Amalgam …

Lucrarile inainteaza incet. πŸ™ Sorin are multa treaba la job, iar cand vine acasa il iau de bun… as face eu mai multe, dar nu mai pot… Ieri am lacuit; ma ustura gatul si acum de la vaporii care se pare ca sunt toxici. Tot nu am reusit sa facem lateralele patului, iar eu nu ma pot apuca de slefuit si de vopsit deoarece as munci in zadar; noile gauri vor strica tot. Plinta nici macar nu am cumparat-o, ca nu are timp sa o puna… La job pleaca la 7, max 7.30 si ajunge acasa din ce in ce mai tarziu… Ieri era aproape 20.00 cand a ajuns acasa…. πŸ™ Am reusit si am impachetat hainele de iarna… zac pe casa scarii si il asteapta sa le urce in pod. Hainele de vara sunt inca in pod! Β Ma coc in putinele haine care au mai ramas in sifonier!

Vreau sa spal geamurile, si am doua variante imposibile – putina echilibristica pe pervaz sau cataratul pe o scara exterioara (casa e destul de inalta); nu mai posed abilitatile necesare pentru a pune in practica nici una dintre variante. πŸ™

Duminica se marita sor-mea si mai sunt o gramada de facut! Vreau sa isi ia liber sa ma ajute! …. si tocmai acum apar urgente la job si „misiuni imposibile” pe care, cumva, trebuie sa le scoata la liman!!!

Ma simt impotenta! Urasc limitele pe care mi le impune fortat sarcina! Vreau sa pot face mai multe; vreau sa nu mai depind de altii pentru niste lucruri relativ banale!!

Si cum nu aveam destule pe cap, ieri, copilul familiei a fost muscat de fata de cateaua familiei. Nu e rau, pielea nu e gaurita – doar a zgariat-o superficial; nu i-a dat sangele, dar tot au ramas urme de la presare. Β Ne-am speriat! Nu imi pot explica nici acum gestul catelei – se jucau frumos impreuna… o lasa pe Maria sa o mangaie, iar Maria se lumina la fata si radea cu gura pana la urechi ori de cate ori o vedea. Bine ca nu a fost nimic grav, insa se impune delimitarea curtii cu un gard, astfel incat Cindy si Maria sa nu mai fie niciodata in aceeasi jumatate de curte… Tata a propus sa o ducem undeva la tara, insa cred ca este o masura prea radicala pentru o prima gresala; sper sa nu ma insel…. oricum, din comportamentul ei se vede ca ii pare rau si ca „intelege” ca a facut ceva rau… iar Maria se lumineaza din nou la fata cand o vede.

Acum stau… ca nu pot face nimic din cele ce trebuie facute…

Articole pe aceeasi tema

25 de comentarii

  1. Treaba cu catelul e neplacuta , slava domnului ca nu a fost mai rau. Cred ca ar fi util sa cautati un pic pe „goagΔƒl’ dupa comportamentul animalelor, sa dibuiti ce anume a facut-o sa reactioneze asa si cum se poate preveni. Poate o fi fost vreo limita de-a catelei calcata de fetita si nu si-a dat seama, asa ca ea , cateaua, a ractionat. Stiu ca uneori, in semijoaca, asa fac animalele cu proprii pui cand vor sa le dea o lectie.

    Cat despre cat de munca aveti, va plang de mila! si noi am renovat apartamentul cu 2 luni inainte sa vina T pe lume, dar am facut outsourcing unei echipe de zugravi, care au lucrat foarte bine si frumos, si asa as face si a doua oara. Nu vreau sa imi bat capul cu lacuri si vopsele., prefer sa dau bani sa se ocupe altii. Evident ca iti doresc multa sanatate is sa nu te extenuezi prea tare, ghita cel mic are si el nevoie de o mama linistita si cat mai zen, ca sa fie si el un copil cuminte, macar in primele luni (sa apuci sa iti revii si tu :P)

    In rest, toate bune , va tin pumnii sa terminati casuta! Mare lucru, o casa in locul unui apartament, asa mi-as dori si eu πŸ™‚

    1. @Nedeia, chiar daca a fost o limita calcata de Maria, tot nu am ce face – deocamdata Maria e mult prea mica pentru a intelege ca nu trebuei sa incalce anumite limite. Instinctul este principala sursa de actiune – inca.
      Outsourcing as fi facut si eu… dar mi-am ascultat sotul care a zis ca fiind vorba doar de o camera in cateva ore o termina fluierand. πŸ˜€ … si daca nu aveam problema cu dungile asa ar fi fost. … iar la proiectul realizarii patului nu as fi renuntat nici in ruptul capului!!! πŸ˜€ Asta a fost o ambitie personala. πŸ˜€

      Multumim pentru pumnii stransi! πŸ˜‰
      … si in alta ordine de idei, tu cum stai cu realizarea cosmeticalelor pentru barbierit?? πŸ™‚ … ca eu deja mi-am anuntat consortul ca il pasc niste teste de cosmeticale home-made pentru barba sensibila!! Sper din suflet sa i se potriveasca!

