De ce-uri

– Maria, vrei sa mergi Duminica la teatru?

– hmmm.. Ce teatru, mamico?

– Scufita Rosie.

– Mie ma pace albastul.

– Albastrul e o culoare frumoasa; la fel si rosul, iar Scufita din piesa la care mergem e Rosie… Si de data aceasta va merge si Vladi cu noi.

– Nu vreau sa merge Dadinir!

– Maria, dar el a crescut si acum ii face si lui placere sa petraca timp cu noi, iar mie imi place tare mult cand sunt cu amandoi.

– Te iubesc, mami!

– Si eu va iubesc pe amandoi.

– Nu vau a teatu.

– Bine, atunci voi merge impreuna cu Vladi. 

– Nuuuu! Cu mine!

– Bine, vom merge toti trei.

– Auzi, mamico, da’ de ce megem a teatu? Ce ma tebuie mie cuturalizare?!

… Ai dreptate, Monica… e energie pura! 🙂

Mi se intampla din ce in ce mai des sa ma lase fara replica de moment. Mintea mea de adult nu poate produce instant raspunsuri pe intelesul ei. Imi pare rau ca nu imi pica fisa mai repede, ca imi lipsese impulsul genial care ma transforma intr-un parinte cool pentru ea.

Dialogul nostru de ieri surprinde perfect „atmosfera” din casa noastra.. ma doare cand o vad cum il respinge pe Vladimir…. Ma doare tocmai pentru ca nu l-am favorizat deloc in fata ei… ba chiar l-am privat de mult purtat (cu Manduca), de ateliere specifice varstei.. tocmai pentru ca ii starnim gelozia Mariei…. si nu numai…

Aceasta e numai o fata a monedei…. exista si cea frumoasa… dar asta doare….

Articole pe aceeasi tema

4 comentarii

      1. Cred ca e normal sa fie usor geloasa la varsta asta. Nu te gandi ca la ceva negativ, mai cresc si se potrivesc ca un puzzle 🙂

        1. teoretic stiu.. dar in realitate parca imi infinge un cutit in inima si il rasuceste. .. de multe ori ma gandesc ca e numai vina mea ca i-am facut atat de aproape unul de celalalt….