Circul Orlando. Cum fu

Intentionam de ceva vreme sa o duc pe Maria la circ.. dar nu reuseam sa ma urnesc sa cumpar bilete.

Pesemne ca asteptam sa isi activeze Circul Globus optiunea de achizitionare a biletelor online… 🙂 Glumesc, desigur… In fond sunt o institutie de stat asa ca nu am asteptari prea mari..

Miercuri (sau Joi?) am auzit o colega vorbind despre Circul Orlando iar in w/e anterior citisem pe facebook un status in care era mentionat acelasi circ. Am plecat de la birou cu gandul de a ma interesa despre acest circ dar la primul semafor mi-a iesit un clovn in cale si mi-a inmanat un flyer ce tinea loc de cupon de reducere la achizitionarea biletelor.  Le iau. Ajunsa acasa, Maria ma intampina fericita ca spunandu-mi ca a primit un bilet la „cic” de la un nene in pijama :). Nu am avut scapare. Sambata bimineata am plecat de acasa  cu gandul de a cumpara 2 bilete  pentru noi doua, intrucat Sorin nu avea cum sa ni se alature… Ajunsa la casa de bilete am avut inspiratia de a cere detalii despre locuri… cum sunt dispuse? se aloca la achizitionarea biletului sau se ocupa in ordinea sosirii?

Am avut o curiozitate inspirata pot spune. Atunci am decis ca vreu locuri in primul rand. Era prima ei experienta la circ si imi doream sa se bucure de ea la maxim. Aproape ca am ajut ghinon… pana cand doamna de la casa, vazandu-ma dezamagita iar pe Maria entuziasmata, m-a intrebat daca accept sa o tin in brate. Mai era un singur loc liber in una dintre loje. Si am acceptat.

Maria a asteptat cu nerabdare sosirea serii. Era incantata. Eu aveam ceva emotii pentru ea, asa ca imi facusem si un plan de back-up pentru situatia in care ar fi vrut sa plecam de la spectacol. Nu a fost cazul. Ei i-a placut maxim. A decretat chiar ca a fost mai frumos decat la film. Abia am reusit sa o scot din sala la finalizarea spectacolului. A vrut floricele, a vrut sabie cu lumini, a interactionat cu clovnul… a aplaudat cu frenezie dresurile de cai si ponei si a urmarit fascinata dresura de lei. A invartit si ea cercuri imaginare impreuna cu artista specializata in hula hoop, a „baletat” impreuna cu Orlando si partenera sa la numarul de acrobatie la inaltime cu fasii de panza (nu stiu cum ii spune numarului aluia…), si-a pus mana la ochi in timpul numarului de acobatii cu foc (? iar nu stiu daca asa ii zice sau nu) dar asta nu a impiedicat-o sa decreteze ca cel mai mult ii place la circ.

Vazuta prin ochii mei, experienta Circului Orlando inseamna:

– organizare proasta.

Lojele erau niste spatii in care erau puse, pe acelasi nivel doua randuri de scaune (din plastic). Noi am stat in primul rand, In spatele nostru statea un baietel de 5-6 ani care a vizionat spectacolul din bartele tatalui pentru a putea vedea ceva.

Intrarea spectatorilor in cort se facea prin „strecurare” pe canga cei care stateau la coada la popcorn.

Locurile standard inseamna cateva randuri pozitionate pe niveluri diferite. „locul” este un soi de loc la prici. Tot randul inseamna o scandura de cca 20-25 de cm, capitonata. Nu exista locuri marcate, fiecare sta unde vrea, vizibilitatea este extrem de proasta pentru cei mici daca nu stau in primul rand de locuri standard… daca un copil are ginionul de a nimeri in spatele unui adult, nu mai vede nimic.

Scena e acoperia cu rumegus… si acum ma mai frec la ochi si ma ustura… Ma suspectez de conjunctivita. Maria zice ca nu are nimic, dar ea nu spune niciodata decat atunci cand o doare foarte tare…

Sonorizarea extrem de proasta. Prezentatorul, tipa ceva in boxe dar puteam distinge doar cca 30%. Si nu cred ca avea prune in gura…

– prestatii slabe si numere banale

Singurul care mi-a placut si mie a fost clovnul.  In rest, am vazut o doamna care facea hula hoop… banal si neimpresionat. Cativa scuipatori de foc care nu impresionau cu nimic. Dresurile de cai si ponei au fost absolut banale, iar cea de lei nu cred ca a fost dresura – saracele animale nu erau batute in 90% din cazuri pentru a executa comanda… desi nu sunt activista, chiar mi-a fost mila de ele… Ventrilocul… banal si el. Si nu l-a ajutat nici sonorizarea. Orlando… in afara de formele metalice pe care le-a invartit nu a facut nimic spectaculos. Ah si mi-a mai placut mexicanul care jongla mingiile de ping pong cu gura.  Omul acela chiar e antrenat .. si a facut un numar impresionant.  Si inca un „ah”; am uitat de numarul de acrobatii cu fasii de panza – artistic, gratios dar nimic spectaculos. Fura unii la romanii au talent care o faceau infinit mai bine… Pe langa ei, Orlando si partenera sa pareau incepatori.

A lipsit magia…  Cei doi nu au fost suficienti pentru a insufleti acest spectacol. Pacat!

… si totusi Maria s-a simtit bine. Si i-a placut maxim…. Uneori nu imi place ca sunt atat de critica.. dar nu pot sa nu observ…

Daca alegeti sa mergeti cu cei mici la Circul Orlando, va recomand primele randuri (loja sau standard). Si indulgenta!