      1. @g.cojocaru,

        e he πŸ™‚ am acum in teste si after shave si sapun (sunt la mine pe blog). Tot vreau sa imi iasa sapunul ca in comert, parca as mai umbla la reteta un pic :)). Barbatul meu drag si iubit nu e acasa, ca il puneam pe el sa testeze :)) Iar la balsamul after shave mai am de adaugat niste ingrediente, asa ca suntem work in progress. Noaptea intre adormitul fetei si 4 dimineata ;-))

        cu patutul … .aici inteleg dorinta de a le face πŸ™‚ ca de-aia imi fac si eu diverse bricolaje…. asa ca succes! si grija de burtica!!!

  2. Gabi, te inteleg foarte bine si nu pot sa iti spun decat: CURAJ πŸ™‚ Bine ca Maria e bine si nu a muscat-o prea rau, deci trebuie sa vezi partea plina a paharului.
    Te invit, off topic, la un nou concurs la mine pe blog. Ofer carti „Sarah Kay”. Pup

    1. @Deea, ne-am revenit greu dupa evenimentele din w/e. Am ratat toate concursurile de 1 iunie de anul acesta. … dar speram sa ne luam revansa anul viitor. πŸ˜‰
      Multumim frumos pentru incurajari si pupacim back!

  3. Buna ziua
    Va scriu in speranta unui schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe site-ul http://iasi-city.com iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)
    Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ
    Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si toate cele bune.

  4. Catel izolat, ce se intampla o data se poate intampla si a doua oara- mai sigur pentru copil, Iuliei i se lumineaza fata si cand vede un sarpe, dar……?
    Cat despre limitele cu burtica, eu zic sa stai linista, cand dai jos burtica o sa-ti fie dor de ea, si oricum in burtica e bebe 2, asa ca trebuie sa nu te mai stresezi, si sa incerci sa stai linistita pe cat posibil.

    1. @Sofia, stiu… πŸ™ Dar parca ma doare sufletul sa o izolez… o avem de 7 ani si inainte de Maria ea era „rasfatata” familiei, iar relatia lor a debutat frumos… πŸ™
      .. dar asta e.. suntem constienti ca trebuie sa o izolam.

  5. Presupun ca suferi de „nesting” de-acolo atata elan pentru amenajarile pe care le faceti. Eu zic insa sa o lasi mai incet, poate gasesti pe cineva sa spele geamurile mai ales ca e rost de echilibristica cum spui tu. NU vrea nimeni sa faca cunostiinta cu Vladimir (by the way -frumos nume!) prea devreme, ok? Sper ca muscatura a fost in joaca dar mai bine aveti grija. In trei ani jumate nu am avut probleme cu Luky al nostru. E un caine bleg de bun ce e si a permis gazei sa faca orice cu el. Cand nu mai suporta tartamentul se retragea dar niciodata nu a facut vreun gest impotriva gazei, nici macar nu l-a latrat…..Fiti cuminti!

    1. @ceska777, cam asta e „diagnosticul” corect… Si am reusit sa le facem pe toate!!! πŸ˜€ … inclusiv sa ma catar pe scari sa spal geamuri, insa in paralel cu Sorin – el la o fereastra, eu la alta.
      Dap, muscatura a fost in joaca… insa si noi o credeam „bleaga” pe Cindy a noastra… pana la acest episod. πŸ™ Inainte de asta si ea ii permitea Mariei sa faca orice cu ea… chiar nu imi explic de ce a reactionat atat de urat. πŸ™

      1. @g.cojocaru, din pacate noi ieri ne-am despartit de Luky…. batran si bolnav, n-a mai facut fata. Nici nu stim cum sa explicam gazei………

  6. Nu stiu cum sa te binedispun, dar o imbratisare tot vin sa-ti dau! Daca nu ai avea atatea pe cap, te-as chema la mine intr-o vacanta!
    Sper sa treaca repede toate, cu bine! Pupici!

