8 luni Vladimiresti. Obsesia siluetei

Toata lumea imi spune ca Vladimir e gras. Eu nu il vad asa deloc. Si despre Maria mi se spunea la fel si acum am o manechina veritabila. 😉

La noua luni, Vladimir priveste lumea de la inaltimea celor 76 de centimetri ai sai si duce povara a  9,2 kilograme. 🙂

Logic, ca nu m-am putut abtine si am dat repede un search sa vad cum era Maria la aceeasi varsta. Mai inalta si mai slaba. Ea avea 78 de cm si 8,3 kilograme… si, totusi, Vladimir nu imi pare un copil gras. 🙁

… e „sanatos”. E si normal. Mananca bine, doarme, bine. De ce nu ar fi asa? De ce trebuie sa ne stresam cu silueta copiilor inca din bebelusie?

E un copil sanatos si asta e tot ce conteaza. Mananca, se hidrateaza, doarme, paseste daca e sustinut, sau daca are sprijin (merge singur tinandu-se de marginea patutului sau a tarcului), si, de cateva zile isi tine echilibrul fara pic de sustinere… 30-40 de secunde, e drept, dar sta singur si e neinfricat. 😉 … se desprinde de marginea de care se tine, din proprie initiativa.

Ce altceva pot sa imi mai doresc? 🙂

 

 

Articole pe aceeasi tema

12 comentarii

  1. am plecat din Ro, si am ramas socata: aici tendinta nu e sa masori greutatea copilului si sa faci grafice, competitie, praguri, niveluri ca e prea slab, aici persoanele slabe sunt apreciate.
    Dr-ul decide daca copilul e prea gras, sau prea slab, si ajustarea dietei pt a nu afecta evolutia lui. Ceilalti nu isi dau cu parerea.

    whatever, ai putintica rabdare, va incepe sa mishune, sa se agite, sa consume energie, sa faca muschi. Va slabi, si vei slabi si tu 😀

  2. Off, povestea asta o auzeam si eu la primul copil, dar care continua si acum la al doilea. Matei al meu avea la 8 luni 11, 2 kg, iar fetița mea care are acum 7,5 luni are 10,5 kg si vreo 75 cm.
    Matei are acum 2, 9 ani si 98 de cm si 17 kg si nu e deloc gras. Chiar are niște picioruse subtirele. Treaba asta cu bebelusi prea grasi o aud de 3 ani aproape. Copilul tau e un frumos si nu e gras de loc. Niciun copil nu seamănă cu altul. Nu-ți face probleme, ei sa fie sanatosi.:)

  3. Eu nu-ţi urez decât să-ţi fie copiii sănătosi! Atâta vreme cât – aşa cum tocmai spuneai – mănâncă bine, doarme bine, e activ şi plin de energie… nu e nimic rău cu el. Dă-le încolo de grafice, măsurători şi guri rele!

  4. Scump e, Doamne! Nu-ti mai fa probleme, e normal sa fiu mai pufosel, ca e mic si nu are inca masa musculara formata cum trebuie. Cand va incepe sa mearga si sa alerge o sa mai dea jos din celulita:))

  5. gura lumii trebuie astupata cu indiferenta draga mea. eu o luasem razna cand mi se psunea ca Mariuca e grasa, ca va semana cu mine. Deja imi faceam scenarii sumbre. Dar acum la 11 luni jumate falcutele au mai scazut, copanele au mai slabit, burta tot cade peste pampers, e vioaie, sanatoasa, deci un copil normal
    Asa ca fii indiferenta si totul va fi bine!

  6. Doar sa fie sanatos sa-ti doresti! Atat! E un copil frumos si scump. Eu mi-as dori ca si Costin sa fie mai implinit, dar e si el pe drumul cel bun.
    Si ai dreptate, Maria era mai dolofana, iar acum e mai slaba. E adevarat ca ea e si inalta (si Vladimir) si de-asta se vede asa.

  7. Vladimir e un haios si nu mi se pare gras, deloc. Rares al sora-mii era la fel de „buflei” si toata lumea era cu gura pe ea, ca e gras, ca devine obez… Are aproape 4 ani e un copil perfect sanatos, deloc gras, foarte activ si „sta carnea tare pe el” cum se spune in popor. Alice are 8.1 kg, la aproape 9 luni (mai avem vreo 4 zile) si nu mi se pare deloc grasa si nici slaba. Ce am observat eu de cand cu nepotul este ca multi dintre ce care se preocupa de copil cand e mic ca e prea gras (aproape toti au avut un copil mai slab la varsta respectiva), nu continua preocuparea si mai tarziu si ajung sa isi duca piticii pe la Mac si in alte locuri… Important e sa fie sanatos si norocos! La multi ani pentru Vladimir! (nu stiu de ce aveam impresia ca e mai mic decat Alice, se pare ca nu).

    1. @Steli, pai e mai mic… sau am inteles eu gresit. Alice are deja 8 luni, nu? El abia le implineste maine. 🙂 Multumim mult pentru urari!

      Nu-mi fac griji legate de „silueta” lui.. dar incep sa ma streseze gurile care ma tot atentioneaza ca e prea gras. 🙂

      1. @g.cojocaru, cred ca sunt un pic cam obosita :(. Scria 8 luni, iar eu am citit 9. Alice face pe 15 martie 9 luni…deci sunt usor cam prea obosita. Esti cu Vladimir asa cum eram eu cu Alice cu degetul in gura. Sanatosi sa fie, ca sunt prea minunati sa ne pese de altceva 🙂