„A luat!”

Gata! Au trecut emotiile. πŸ™‚ Maria noastra „a luat” la gradinita. Pardon, „ghidin’ta”!

Pe 29 avem parte de prima „sedinta cu parintii”.

Se stabilesc detalii administrative si se vor oferi explicatii despre regulamentul de funtionare al gradinitei.

Nu ma gandeam ca vom ajunge atat de repede la o sedinta cu parintii. … am ceva emotii. Stiu ca nu am de ce, dar mi-e greu sa le stapanesc.

Daca aveti ceva sfaturi de impartasit privind „atentiile uzuale” sau alte cheltuieli care se fac aditional fata de taxa intr-o gradinita de stat, le accept cu bucurie.

… si daca tot e sedinta, trebuie sa aducem cate un top de hartie tip xerox, coli A4 diverse culori si cartoane colorate. πŸ™‚

Sunt curioasa care va fi „proforma” cu care plecam de la sedinta. πŸ™‚

Articole pe aceeasi tema

14 comentarii

  1. Uf … la mine emotiile sunt altele (oarecum similare), i-am inscris, la sfarsitul lui aprilie, la o alta gradinita decat cea la care merg acum.

    Gradinita cea noua e gratuita (adica nu sunt alte taxe decat cele uzuale) si deja am platit 20 de lei „sponsorizare” (la inscriere) si 50 de lei (sapt trecuta) pt scaunele noi ce se vor achizitiona (Ikea – asa a hotarat „consiliul de parinti”, cred ca s-ar putea sa vreau si eu sa fac parte din consiliul asta, pe viitor, uite asa!). Asta x2, adica pt fiecare copil in parte, pe langa taxele obisnuite la gradinita la care inca merg. Nici nu a trecut o luna de cand i-am inscris πŸ™

    Si mi-e ca educatoarea fetei nu prea are chemare, ca sa nu zic altfel, sper sa gresesc eu si sa-mi schimb parerea in timp. Mai au si sali mici, in care ma tem ca cel mai mult timp il vor petrece „facand lectii”, cu fundul pe scaun. Sincer as prefera sa se zbenguie mai mult, adica doar sa socializeze, supravegheati.

    Ma intereseaza si pe mine capitolul „atentii”, pt viitor, pana acum nu am prestat, si in general mi-e peste mana sa prestez asa ceva dar s-ar putea sa fie necesar.

    Sa-ti spun si despre mersul lui Matei (2 ani si 7 luni, in prezent) la gradinita. Ti-am citit ieri postarea cu admiterea si intentionasem sa-ti scriu πŸ™‚
    Mergeam frecvent, cu el, sa o recuperam, pe fata, de la gradinita, si era foarte in elementul lui, trageam de ei sa mergem acasa πŸ™‚

    Din ianuarie a inceput sa planga si mai abitir ca vrea si el la gradi, cu sora-sa (care il instiga constant πŸ™‚ ), asa ca l-am dus, nu au fost probl cu inscrierea, stiau ca Luana are fratior mai mic si se rugau de noi sa-l ducem si pe el (nu prea aveau copii la grupa mica).
    S-a acomodat incredibil, noi l-am dus in gluma, sa vada cum e acolo si sa-i treaca, in schimb ii place f tare.

    Merge la grupa mica, majoritatea au, evident, peste 3 ani, dar nu fac multe chestii … didactice sa zicem, cel mai mult ii lasa sa se joace, in special pe cei mici, sunt vreo 4-5. Sunt niste doamne destul de mamoase, la el, dar si el e un smecheras atat de scump ca trebuie sa fi de piatra sa nu-ti placa de el πŸ™‚ si nu zic eu asta πŸ™‚

    Cu dormitul acolo nu are probleme, la inceput dormea in clasa fetei, intr-un patut langa al ei (este o locatie mica, o casa cu doar 4 gupe, 12-15 copii la grupa), si in restul timpului mai mergea in clasa ei si il lasau ambele educatoare, pt acomodare. Si acum il las uneori, dimineata, in clasa la ea, cand plec, la el vin dupa 8 copiii si nu vrea sa stea singurel pe acolo.
    Evident ca situatia e diferita la noi, fiind si Luana acolo, dar sunt sigura ca si Maria va fi bine.

    Cu mancatul nu este o reteta general valabila, nu te stresa de pe acum.

    Poti sa te astepti la cateva dimineti plangacioase, la inceput, oricat de mult ii va placea, tot nu se pot abtine sa nu bazaie putin la despartirea de … apartinatori πŸ™‚
    Maria mai are inca 4 luni de acum, si inseamna multa vreme sa mai creasca.

    Sfatul meu este sa accelerati olita, daca aveti in plan asa ceva, ori sa stie bine sa se descurce cand va ajunge la gradi, ori o lasati cu pampersi mai multa vreme. Din experienta, pe acolo nu prea se streseaza pt chestia asta, daca scapa pe ea de cateva ori, vor prefera sa-ti ceara pampersi si o vor da mult inapoi cu etapa asta. Este o etapa care este bine sa se desfasoare independent de gradinita, sa fie timp alocat special pt ea (cateva saptamani), daca e plecata de acasa o parte din zi nu te mai poti ocupa pana stapaneste bine.

