Istorie „gradiniceasca”

Astazi s-au afisat grupele la gradinita. 🙂 Maria a fost repartizata la „grupa mica  A” … iar una dintre educatoarele ei, mi-a fost si mie educatoare. 😀

… m-a incercat o nostalgie atunci cand citeam listele….

Gradinita, desi aceeasi, nu mai are prea multe in comun cu cea de pe vremea mea…. Totul e renovat, modernizat… primitor.  Inainte peretii erau albi. Educatoarele incercau sa ii inveseleasca, „gatindu-i” cu materiale didactice si cu creatiile noastre. (picturi, colaje)… bineintes, toate acestea tronau pe langa clasicul tablou al mai maretului conducator de la acea vreme, si langa stema (nu imi amintesc exact daca era si drapelul, dar stema era sigur).

Acum, nimic nu mai e ca pe vremuri… peretii sunt plini de personaje frumos colorate; mobilierul e si el schimbat si nimic din ce se vede nu te duce cu gandul la faptul ca acum multe zeci de ani, acea gradinita functiona….

Intre atunci- al meu si acum – al ei, sunt 28 de ani.

Nota: Maria nu va incepe gradinita Luni… mai asteptam. Nu stiu exact cat… totul depinde de ea.

Articole pe aceeasi tema

20 de comentarii

      1.  @cojocarii Adica cum? ce-ati patit? a urlat? 🙁
        Poate ca e bine sa mai asteptati cateva sapt, in primele zile se urla mult (altii), si e cam agitatie/vacarm, poate dupa ce o sa fie macar restul mai linistiti …
        La noi ok, nici nu ma asteptam la proleme.

  1. Foarte frumos scris, asa rotund cumva 🙂
    Presupun ca ai vazut ca ne pregatim si noi de gradinita 😀 Una noua, deci emotii ca in prima zi 🙂

    Vezi ca va trebui sa-i faci exudat faringian, si coproparazitologic, in cursul sapt viitoare, se cere obligatoriu, pe langa alte hartzogarii, la intrarea in colectivitate. Eu le-am facut azi, sa evit statul la cozi sapt viitoare.

    Sa le luam flori? mie mi-e sila sa ingras floraresele, si de ele mi-e mila sa le vad cu atatea brate pline de mormane de flori, care nu le folosesc la nimic. Adica un buchet acolo, cand e cu insemnatate, sigur ca da, dar asa, din obligatie … of, nu-mi plac deloc obligatiile, nici sa fac nota discordanta, dar prefer a doua varianta, daca sunt lasata sa judec cu capul meu, si-mi da ca ar fi aiurea sa …

    Succes maxim! Abia astept sa povestesti luni seara 🙂 Sper sa fie bine!
    Si nu te inmuia de lacrimi. Posibil sa fie dar nu inseamna ca nu-i place, ci ca e o schimbare majora in viata ei, e normal sa dureze putin pana se adapteaza.

    Cu olitza cum sunteti?

  2. Mai fetelor! Vreau sa va urez din toata inima un an scolar super, atat pentru mamici cat si pentru cei mici, iar celor mici, in plus, rabdare, tenacitate, darzenie si curaj, sa se distreze invatand si sa fie totul „cool”! Bineinteles si traditionala BAFTA!:)

  3. Imi amintesc cat ne chinuiam la gradinita sa facem planse frumoase, pictate sau realizate din hartie glasse, taiata si lipita, cu care tovarasa educatoare impodobea peretii. :))

  4. Eu nu îmi aduc aminte de gradîniţă. Însă doamna învătătoare a rămas la mine în suflet ca o a treia mamă( după mama şi bunica)…ce tinere eram 🙂

  5. Acelasi simtamant l-am avut eu cand mi-am dus baitul cel mare la scola prima dat… Aceeasi scoala, acelasi mobilier….. eram tot pe vremea conducatorului… Pentru el a durat doar 5 ani scoala acolo!

  6. deci de luni si noi suntem gradinari, tot grupa mica. anca e doar cu cateva luni mai mare decat maria. sper sa fie ok, ea e inscrisa la program lung si sper sa nu fie nevoie sa o luam mai devreme.

  7. aceeași chestie am pățit-o și noi la grădi, fata mea a avut educatoarea mea, care în afară de câteva riduri în plus, era aceeași.
    Partea funny e că și eu și fata mea ne-am văitat de ea fiecare la timpul ei, pentru că ne punea cam mult la treabă : să facem bețe pe caiet în loc să stăm numai la joacă … 😀