Crestem frumos

Zilele trec si nu degeaba. Savuram clipele, si invatam in fiecare zi cate ceva nou. Noi de la ei (copii), ei de la noi… Cresc si ei, crestem si noi. Ne formam impreuna.

Noptile noastre incep sa fie mai linistite, zilele mai insorite. Trecem impreuna peste crize de tantrum, dureri nesfarsite cauzate de eruptiile dentare, trainingul la olita, gelozii, renuntari la suzeta… Ei se dezvolta armonios, noi ne consolidam ca si cuplu; impreuna ne dezvoltam ca familie. E un sentiment minunat. O implinire greu de exprimat in cuvinte.

Vladimir are 11 luni, Maria – 2 ani si 3 luni, Sorin 34, eu 30. Un amalgam de varste pe care invatam sa le imbinam armonios. Nu ne iese mereu, dar ne straduim; si ne place. Noua sigur. Se pare ca si lor.

Lucram amandoi si incercam totusi sa le oferim tot ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Nu suntem o familie „moderna”. Nu ne-am lasat joburile pentru a ne dedica cresterii copiilor. Si nici nu o vom face. Spre norocul nostru, avem bunici care ne ajuta. Copiii sunt bine ingrijiti si nu le lipseste nimic, iar noi avem puterea financiara de a le indeplini mare parte din dorinte. Desi pare o moda, alegerea de a te dedica exclusiv cresterii copiilor imi pare una strict personala. Nu cred ca sunt un parinte mai putin bun daca am ales sa nu o fac. La fel cum nu cred ca cei care aleg sa o faca sunt parinti mai buni.

Imi place sa cred ca celor mici le este bine cu deciziile pe care le-am luat. Sper sa nu ma insel….

Articole pe aceeasi tema

17 comentarii

  1. eu cand vad mame care se bat cu pumnul in piept si mai incearca sa imi impuna din propriile convingeri, ca si cand ar incerca sa se convinga si mai tare pe ele insele, de ceea ce cred, zic un mare PAS si ca`t(caut) mame de teapa mea. astea atotstiutoare ma eclipseaza cu stiutul lor „))))

  2. Acum am ajuns pe-aici să citesc după mai multe articole de „stat acasă”. E un subiect controversat, dar încă nu mi-e clar de ce „trebuie” să fie astfel. Eu personal mi-aş dori să lucrez exclusiv de-acasă dar încă nu am ajuns acolo. E adevărat că n-am putut sta acasă nici acei doi ani fără să mă apuc şi de altceva (în afara majorităţii timpului petrecut cu copilul) dar asta ţine de fiecare persoană în parte. Invidiez la modul sincer mamele care îşi permit să stea acasă cel puţin câţiva ani cu copiii şi cu-atât mai bine când e mai mult de unul. Pe cele care aleg de ex să stea acasă în loc să dea jumătate de salariu unei bone necunoscute. Sunt sigură că e cea mai bună metodă ca ăştia micii să crească frumos, dar nu cred că poate nega cineva importanţa prezenţei bunicilor, atunci când aceştia sunt disponibili şi dispuşi să ne urmeze ideile într-ale educaţiei (cât de cât :D).
    Iar atât timp cât şi-unii şi alţii sunt împliniţi, competiţia e doar în minţile mai strâmtuţe.

  3. Ce tare! nu stiam ca este un curent pro mame-casnice :)))
    Asta cu batut cu caramida in piept e o treaba care imi displace complet, pe orice subiect. Poti sa spui atatea, si in atatea moduri, fara sa te bati cu pumnul in piept si fara sa doresti sa comvingi pe cineva de ceva, cu atat mai putin ca ceea ce faci tu ar trebui sa faca toti, iar daca nu o fac … apai vor ajunge in fundurile iadului/marginea prapastiei/ura vesnica a contemporanilor sau urmasilor 🙂

    A te dedica copiilor mi se pare un lucru bun, la fel de bun ca a te dedica oricarei alte pasiuni, insa trebuie echilibru in viata, iar a te dedica oricarui subiect (fie el si copil) in detrimentul propriei persoane, nu prea are cum sa dea bine pe termen lung. SI mai important de atat, a te dedica unui subiect trebuie sa-ti dea multumire (TIE personal) pentru ceea ce faci atunci, nu neaparat pt rezultatele viitoare, sa traiesti prezentul si sa faci bine, viitorul va avea grija lui.

