabil

  24. eu sunt convinsa ca-l vezi chiar si dincolo de raspuns…
    Si sa nu imi spui ca ai da copiilor asta… ca nu te cred!
    Sau ma rog, nu mie:).
    Mergi inchis cu postarile, asta e, intelegem:) – dar nu le mai pune pe wall, ca stirnesc valuri:D.

  25. Mari Lena A sincer. De ce? Am mai auzit-o pe aia cu pentru ca e danone si zau de vad argumentul in raspuns. :))

  26. uf, deeci… nu mai pot!
    Daca mai vad un astfel de articol, n-o sa mai maninc nici brinzica natur pe care o prepar in casa… de frica sa nu fie „natur-ul” de la Danonino….
    Bleah, zau!