Cautandu-l pe Vladimir

Ne specializam in pazit fratel mai mic de sora cea mare. 🙂 Tanculetul zvapaiat nu se da in laturi de la nimic pentru o mica repriza de „dragalit” fratiorul mai mic. … Firavul Vladimir nu este nicaieri in siguranta.

Deocamdata Maria nu da semne de gelozie, dar stiu ca nu e timpul pierdut…  😛

E minunat sa ii avem pe amandoi langa noi!

Articole pe aceeasi tema

37 de comentarii

  1. cel mic se integreaza in realitatea existenta, ala mare are mai multa nevoie de atentie, zice experienta mea 😀 Bine-ai venit acasa!!

    1. @degetica, experienta ta, a altora … pana si cartile pe care le-am citit spun la fel… dar problema mea cea mai mare e ca realitatea existena este destul de schimbata pentru copilul mare… a debutat cu trei saptamani de lipsa a mea si continua cu multe interdictii in interactiunile cu mine… e prost ca realitatea existenta este schimbata… se vede ca e usor debusolata de noua situatie, dar incercam cu totii sa ne adaptam.

      1. of, aici intram pe alt teritoriu, fetita mea cea mare nici acum nu m-a iertat ca m-am imbolnavit, pefera sa-mi spuna ca sunt o rea samd decat sa admita chestia asta, nu am ce face decat sa o iau asa cum e, pt cei mici integritatea parintilor e esentiala. Tu o sa ai o perioada mai lunguta de convalescenta, dar dupa aia ai sa fii bine si o sa rascumparati partea asta de neputinta pur fizica de acuma. Intre timp, odihneste-te fara remuscari, ca tot pentru ei o faci!

  2. dragalas! cu gestionarea geloziei, nu fii ingrijorata. ideea de baza e sa nu acorzi unuia mai multa atentie fata de celalalt. chiar daca cel mic are nevoie de mai multa ingrijire, trebuie sa gasiti un echilibru si sa bagati in seama si fetita prin diverse metode.
    gestionarea o sa vina de la sine, daca o sa fie cazul. dar, mai bine preveniti si echilibrati balanta. no, ca o iau pe aratura.
    deci, daca il tineti pe cel mic in brate sa faceti aproximativ acelasi lucru si cu Maria etc.
    hai ca va pricepeti voi!

    1. @belgianca, nu o iei pe aratura. ai dreptate, dar tocmai la echilibrat balanta suntem deficitari… eu sunt doar spectator – intervin foarte putin din cauza operatiilor, iar Sorin nu se descurca sa impace doi… din care unul mare care e nedumerit de neimplicarea mamei in activitatile zilnice. Suntem cu totii in proces de adaptare la noua situatie si mi-e teama ca Maria va fi cea mai afectata de tot procesul acesta de adaptare la nou…
      Incercam sa fie bine. 😉

  3. Bine ati ajuns acasa cu bucurie si forte noi . Casa cred ca acum e plina de veselie si iubire, asa cum trebuie sa fie orice casa in care sunt copii, mai ales unul nou nascut. Iti doresc multa sanatate, sa te refaci repede si sa incepi sa te bucuri cu adevarat de cresterea si dragostea celor doi fratiori minunati. Vladimir e un scump, asa ciufulici. Va fi un luptator cu siguranta, ca si mamica lui.

  4. In primul rand ma bucur ca ati ajuns acasa…nicaieri nu-i mai bine, asa-i?!… Si ce imagine frumoasa…imi starneste amintiri dragi… si noi am trecut prin asta si daca accepti un mic sfat: las-o sa intre in contact cat mai mult cu el sub supravegherea voastra… eu a trebuit sa duc munci peste munci de lamurire cu socrii care se crizau numai daca Mariuta schita o vaga miscare de a merge spre Rares… daca vroia sa puna mana o indepartau brutal si urat si o vedeam ca sufera… am fost admonestata la infinit, dara pana la urma s-au potolit…oricum intr-o luna ii trece, daca nu mai repede…doar el e „inamicul”, „uzurpatorul” si trebuie tinut sub observatie… in nici un caz nu ii separati sau sa nu o lasati sa puna mana pe el, chiar daca uneori poate fi mai brutala… o sa iti sara sufletul de vreo cateva ori, dar in final lucrurile vor intra pe fagasul lor si o sa fie MINUNAT… inca o data, ma bucur pentru voi si „sa inceapa distractiaaaaaa” :)….