    Bravo voua ca aveti un echilibru asa de frumos! asta conteaza, caprele vecinilor sunt egale cu zero, ca si importanta.

    Mai puneti acolo, la statistica, inca o familie, cel putin la fel de implinita 🙂

  4. imi pare bine cand citesc despre familiii fericite; in sine si cu alegerile lor; si eu detest noile ‘curente’ pro-casnice… partial poate si pentru ca strugurii sunt acri… cred insa ca alegerile astea depind mai ales de circumstantele din prezentul in care se intampla lucrurile, nu neaparat de convingeri… atunci cand trebuie sa faci alegerea, o faci pe cea mai buna pentru tine/voi in momentul respectiv si atat

    1. @mamaocupata, clar conteaza contextul. … insa de la un context care ti se potriveste tie ca individ pana la a generaliza si a spune ca doar aceea e calea.
      … si oricum… decizia aceasta nu cred ca se ia numai cu sufletul. Parerea mea e ca primeaza ratiunile financiare…

  5. Gabi,asa am simtit-o si eu …chestii cu nastere complet naturala,alaptare pana la 7 ani ,stat in cap pentru copil ,fara pic de pauza si ajutor la cresterea copilului, renuntare la job si din pacate,de multe ori, si la viata de cuplu …de ce?…nu am inteles .Insa ,ca si tine, si eu sunt impacata cu deciziile mele …parinti impliniti ,copii fericiti !Fiecare face cum simte si ,da, nu trebuie sa te bati cu pumnul in piept cum ca tu esti cel mai cel si ca ceilalti ,care procedeaza altfel ,sunt”inferiori” .Va pupam !

    1. @Mirela, poate ca cei care o fac au motivele lor. Nu le contest. Contest numai felul unora de a sublinia ca acel mod e singurul in care copilul creste-zen, netraumatizat si inconjurat de dragoste…

  6. Aceasta este simtirea pe care ar trebui sa o traiasca toti parintii. Multumirea unei vieti implinite, care sa se potriveasca perfect tutror membrilor familiei, desigur cu particularitatile sale. Felicitari!

    1. @ivanovele, clar ca fiecare familie are particularitatile ei. Alegerea e una strict personala… dar chiar „simt” un curent pro-mame casnice… in stilul acela de „batut cu caramaida in piept” cum ca asta-i „the” alegerea si numai asa copilul are parte de o dezvoltare armonioasa, de dragostea parintilor care automat duc la un echilibru in viata. .. poate gresesc, dar eu una asa am impresia.

  7. Frumos!Ma regasesc in postarea ta.Zile senine in fam Cojocarilor!Va pup!

  8. Voi sunteti frumosi ,oricum , cu sau fara servici…zau asa! 🙂 Sa va traiasca pruncii sanatosi , voi pe langa ei si , important , sanatate maxima bunicilor ce va ajuta….Sunteti cu adevarat norocosi ! 🙂

  9. Voi sunteti frumosi ,oricum , cu sau fara servici…zau asa! 🙂 Sa va traiasca pruncii sanatosi , voi pe langa ei si , important , sanatate maxima bunicilor ce va ajuta….Sunteti cu adevarat norocosi ! 🙂

  10. Voi sunteti frumosi ,oricum , cu sau fara servici…zau asa! 🙂 Sa va traiasca pruncii sanatosi , voi pe langa ei si , important , sanatate maxima bunicilor ce va ajuta….Sunteti cu adevarat norocosi ! 🙂