Fii-ta l-a batut pe fii-miu!

Maine Maria are sedinta cu parintii. Merg eu.

Cam asta e „fondul”:

Vineri

eu: Maria, ce ai facut azi la gradi?

ea, trista: Mamico, l-am batut pe X.

eu, pauza sa ma adun… dupa care incerc sa inteleg care au fost motivele ce au determinat-o sa faca asta si ii explic de ce nu e ok sa se comporte asa. Pare ca intelege…

In week-end, ii reamintesc de cateva ori despre ce am discutat si, de ficare data parea ca intelege.

Luni:

eu: Maria, ce ai facut azi la gradi?

ea, victorioasa: Mamico, n-am batut nici un copil!

Mustacesc si rasuflu usurata crezand ca micul nostru tete-a-tete a dat roade.

 

Marti:

eu: Maria, ce ai facut azi la gradi?

ea, trista: Mamico, azi am batut-o pe Y! M-a impins si i-am dat cu pumnu’ in ochi.

eu (mi se pune un nod in gat): Reluam discutia si imi reexpun motivele contra. Ea, pare iar sa inteleaga tot.

 

Miercuri:

Sedinta cu parintii. Wish me luck!

Articole pe aceeasi tema

26 de comentarii

  1. Din păcate, nu am detaliat situaţia şi poate de-aia am lăsat impresia că aş fi ceva ce descrii tu în comentariu 🙂 Scena era următoarea: băiatul doamnei o împingea şi i-a smuls din mână o jucărie. Georgia l-a pocnit. Eu am vrut să spun că nu o să avem probleme, în sensul că fata ştie să se apere singură. Nu o învăţ să bată copiii la grădi, ba am şi certat-o când a ripostat (chiar dacă nu ea a început). Însă o cert doar acasă, în particular, iar faţă de alţi oameni o să îi iau mereu apărarea, indiferent de ce zic. Sper că ţi-am mai schimbat un pic părerea 🙂

      1. Sigur Madalina, acum inteleg, doar ca na, cand tu ma intrebi ce-am facut azi la birou, si eu raspund :i-am dat un pumn sefei mele! tu la ce te gandesti?

        Si dupa ce deja te-am speriat, adaug „un pumn de m&m’s, ca stiu ca ii plac foarte mult astea cu alune” .

        Cam asa fu situatiunea 🙂

        1. Da, acum îmi dau seama cum a sunat… Noroc că am revenit pe blogul Cojocarilor, altfel nici n-aș fi văzut ce reacții am stârnit… că nu aveam activată opțiunea ”Anunță-mă despre comentarii” 😀

  2. Maria rules!!! Aşa făcea fii-mea la creşă. Dacă nu-i convenea, altoia, muşca, împingea. După ce i-am făcut capul pătrat a ales să se izoleze, să se ascundă într-un colţ, şi să ceară să nu mai fie deranjată. Ceea ce s-a şi întâmplat. Acum, la grădi vrea la fel, să o lase educatoarele şi copiii în pana ei. doar că nu se mai poate, căci acum e vb de alt nivel… O să treacă şi faza asta. Va dura până va creşt eVladi şi va deveni el apărătorul Mariei. Baftă la şedinţă!

  3. Eu le-am invatat pe ale mele sa se apere. Da da cineva in ele sa dea si ele inapoi si in timpul asta sa tipe cat le tine gura.

    1. eu am invat-o sa anunte cel mai apropiat adult…. Am incercat sa ii explic ca nu totul se rezolva prin violenta si ca, in final, ea va avea de suferit daca va fi violenta cu ceilalti…

  4. este doar o etapa partea cu bataia. o stiu din proprie experienta. o sa ii treaca Mariei. Iar tu incearca sa te gandesti ca poate copilul ala a si meritat-o si ca fata ta nu va veni niciodata batuta acasa. ia partea buna din treaba asta:D

    1. Inca nu vad parti bune… daca loveste prea tare data viitoare? Daca celalat copil va fi accidentat in timpul unei mici dispute? Daca va ajunge sa priveasca comportamentul agresiv ca normalitate? ….