Articole pe aceeasi tema

15 comentarii

  1. Am mers la circ de cand eram mica, si pe fetita mea am dus-o de 2 ori pe an de cand a facut 1 an. Acum are 4 ani si il adora pe Orlando. L-am vazut de 2 ori, prima data doar eu cu ea, iar anul acesta l-am tarat si pe sotul, care nu prea se omoara dupa circ. La inceput statea cu nasul in telefon, dar spre sfarsit, era numai un zambet si concentrat la numere. Orlando l-a cucerit si pe el. Nu am fost niciodata la un circ de stat, sunt din provincie. Dar dintre toate circurile ambulante ale caror spectacole le-am vazut (si au fost multe, numai de cand merg si cu fetita, am fost la vreo 4-5 diferite), pot spune ca Orlando este preferatul meu! Alege numere de calitate, numerele sunt interactive, finalul este spectaculos, Orlando interactioneaza cu publicul si este vedeta specacolului. Si anul trecut si anul acesta, cortul era arhiplin, si spre final, lumea aplauda cu frenezie. Nu am mai vazut asa ceva la nici un alt circ la care am fost eu, iar pe fetita mea , desi adora circul in general, nu am vazut-o mai entuziasta si mai atenta la nici un alt spectacol, de circ sau de alt fel. Doar ce am venit de la spectacol de cateva ore si abia astept sa vad ce vor aduce nou la anul. Comparandu-i cu circurile ambulante din Europa, care trec pe la noi gen Circo Las Vegaz, pot spune ca ma mandresc cu circul acesta autohton, deoarece nici nu se compara, ca si calitate. Mergeti cu incredere, nici ca ati putea oferi piticilor vostri un cadou mai frumos. Dupa spectacol, fata mea, inca sub impresia celor traite, ne-a declarat entuziasta, „va iubesc pe amandoi!”. Ce iti poti dori mai mult?

  2. Stimata doamna g.cojo,
    1. Circul Orlando este o companie privata ce traieste doar din vanzarea de bilete si popcorn. An de an aduc numere noi la un pret pe care sa si-l permita toti romanii. As fi vrut si eu si multi altii sa mergem la Cirque du Soleil, dar la 200 lei pret mediu pentru un bilet…
    2. Este circ ambulant, nu au cum sa ofere conditii ca intr-un mall.
    Este evident ca nu ai mai fost la circ din copilarie, deci spune-ti parerea te rog, doar despre lucruri pe care le-ai incercat macar de 2 ori.
    Ti-ai batut joc de o familie cu traditie de zeci de ani in circ. Bravo!

    1. Stimate domn, as fi apreciat constanta in modalitatea de adresare. De la „dvs” la „tu” e cale lunga si tradeaza pasiunea pe care ati pus-o in text. Nimic condamnabil. La fel cum nu este nici parerea mea. Daca zugravirea adevarului inseamna a improsca cu noroi o familie de circari, atunci imi asum actiunile si regret si mai mult faptul ca pentru dvs circul trebuie sa fie minciuna.
      Imi pastrez in continuare parerea si promisiunea pe care mi-am facut-o de a nu mai megre la spectacoele Circului Orlando. Cel putin nu atata timp cat performeaza in aceste conditii. Pentru o diferenta infima de bani, pot beneficia de profesionalismul trupelor ce performeaza la Circul de Stat si de conditiile decente in care se desfasoara acele spectacole.
      .. cat despre afirmatia dvs prin care spuneti ca Circul Orlando este ” o companie privata ce traieste doar din vanzarea de bilete si popcorn”, m-a facut sa zambesc. :)O companie ce traieste numai din asta si nu aspira spre mai mult nu ma mira ca ofera atat de putin publicului sau.. Pacat!

  3. La ce sa scris mai sus cred ca unele persoane nu stiu ce inseamna circ mai bine ati spune ca dupa ce ati vazut spectacolul ati ramas fara 100 de lei in buzunar.mentionez e parerea mea 🙂

  4. O sa incercam si noi circul, cand ne intoarcem in tara. Eu pana acum nu am avut tupeul necesar sa o duc pe Iulia la circ dupa ce la Delfinariu a vrut sa iasa cand a incaput sa tipe prezentatoarea la noi ca nu avem voie sa bem apa sau sa mancam.

  5. Gabi parca mi-ai luat cuvintele din gura…eu de circul loco, Americano vroiam sa scriu ca am fost si noi ieri..:) Dar subscriu la tot ce ai pus tu mai putin orlando. Bine ca le-a placut fetelor…asta e important doar pentru ele am mers, nu?

  6. Si eu aveam indoieli cu privire la ei, cam ca la pomul laudat. Bine ca nu m-am dus, nu prea ma omor dupa circ oricum iar de cand am vazut un spectacol cu Cirque du Soleil, restul mi se pare banal.

    1. Cirque du Soleil.. 😀 e deja alta poveste. Acolo ma duc pentru mine. Ei sunt inca mici si ma indoiesc ca ar aprecia ce vad… Astept sa mai creasca si, daca vor mai veni in Ro, cu siguranta vom merge si cu cei mici.

    1. nu stiu.. acum am vazut ca el a fost.. dar acolo era mai acrobatic decat la circ. Aici era mai mult decat dans. S-a vrut o poveste romantica in care se imbatisau si se alergau agatati de fasiile din panza…. N-a fost rau.. dar nu a fost nimic spectaculos la numarul acesta

  7. Tuturor copiilor la place la circ. Ei se duc cu inima, nu cu mintea critica. Normal ca e rumegus pe scena, ce ati dori sa fie? Nu ati fost la circ cand erati mica?

    1. as dori sa fie ceva ce nu poate inflama ochii producand conjunctivite… Probabil ca sunt absurda! 🙂
      Am fost de multe ori la circ in copilarie si niciodata nu m-am oprit la farmacie dupa …