Nebunia de sfarsit de an

Nici macar Noiembrie nu a inceput bine si sunt epuizata. La job finalul de an este tare aglomerat iar acasa, cei mici au dificultati de adaptare la programul de iarna; adica la cel care presupune mai mult stat in casa… cel putin seara. Schimbarea asta a venit cam brusc pentru ei… si nici noi nu suntem cei mai inventivi si rabdatori parinti… mai ales pe fond de oboseala aproape acuta.

M-a luat pe nepregatite programul de iarna… nu am apucat sa ma documentez mai deloc asupra activitatilor pe care le pot face cu amandoi… E greu. Pe Maria o vaduvesc de unele activitati specifice varstei ei pentru ca nu sunt ok pentru Vladimir (materii prime neadecvate, activitati prea solicitante, etc), pe Vladimir il cam fortez sa isi depaseasca varsta. E imposibil altfel… Trebuie sa ma documentez dar nu am timp…

Ideal ar fi sa ma ocup separat de ei, dar nu prea e timp… si nici pe sprijinul lui Sorin nu ma pot baza prea tare; ziua lui se termina in jur de 20:00-21:00, cand vine sa le faca baie copiilor. Eu doar asist… Nici la ateliere nu ii pot duce perioada asta…

Vestea buna e ca nu mai am decat 2 luni de restrictii la efort. Cea rea, e ca la final de an vom avea amandoi perioade cam aglomerate la birou. … ma ajuta totusi planurile pentru sarbatori, listele de cadouri pentru Mos Nicolae si Craciun… si planificarea mini-vacantei din Ianuarie, care, cel mai probabil, va fi o escapada fara copii; dar inca nu e nimic batut in cuie.

Sfarsitul vostru de an cum se intrevede a fi?

Articole pe aceeasi tema

12 comentarii

  1. La cat de alert le prezinti tu aproape ca miroase a cozonaci si sarmale , a brad si a sorici :). dar e mai bine sa te gandesti si sa te organizezi din timp, mai ales cand ai doi copii, asa ca bravo tie . sarbatorile trebuie sa aiba si ceva bucurie printre ele, nu numai alergatura si stres, nu i asa?

  2. Sfarsitul de an nu stiu inca – ma refer la ultima jumatate a lunii decembrie dar prevad  un noiembrie plin de….soare si surprize 🙂

  3. Aglomerat, bineinteles. Si pe noi ne afecteaza schimbarea de ora, stam mai mult in casa. Mai ales ca il luam de la „facultate” dupa ora 18.00, cand deja e intuneric. Incercam sa-l tinem ocupat in casa, sa-i dam cat mai multe de facut, dar, ca si in cazul vostru, nici noi nu suntem in cea mai mare forma dupa ora 18.00.
    Dar compensam in week-end 🙂

  4. Nu prea inteleg de ce sa ne gandim din noiembrie la Sarbatori. Eu zic ca e o reactie a „promovori” retailerilor care vor sa vanda mai devreme …cel putin asa fac de cativa ani

  5. Pe mine nu m-a cuprins deloc febra sarbatorilor de iarna si a sfarsitului de an, nu am nici un plan, cred ca sunt prea ancorata in prezentul zilei de azi si viitorul zilei de mine in perioada asta.:-) Eu vreau doar zapada si sa-i placa si lui Costin anul asta. Si liniste. As vrea sa am sarbatori linistite, acasa, in trei, sa ne jucam facand chestii de sezon in casa sau afara in trei, sper sa aiba si sotul ceva zile libere, ca si el tot aglomerat rau e in decembrie la serviciu. Bine ca macar eu nu am grija muncii de birou anul asta.
    Si eu sunt obosita rau, dar cel putin fizic sunt apta. Trebuie sa iti fie tare greu, dar trec si astea 2 luni, vine si minivacanta voastra in doi.

  6. Pe mine nu m-a cuprins deloc febra sarbatorilor de iarna si a sfarsitului de an, nu am nici un plan, cred ca sunt prea ancorata in prezentul zilei de azi si viitorul zilei de mine in perioada asta.:-) Eu vreau doar zapada si sa-i placa si lui Costin anul asta. Si liniste. As vrea sa am sarbatori linistite, acasa, in trei, sa ne jucam facand chestii de sezon in casa sau afara in trei, sper sa aiba si sotul ceva zile libere, ca si el tot aglomerat rau e in decembrie la serviciu. Bine ca macar eu nu am grija muncii de birou anul asta.
    Si eu sunt obosita rau, dar cel putin fizic sunt apta. Trebuie sa iti fie tare greu, dar trec si astea 2 luni, vine si minivacanta voastra in doi.