  5. Instinctiv,asa ar trebui,sa riposteze cu aceeasi moneda,insa,fata mea,la cei 6 ani ai ei,imi spune „maimi,sa fii rau ,sa te bati,sa te certi,este o prostie…”

  6. :)) Nu-i bai. Se mai intampla
    Eu pe langa faptul ca ii explic ca nu se cuvine sa bata copii, ci sa-i iubeasca, ii mai spun sa nu stea sa ia bataie, ci sa riposteze :)))) Urat de tot, dar nu vreau sa fie babalauca grupei.

  7. Pt d-naMadalina:”doamnă, ba cred că n-o să avem deloc probleme!”…asa ati fi spus si in cazul in care copilul dvs ar fi fost cel batut?…deocamdata,a avut ca victima un copil care nu a ripostat…s-ar putea ca data viitoare sa nu mai aibe norocul asta…Copiii fara parinti au scuza ca nu are cine sa ii educe,Ceilalti,insa,care au parinti,ar trebui sa beneficieze de educatie,,asa cum a procedat mama Mariei as fi procedat si eu,iar daca acest comportament violent se repeta,as inaspri „educatia” ,ca sa zic asa…cine sa ii invete cum sa se comporte,daca nu noi,parintii?Altfel,cand s-or mari ,e cam tarziu…atunci ii va lua in primire Politia,si nu cred ca doreste nimeni un asemenea traseu pt copilul lui…Asa ca,ATENTIE MARE,parinti!

  8. Bafta la sedinta!
    Alex – 2 ani si 5 luni merge in grupa mica la o gradinita de stat. Primele zile a fost ok, apoi ainceput sa planga ca nu mai vrea la gradi. Motivul: l-au batut doi baieti, el fiind cel mai mic din grupa. Educatoarea a spus ca asa este la inceput, copiii au firi diferite, dar se dau pe brazda. Buni i-a spus sa dea si el inapoi, insa pana acum nu a facut-o.
    O zi buna!

  9. Imperturbabilitatea depinde de al cui copil vine caftit acasa, de obicei.
    Inca nu m-am confruntat cu situatii de genul asta, sper sa le solutionam cumva. Si sper sa dau de parinti cat de cat politicosi, indiferent la care capat al problemei se va situa fiu-meu.

    Eugenia, succes la sedinta 🙂

  10. Ei, lasă… Și nouă ne-a zis o mămică, după ce l-a pocnit pe fiu-său, ”e cam bătăioasă Georgia, o să aveți probleme cu ea”, la care eu i-am răspuns, imperturbabil: ”doamnă, ba cred că n-o să avem deloc probleme!”.

    1. Doamna trebuia sa te trimita la origini, din fericire pentru tine a fost o doamna. Pacat ca nu ai invatat nimic.

      1. ups, Ivan!.. cuvinte grele, ce nu isi au locul aici. Data viitoare imi exercit drepturile si ma transform in dictator :D… De obicei incurajez COMUNICAREA, dar acum tin sa subliniez ca nu e cazul ca de la prima vizita sa imi jignesti prietenii virtuali. Nu stiu cati copii ai, daca ii ai sau ce te recomanda pentru a emite asemenea opinii.. si dupa cum ai inceput, nici nu sunt curioasa.

        1. Poate la originile conflictului zicea Ivan :))

          In genul „Doamna, replica dumneavoastra demonstreaza o aroganta si o indiferenta care ma mahnesc. Ma faceti sa cred ca sunteti lipsita de empatie fata de copilul meu, care e lovit si bruscat.
          Haideti sa incercam sa aflam originea acestui conflict. Va rog, exploarti originile acestui comportament”

          (nu?)

          Anyway, joke asside, asemenea replica daca as incerca sa dialoghez cu parintele celuilalt copil (batut, bataus, nu conteaza) nu m-ar fi lasat nici pe mine recitand din Minulescu

          1. Si de fapt de ce intrasem , ca sa adaug ceva. Oare jocuri de rol nu ar merge? Cu ei si cu tine pe rand in rolurile membrilor participanti la conflict. Evident fara pocneli 🙂
            Zic si eu, nu stiu. Dar roleplayul pare sa dea roade in multe situatii, conform multor parinti entuziasti.

          2. la cum o cunosc pe Madalina (virtual de aproape 4 ani) sunt convinsa totul a fost spus in spirit de gluma si cu zambetul pe buze … 🙂