    Este posibil sa aveti ceva probleme cu virozele intrand asa mica in colectivitate (nu neaparat, depinde de copil), dar va adaptati la moment, nu este motiv suficient sa va descurajati. Noi am cam ignorat faptul ca fata era mica (putin sub 2 ani) cand a inceput cresa, si nu avea imunitatea bine dezvoltata, prindea urgent orice gram de viroza (desi pana atunci nu-mi bolise absolut niciodata), noi o burduseam cu medicamente si … ma si mir acum ca mai e intreaga saraca, la cate porcarii am bagat in ea, doctora ne tot repeta ca e prea mica si nu ar trebui sa o ducem.

    So … ar trebui sa ma mai si dau dusa πŸ™‚ „Succesuri”, si felicitari! πŸ™‚

  2. Felicitari! Si sper sa nu te enervezi prea curand cu stilul invatamantului la stat (in materie de ‘taxe’ si ‘contributii’). Eu ma pastrez pentru clasa aIa :)).

  3. Felicitaaaaaari :))

    sunteti foarte rapizi, noi avem sedinta de abia pe 7 iunie, sa-mi spui si ce s-a discutat ca mor de curiozitate!!! stiu ca sunt naiva dar eu n-as fi luat bani cu mine la sedinta de acum pe principiul ca banii se platesc atunci in toamna , cand incepe propriu-zis gradinita dar bine ca am citit aici:)

  4. Felicitari! Ba ai de ce sa simti emotii si e abia inceputul! Ai fetita mare si parca a crescut dintr-o data si te-a luat pe nepregatite… Ieri era bebe, maine mergi la sedinta cu parintii?! Cand s-a intamplat asta?! Nu vad un moment mai potrivit pentru emotii πŸ™‚
    Cat despre „rechizite” cerute… si aici e abia inceputul πŸ˜€ Vad ca la voi e si mai si, noua nu ne-au cerut topuri de hartie sau alte chestii. Am facut, insa, un fond al clasei, decent, din care s-au cumparat cadouri pentru copii si educatoare la Craciun, de exemplu. Si ce m-a uimit: nu educatoarele vin cu ideile astea, ci parintii, pe motiv ca „asa se face!”. Iar daca ceri lamuriri, primesti priviri de gheata…
    Mult succes viitoarei scolarite si voua… multa rabdare!

  5. Bravo, Maria! Ai trecut cu bine primul „examen” din viata!:)
    Sper sa-i placa acolo si sa se dezvolte la fel de frumos n continuare!

  6. vai!!! ai fata mare de acum, mege la ghidin`ta :)))
    astept pareri, impresii

  7. Bravo, deci micuta zulufata merge la popii! πŸ™‚
    La prima sedinta o sa va spuna niste chestii relativ generale: sa aduceti prosop, sapun lichid, schimburi, pantofiori pt gradi dar nu papuci, costul mesei…si parca atat. La sedinta de grupa insa, cam prin octombrie, vin si altele.
    Sunt unele gradinite care se multumsc sa ceara doar un fond al clasei, altele care solicita pana si detergenti si bani pentru jucarii, rechizite si ce li e mai pare lor potrivit.
    Eu as vrea de exemplu ca Bobby sa nu pape la gradi, dar sunt sigura ca nu vor fi de acord. Am patit chesti asta pana si cand discutam cu o gradi privata, si zau daca pricep de ce vroiau ele neaparat sa manance copilul acolo!
    Eh, o sa platesc masa si il iau acasa inainte de pranz.

    1. @Roxana, merci de info. abia astept sa vad exact cum va fi la noi.
      La capitolul mancare, nu am ce sa ii fac. Dimineata va manca acasa iar la pranz va ramane numai daca vrea. Am zis ca la inceput o ducem cate jumatate de program si o vom lasa pe ea sa dicteze durata sederii la gradi. Nu pot sa o tin intr-un glob de sticla si sa o cresc intrun mediu controloat. Cum mananca si altii de acolo, la fel va manca si ea, daca va vrea. Daca nu, ajungem la ea in mai putin de 1 minut. πŸ™‚

      1. @g.cojocaru,
        Pai Bobby nu mananca daca nu-i place, aici e poanta. L-am mai inscris si anul trecut la o gradi de stat si a slabit ca un ogar, desi n-a mers nici 14 zile adunat. Manca la pranz doar painea si era asa disperat ca nu erau scosi afara, incat atunci cand veneam sa-l iau vroia neaparat in parc. Si-a dereglat si somnul de dupa-amiaza, dupa luni de zile l-a recapatat, iar de atunci nu mai mananca paine aproape deloc.
        Asa ca, anul asta cand am vorbit despre mersul la gradinita m-a pus sa promit solemn ca vin sa-l iau ‘inainte de ciorba”.