Fabrica Iepurasilor

Sau paradisul pascal al copiilor. 🙂

Nu stiu ce plus de valoare ar putea aduce contributia mea personala la descrierea facuta de organizatori, asa ca, pentru a nu denatura mesajul, il copiez. 😉

Hotel Caro organizează în perioada 7-22 aprilie 2012 al doilea eveniment din seria Fabrica… de această dată cu participarea Iepuraşilor.

Fabrica Iepuraşilor continuă tradiţia lansată de Hotel Caro în 2009 prin Fabrica Spiriduşilor şi propune de această dată copiilor şi adulţilor o călătorie printre mai multe ateliere de creativitate şi aptitudini, cu un pronunţat caracter educativ şi de divertisment.

Copiii au la dispoziţie un număr de 18 ateliere, cu 50% mai multe decât la precedenta ediţie, iar evenimentul va avea o durată mai mare decât în 2009, ajungând în acest an la 15 zile.

De-a lungul acestei perioade, se vor desfăşura activităţi din zone de preocupări diverse, după cum urmează:bucătărie/patiserie, roata olarului, figurine de colorat, confecţii jucării de pluş, machete de trenuleţe, asamblare de bijuterii, încondeiere de ouă de Paşti, croitorie, gătit. Durata atelierelor este de 20 – 30 minute, iar în timp ce copiii vor participa la aceste activităţi, adulţii pot savura produse specifice perioadei pascale, în spaţiile special amenajate pentru acest scop.

Fabrica Iepuraşilor va fi deschisă de lunea până vinerea între orele 13.00 -21.00, iar în week-end între 10.00 -18.00, cu excepţia zilei de 15 aprilie 2012.

Un element de noutate al acestei ediţii a evenimentului este faptul că o parte din produsele realizate de participanţi, ca şi unele accesorii sau instrumente vor putea fi păstrate, ca semn al participării la atelierele respective.

Moneda de lucru în Fabrica Iepuraşilor va fi Iepuronul, care va asigura accesul la jocuri şi activităţi, precum şi achiziţionarea a diferite produse, în incinta fabricii. Rata de schimb este de 1 Iepuron pentru 5lei.

Alături de organizatorul – Hotel Caro – se găsesc pentru această ediţie a Fabricii Iepuraşilor parteneri instituţionali cum sunt: SMURD, Primaria Sector 2, Brigada de Politie Rutiera, Inspectoratul General in Aviatie. Împreună, se vor asigura că toţi vizitatorii Fabricii Iepuraşilor se vor simţi bineveniţi şi îi vor susţine în construirea tradiţiei organizării acestui tip de eveniment unic în Bucureşti.

Mai multe delatii gasiti aici.

 

E pentru prima data cand aud de evenimentele pentru copii organizate de Hotel Caro, dar ideea imi pare extraordinara.

Sunt 18 ateliere… dar nu putem ajunge la toate… mai ales ca Maria este inca mica, si nu toate se adreseaza copiilor cu varste atat de mici, dar sunt aproape sigura ca vom ajunge la cel de Brutarie si Martipan… ramane de vazut cand va fi programat… ca inca nu am gasit programul nicaieri. Ma mai atrage si cel de Educatie Rutiera, dar ma mai gandesc… cu toate ca nu este prea devreme pentru a incepe educatia rutiera a unui copil.

Abia astept sa ajungem si noi la Fabrica Iepurasilor! Mai „tupaie” cineva cu noi? 🙂

Articole pe aceeasi tema

13 comentarii

  1. Buna ziua,

    Pot sa va spun ca anul acesta multi parinti s-au incumetat sa vina chiar daca au copii sub 4 ani, iar cei mici au mers la multe ateliere.
    Pentru ca la Fabrica Spiridusilor singurele reprosuri care ni s-au adus au fost legate de durata si ca nu ne-am gandit si la cei sub 4 ani, acum tine 2 saptamani – 8 ore/zi si am adus si o ferma: oi, miei, pasari si evident iepuri.

    Va asigur ca nu este o „teapa” data de romani romanilor. E un eveniment valoros si ne mandrim cu el.

    Va asteptam cu drag. Nu lasati pe ultimele zile ca „orice roman care se respecta”.

