A trecut gerul pe langa noi! … sau noi am trecut pe langa el!

Dupa cum scriam in postarea anterioara, am inceput sa explorez variantele nasterii in sistemul privat de sanatate. Asadar, iata-ne pe noi doi si burtica, Sambata 23-01-2010, in drum spre Brasov. Am avut o programare la clinica Eva, dupa ce vizitasem si maternilatile celor de la CMU si Medlife.
Initial ne-am gandit ca am putea sa facem un week-end 2 in 1: sa mergem la consultatie la Clinica Eva si sa ne prelungim sederea la Brasov pentru a ne bucura de zapada., dar gerul ce s-a abatut asupra Romaniei ne-a fost potrivnic, si am preferat sa “jucam sigur” si sa ne intoarcem in Bucuresti in aceeasi zi.
“Excursia” nu a fost lipsita de peripetii, insa ne-a mers la inima din doua motive: am vazut si noi muntele sezonul acesta si ne-am hotarat sa nastem la Clinica Eva! … Si nu degeaba zic ca “ne-am hotarat sa nastem”, pentru ca tati ia in calcul varianta de a asista la nastere – vrea si el sa auda primul scancet al puiului sau!
Am fost placut impresionata de conditiile pe care le ofera Clinica Eva si, si mai placut impresionata de raportul calitate pret: atat nasterea in apa cat si cea normala costa 2.000 RON, iar cezariana costa 2.500 RON! … si in tarifele astea sunt incluse 6 zile de spitalizare (conditii hoteliere – echivalentul a 3 stele) cu tot ce presupune “sederea” in spital. Unica noastra grija va fi sa aducem cu noi: buletinul meu, obiecte de ingrijire personala – pentru mine, si hainute pentru externare, atat pentru mine cat si pentru bebelina! In plus mai trebuie sa ne interesam din timp de cazare – cam cu o saptamana inainte de termen ne “mutam” la Brasov! Daca ar fi sa vorbesc in continuare despre Clinica Eva nu as mai conteni cu laudele la adresa lor! … doar este singura clinica privata din Romania a care are contract cu CAS pentru nasteri (inclusiv pentru cele in apa!)
Am revazut-o pe bebelina noastra care se balacea fericita in burtica. Este deja o domnisoara in toata regula! La fix 30 de saptamani cantarea 1,6 kg 🙂 ! … un pic cam maricica mi s-a spus; atat din punctul de vedere al greutatii cat si al lungimii membrelor! Dimensiunile domnisoarei noaste sunt cele care ne dau emotii si nu ne lasa sa dormim linistite stiind ca am stabilit tipul nasterii! … daca va continua sa creasca precum Fat-Frumos 😀 este posibil sa fie nevoie de cezariana. … dar mai e timp pana atunci… poate totusi nu ajungem la cezariana!
Dupa consultatie am fost pana in Poiana, sa mancam… In amintirea vremurilor trecute, atunci cand saream de pe partie direct la pastrama de la gratarul de la marginea partiei, am vrut sa reeditez macar experienta cu mancatul la gratarul de la marginea partiei! … proasta alegere! Era un ger cumplit de am fost nevoiti sa mancam cu manusile de ski in maini!! 😀
In drum spre casa, am decis sa dam o raita printr-un centru comercial din Brasov, atat pentru o tura de shopping cat si pentru a ma mai dezmorti eu de la atata stat in masina, drept pentru care, din mica noastra excursie, ne-am intors acasa cu o salteluta pentru patutul bebelinei! … erau reduceri 😀
Sotul din dotare a fost extrem de stresat pe tot parcusul “excursiei” noastre si nu am reusit sub nici o forma sa il fac sa inteleaga ca indiferent ce s-ar intampla, NU ramanem pe camp! … Orice tentativa de a ii “demonta” gandurile negre ce-l framantau, a fost sortita esecului. A reusit sa se relaxeze abia atunci cand am ajuns acasa.
In momentul in care ne-am dat jos din masina in fata casei, chiar daca era trecut de 22:00, am simtit ca pot sta linistita in tricou, fara sa simt frig!
Acum planuim impreuna o alta escapada la Brasov, de Valentine’s, pentru ca avem programare la morfologica de 32 de saptamani! 😀

Articole pe aceeasi tema

2 comentarii

  1. multumim pentru incurajari! … sper sa nu am probleme cu drumul de la maternitate spre casa. in gereral, sunt o persoana destul de rezistenta la durere, si in plus, clinica din brasov are foarte multe paciente din bucuresti…. Cum altele au putut, trebuie sa pot si eu! 😉

  2. Curajosi parinti ! Sa mergeti voi tocmai la Brasov sa nasti? Curaj si bafta la alegerea facuta!Eu,una, nu aveam curajul asta sa fi nascut departe ca sa fiu nevoita sa ma intorc atatia km cu masina cu un bebe de 6 zile dupa mine, mai ales daca as fi facut tot cezariana!No way…mie mi s-a parut ca am venit prin zona crepusculara de la Giulesti pana in DR.Taberei, ma durea operatia in masina, de-am crezut ca-mi scapa tot stomacul prin Regie.Deci aplauze pentru mamica curajoasa si tinem pumnii sa fie totul excelent.
    Bebelinei…la cat mai multe kg inainte si cm la fel, e bine sa ai un bebe mare la nastere.:-D