    1. @Raluca, cuvintele acestea au fost suficiente. πŸ˜‰ Am citit comentariul tau aseara si mi-a descretit fruntea! Multumesc frumos! Pupacim si noi! πŸ˜‰

  7. Acesta, draga mea este unul din momentele acelea delicate prin care am trecut si noi ceilalti cu totii, sau ma rog, vom trece, caci nu scapa nimeni, asta-i sigur!
    Va trece si vor veni altele mai bune si altele mai delicate peste care veti trece cu totii, mai experimentati si mai pregatiti.
    Finalul sarcinii va trece si apoi iti vei aminti cu nostalgie de momentele acestea unice!
    Fetita mea cea mare a fost muscata de cainele vecinului, cu urgenta, vaccinuri etc. A trecut! Apoi i s-a infectat un panaritiu si a tebuit sa-i scoatem unghiuta tot la urgenta, la sital de provincie cu conditii infernale. A trecut si asta! |
    Suntem mai puternici acum!
    Asemenea si voi!

    1. @zarina, stiu ca trece si ca nu e nimic grav… insa m-a speriat ideea ca, catelusa noastra docila ii poate face rau. πŸ™ Pana la acest incident erau prietene la catarama… anul trecut cand Maria dormea in landou in curte, o apara pana si de muste… iar acum… πŸ™

  8. Mi se pare ca ai de gand sa faci cam prea multe chestii, si-n zilele dinaintea nuntii sorei tale πŸ˜‰
    Ai grija totusi sa nu te ostenesti peste masura… πŸ™‚ si da, e bine sa tii un ochi pe catelusa πŸ™‚

    1. @lattina, e drept ca ne-am setat niste obiective cam prea ambitioase pentru „puterile” noastre, insa le-am atins pe toate!! πŸ˜€ Acum suntem in „reveneala” πŸ˜‰

    1. @povesteadarieinicole, linistita? eu? πŸ˜› πŸ˜› πŸ˜› … greu de realizat! Astazi sunt mai fericita. Am muncit de la 7.30 pana acum, iar acum ma pregatesc sa fug la o sedinta foto (cea pe care am castigat-o de la Justsayyes.ro) πŸ˜€
      pupacim back. πŸ˜‰

  9. Nici nu stiu ce as putea scrie ca sa te incurajeze…si as vrea sa scriu ceva …
    Cred ca incidentul cu Maria si catelusa voastra e ceva ca un accident…catelul s-a speriat de ceva…sigur nu a intentionat sa ii faca rau micutei!
    Cat despre sotul tau…acorda-i circumstante , e si el tot om…ai sa vezi ca le veti rezolva pe toate , cu randul…
    Cheer up! πŸ™‚

    1. @Ana-Maria, nu am nimic cu el… ma oftic doar ca nu le pot face eu pe toate. Nu sunt obisnuita sa depind de altii, ba chiar urasc starea asta de dependenta. Il inteleg sa are anumite obligatii si la job, dar ma ofitc ca se intetesc atunci cand ne facem palnuri pentru acasa. Dintotdeauna am fost mai barbatoasa si nu m-am ferit de munci, oricat de grele ar fi fost ele – aveam nevoie de ceva, puneam mana si faceam… de cand cu sarcinile si cezariana m-am vazut nevoita sa ma cumintesc… si nu prea stiu sa accept postura de femeia care sta si asteapta ca barbatul sa ii faca toate muncile grele, ca ei i se rup unghiutele. (exagerez, dar ai prin ideea…)

      1. @g.cojocaru,
        Of,of,may,may…taaaaare bine te mai inteleg…si cu toata exagerarea ta , am prins ideea de prima data….Nah,e greu , stiu , dar asta este! Pana la urma trebuie sa te impaci cu ideea , daca nu se mai poate sa fii asa cum ai fost!
        Te pup si ai grija de tine! Sanatatea e cel mai valoros lucru pentru specia umana.Daca ai sanatate , muti si muntii din loc! πŸ™‚

  10. Poate a muscat-o in joaca…imi pare rau de incident si bine ca nu a fost mai serios.
    Cat despre starea ta, poate isi fac si hormonii de cap…mai e putin pana vine bebe, e normal sa te simti agitata si sa vrei sa fie totul bine, aranjat, frumos, la locul lui, plus caldura si burtica care apasa pe toate cele…dar si maine e o zi si se vor aranja toate, trebuie sa fi optimista!
    Si de stat e bine:)

    1. @Cristina, stiu ca incidentul a fost in joaca, insa m-a speriat…. putea sa o lase fara ochi daca strangea mai tare… πŸ™ Sper sa reusim sa mai facem din ceea ce mai avem de facut… nu de alta, dar pe langa treburile de acasa, mai trebuie sa inghesui si cateva programari la coafor in program.
      Optimista… incerc sa fiu… poate pana maine imi iese! πŸ˜‰