    Octavian Lazar
    Director General Hotel CARO

    1. @Octavian Lazar, Buna ziua, va felicit pentru eveniment si va multumesc pentru clarificari… insa copilul meu cel mare are 2 ani. :)… si din pacate multi organizatori de evenimente pentru copii evita aceasta varsta in care copii sunt totusi dornici de nou dar dificili in comunicare… Din pacate m-am obisnuit si imi pare firesc sa respect indicatiile organizatorului atunci cand acesta afiseaza o varsta minima. Inteleg astfel ca el nu este pregatit pentru a accepta copii mai mici si evit sa „fortez” acceptarea copilului meu ducandu-l acolo, tocmai pentru ca el nu intelege de ce altii fac ceva si el nu are voie si nici nu imi place sa ma milogesc de organizatori pentru a-mi accepta copilul… Consider ca, daca doreati sa va bucurati si de prezenta copiilor mai mici, ati fi gandit evenimentul astfel incat sa ii includeti si pe ei…

      1. @g.cojocaru,

        Atelierele sunt pe diverse grupe de varsta si puteti vedea si pe site recomandarile celor care le sustin. Avand in vedere insa ca multe dintre ele sunt contracost, chiar nu ne permitem sa scriem alte varste decat cele recomandate. Daca insa parintele isi asuma anumite riscuri ( financiare si ca rezultat final asteptat), copilul poate participa la unele (de exemplu pictat pe ipsos sau atelierul de martipan)

        Trebuie insa sa luati in calcul ca nu se permite accesul parintilor in atelier dar oamenii care il sustin sunt deosebiti si au abilitati in a lucra cu copii.
        Intrarea in Fabrica este gratuita deci de vizitat o puteti face cand doriti, nu aveti nimic de pierdut. Si in general cand copilul are 2 ani nu prea ai unde sa mergi prin Romania. Macar astfel aveti un motiv de a iesi din casa. Daca vremea este buna stati in gradina.

        O zi buna va doresc.

        1. @Octavian Lazar, tocmai ca atelierele sunt contra cost, nu imi pare corect fata de ceilalti parinti si copii sa aduc un copil care necesita atentie deosebita, daca atelierul nu a fost astfel gandit de la inceput. Prezenta unui copil ce nu se incadreaza in tipologia celor pentru care este pregatit atelierul, vaduveste ceilalti participanti de atentia „instructorului”. Nu am pretenti ca un copil de doi ani sa deseneze sau sa faca o forma. Pentru mine ca parinte al lui e ok si ca acesta sa modeleze sau sa mazgaleasca in legea lui, insa pot aparea situatii in care cei mici sa doreasca sa intrevina in „actul artistic” al colegilor de grupa si numai o interventie prompta din partea unui adult ar putea impiedica asta… Aceste situati imi par nedrepte fata de ceilalti participanti. Consider ca cei care doresc sa organizeze evenimente pentru copiii mai mici de patru ani, specifica distinct acest lucru, iar parintii celorlalti copii din grupa stiu exact la ce se astepte atunci cand vor stii ca micutii lor vor interactiona si cu cei mai mici decat ei… 🙂

  2. daca am vazut eu bine, cel de figurine colorate e pentru + 2 ani, la trenulete e si o grupa mica de 3-5 ani iar la brutarie si martipan n-am vazut sa scrie ceva ceva despre virsta. Si nu mi-e clar cind se intimpla. Eu as fi curioasa sa aflu o parere a cuiva care a mai fost pe acolo ca am avut si experiente nu tocmai reusite cu unele ateliere…

    1. @maria coman, eu cred ca sunt chioara. N-am vazut nici o varsta mentionata la cele doua alese de mine… la altele, intradevar sunt limite de varsta. Am vazut ca la unele, limita e si de 8 ani…

      1. @g.cojocaru, pai uite cum zice : Atelierele sunt destinate copiilor cu varsta cuprinsa intre 4 – 12 ani; totusi, si un copil de trei ani poate intra la ateliere, cu riscul sa nu inteleaga la fel de bine activitatea pe care o face.

  3. mda, nu prea stau bine la capitolul publicitate. Eu stiu de ei pt ca Tati de Santiago le face desenele :D, altfel sigur nu aveam habar ;).

    1. @Monis, eu am recunoscut in scris ca nu am mai auzit pana acum de evenimentele lor. 🙂 … partea cea mai buna imi pare faptul ca sunt deschisi pana pe 22 aprilie! 🙂 Sigur ajungem de mai multe ori pana la final. 😉