    1. @catrinutza, asa-i, asa-i! 🙂 multumesc pentru sfaturi. apreciez enorm… pana acum am avut noroc si am actionat instinctiv exact precum spui, dar experienta ta imi este folositoare si sun sigura ca ma va scoate din multe impasuri. 😉
      Multumesc tare mult! 🙂

  5. Bun venit acasa! Nu am reusit sa comentez pana acum dar am fost alaturi de voi cu ganduri bune in ultimele saptamani. Ma bucur ca s-a incheiat cu bine aventura voastra, toate cele bune va doresc in continuare! Pupici piticutilor 🙂

  6. Ce dulce e.Edi e fascinat de fetita de doua luni a vecinei mele.O urmareste si o dragaleste de cate ori o prinde.E asa de dulce :)).Da Maria e super cu fratiorul ei :).Ce mult ma bucur ca sunteti acasa!Cum te mai simti?O sa vezi ca o sa te vindeci repede repede repede ca ai multa multa energie pozitiva in jur!Pupam cu drag

  7. maimuţică mică, să se caţerea ea, repede! cred că, în curând, nu vei mai avea voie la Vladimir, pentru că Maria se va ocupa în totalitate de frăţiorul ei. Aşa cum zicea şi Ana-Maria mai sus: dacă o vei implica pe pice în treburile „vladimiricesti”, atunci cu siguranţă vei fi trimisă la plimbare, că Măriorul nu va avea loc de tine să se poată ocupa de frăţiorul ei. Cât despre gelozie, ia nu mai cobi tu, bucură-te acum, cât e frumos, încurajează picea să fie iubitoare şi darnică cu frăţiorul ei şi lasă grijile legate de gelozie pentru atunci când aceasta va apărea, dacă va apărea… Trăieşte clipa şi gata! PS nu mă voi supune percheziţiei corporale… nah!

  8. O fetita adorabila si curioasa,ca orice proaspata surioara!Sigur il cauta pe Vladi sa-i dea sa pape:))Va pup,sunteti frumosi rau!

  9. Cred ca ti-am mai spus acum ceva vreme. Si cazul meu si al fratelui meu este asemanator, pe noi ne despart aproximativ un an si o luna, iar eu mereu am avut grija de el si nu pot sa ma laud cu excese de gelozie la adresa lui. Cand fetele sunt mai mari ca si baietii, acestea nutresc inconstient acele sentimente „materne”, de aici si dorinta ei mereu de protectie, chit ca nu realizeaza ca este inca prea mica pentru asta. Ma bucur f mult pentru voi si va doresc tot binele din lume… 🙂

  10. Hahaaaa…Maria e nazdravana tare! 😀 Nu cred ca va fi cazul de gelozie , mai ales ca tu o vei implica pe Maria in activitatile vladimiricesti…gen , aruncat scutec la gunoi , adus diverse pentru utilizat pe Vladimir si asa mai departe….se va simti utila si apreciata.Bneinteles ca orice activitate trebuie „premiata” cu laude si chiar mici atentii….De fapt sti prea bine ce ma strofoc eu aci sa explic! 😀
    Ma bucur pentru voi !

    1. @Ana-Maria, as vrea… dar deocamdata Maria e prea mica sa duca/aduca diverse… in schimb o las sa se implice singura cat doreste – ii baga suzeta in gura atunci cand o scapa, il leagana atunci cand sta in scoica si ii impinge caruciorul atunci cand iesim la plimbare . Daca se va arata interesata sa se implice mai mult o voi incuraja, dar nu o voi impinge eu spre implicare. Legat de gelozie… sper sa nu intervina… mi-e teama ca nu as stii sa o gestionez bine.

  11. Cred ca e minunat sa fii mamica de doi copii, chiar cred ca dragostea nu se imparte, ci cred ca se multiplica. Si nu numai ca ii iubesti pe amandoi la nebunie, dar iubesti si iubirea dintre ei doi… ce minunat! Ma faci sa imi mai doresc unul :D.

    1. @Raluca, inca fac ordine in amalgamul de emotii si sentimente ce m-au napadit . 🙂 Dar, stiu sigur ca este minunat sa iubesc iubirea lor. 😉
      Daca chiar iti mai doresti unul, iti tin pumnii stransi cu draga inima! 🙂

  12. Ce scumpa e, cum incearca sa se catere! Pupam si bebe mic, si surioara lui dragastoasa si mamica incercata si curajoasa.

    1. @Ana, 🙂 trebuie sa o si filmez… ca e mai dulce live… mai ales atunci cand il mangaie/striga/leagana/plimba cu caruciorul. 🙂
      Pupam si noi! 😉