Rapido – review de produs

sursa foto: electrolux.ro

Rar ti se da ocazia sa testezi un aspirator inainte sa il cumperi… Eu acasa am cumparat doua in ultimii doi ani, doua aspiratoare… si nici ultimul nu ma multumeste foarte tare… se defecteaza de zici ca sunt consumabile. Probabil nu am stiut sa aleg… dar asa cum spuneam, nici nu ti se da posibilitatea sa il testezi inainte sa il cumperi. In momentul in care am vazut ca incepe sa cedeze si aspiratorul nostru actual, am luat decizia de a nu ne arunca cu capul inainte si de a incerca sa alegem cu cap de aceasta data… poate nimerim ceva sa ne tina macar 2-3 ani; poate nimerim unul despre care sa nu aflam in utilizare ca nu e potrivit nevoilor noastre.

sursa foto: electrolux.ro
sursa foto: electrolux.ro

Pe fondul celor de mai sus, atunci cand am primit propunerea celor de la Electrolux de a testa Rapido, nici nu am mai stat pe ganduri si am spus da.

Am primit spre testare un Rapido exact ca cel din imaginea alaturata, insotit de kitul pentru masina, adica de  un furtun, pentru accesibilitate sporita, o duza ingusta, pentru spaţii greu accesibile şi 2 accesorii: unul pentru aspirarea zonelor mai dure si o perie pentru suprefeţe mai sensibile.

Inainte de a il pune pe Rapido la treaba, mi-am facut temele si am citit fisa produsului:

Aspiratorul de mână Electrolux Rapido – Caracteristici ale produsului

Rapido de la Electrolux este primul aspirator de mână prevăzut cu roţi, conceput pentru a-ţi veni imediat în ajutor, în orice situaţie. Este practic, rapid, uşor de folosit şi cu ajutorul lui vei obţine o curăţenie instant, fără efort.

Caracteristici:

* Aspirator cu roţi: roţile preiau efortul încheieturii mâinii şi oferă manevrabilitatea ideală aspirării. Ele sunt realizate dintr-un material moale, pentru a permite aspirarea oricărei suprafeţe, fără riscul zgârierii acesteia;

* Aspirare uscată şi umedă: Rapido permite chiar şi curăţarea suprafeţelor stropite cu lichide sau a murdăriei îmbibate cu apă;

* Acţiune ciclonică: aspiratorul Rapido creează un flux ciclonic care spulberă praful din rezervor, protejând astfel filtrele şi permiţând o putere de aspirare mai mare;

* Indicator luminos: indicatorul semnalează descărcarea acumulatorului pentru a şti exact când trebuie să îl pui la încărcat;

* Curăţare uşoară a containerului: golirea se face uşor, rapid şi igienic, printr-o simplă ştergere cu o lavetă. Recipientul are o capacitate de 0.5 L;

* Depozitare: depozitarea se poate face pe suportul vertical de încărcare ce poate fi montat şi pe perete;

* Accesorii: duză pentru spaţii înguste (inclusă);

* Car kit: car kit-ul rapido conţine un furtun, pentru accesibilitate sporită, o duză îngustă, pentru spaţii greu accesibile şi 2 accesorii: unul pentru aspirarea zonelor mai dure şi o perie pentru suprefeţe mai sensibile precum bordul sau tapiţeria. Car kit-ul Rapido este disponibil separat.

* Timp de curăţare (min): 10;

* Timp de încărcare (h): 12 – 16;

* Tensiune: 4-8 V;

* Greutate netă (kg): 1.28;

* Dimensiuni (cm): 17.1 x 41.9 x 13.6.

Cu temele facute, am decis ca cel mai bine il putem testa pe micul Rapido, in minivacanta pe care ne-o planuisem si nu a fost deloc o decizie gresita. Minivacanta ne-a oferit cadrul perfect pentru a testa toate caracteristicile produsului:

– am aspirat lichide atunci cand am avut proasta inspiratie sa ma aplec tinand in mana doza de bere a lui Sorin .. deschisa 😀

– am aspirat noroiul uscat carat in camera pe talpile copiilor ce s-au jucat dupa ploaie, in curtea pensiunii

– am aspirat firmiturile de pe blatul si masa din bucatarie, dupa ce am servit micul dejun la pensiunea din Lepsa

– am aspirat interiorul masinii, ori de cate ori am avut ocazia: negresit seara cand incheiam ziua de calatorie si atunci cand faceam pauze iar starea interiorului o impunea.

Nu stiu daca va imaginati ce dezastru pot face intr-o masina doi copii mici. Drumurile lungi imbie la gustari crontanitoare… iar plictiseala ii face sa fie foarte inventivi cu mancarea (si nu numai) ajungand sa o foloseasca inclusiv pentru a se bate cu ea.. Ca sa va faceti o idee, masina arata cam asa dupa cca. 250 de kilometri parcursi:

2014-07-20 18.01.41 2014-07-20 18.01.47

.. hartia provine de la niste rani inchipuite ale Mariei pe care si le-a bandajat cu hartie igienica.. era un soi de mumie infasurata in hartie igienica. 🙂

La cat l-am folosit, a fost nevoie sa il golim destul de des, dar nu a fost deranjant pentru ca se goleste rapid si simplu. Ma speriase putin autonomia lui Rapido – 10 minute.. dar nici asta nu ne-a dat batai de cap. Desi l-am folosit ori de cate ori am avut nevoie, nu s-a descarcat complet in nici una dintre zile, iar noaptea a fost un aliat bun, intrucat ii dadea lui Rapido ragazul necesar pentru a se incarca.

Tragand linie celor trei zile in care am testat Rapido, am concluzionat impreuna ca merita sa il trecem pe wish-list-ul familiei, asa ca ne-am propus sa ne achizitionam cat de curand un Rapido pe care sa il folosim in bucatarie, in concedii sau in mini-vacante. Ne-am dat seama ca am putea sa il utilizam cu succes chiar si la iesirile cu cortul, pentru a curata mizeria adusa in cort pe talpile celor mici.

Rapido se fabrica in doua variante: Wet&Dry (cel testat de noi) ce poate fi achizitionat la preturi intre 250 si 280 de lei si in varianta cu aspirare uscata – acesta din urma poate fi achizitionat la preturi cuprinse intre 220 si 250 lei.

.. si daca tot ne-am documentat despre Rapido, am aflat ca Electrolux are in gama si familia de produse Ergorapido 2in1, asa ca nu ne grabim sa cumparam .. intai de toate vrem sa aflam daca nu e mai ok pentru nevoile familiei sa cumparam un Ergorapido, astfel incat sa il folsim si in bucatarie si vacante dar si pentru curatenia casei.

Am testat Rapido si v-am povestit experienta noastra. Sper sa va fie utila.

Articole pe aceeasi tema

Un comentariu

  1. Chiar util asa un aspirator. La noi in masina se simte imediat prezenta lui Bebe, chiar si un drum prin Bucuresti are urmari.
    O sa punem si noi aspiratorul pe wishlist, mai ales ca vrem sa facem mai multe excursii prin tara si va fi nevoie de un aliat la facut curatenie. 🙂